Originalni dijelovi u usporedbi s krivotvorinama za privatne korisnike | Mercedes-Benz
Mercedes-Benzovi originalni dijelovi u usporedbi s krivotvorinama

Zaštitite se: originalni dijelovi u usporedbi s krivotvorinama.

Lažni kralj. Zaista smiješno. Krivotvoreni rezervni dio. Uopće nije smješno.

Krivotvoreni rezervni dijelovi predstavljaju rizik za sigurnost.

Vaša sigurnost nama je najvažnija. Stoga se Daimler AG sustavno bori protiv krivotvorenja proizvoda. Jer za razliku od krivotvorenih satova ili luksuznih torbica, krivotvoreni rezervni dijelovi ne ugrožavaju samo ugled marke već i sigurnost kupaca.

Izgledaju kao pravi.

Originalni i krivotvoreni rezervni dijelovi na prvi pogled izgledaju gotovo identično. Stoga je teško vizualno razlikovati krivotvoreni rezervni dio od Mercedes-Benzovog originalnog dijela – a to može biti vrlo opasno. Jer ono što ih razlikuje ima djelomično ozbiljne posljedice za Vašu sigurnost. To su jasno pokazala detaljna testiranja proizvoda koje Daimler redovito provodi s različitim krivotvorinama. Rezultati su zastrašujući. Stoga Mercedes-Benz ima tim ljudi koji se diljem svijeta bore protiv krivotvorenja proizvoda i koji prate krivotvorine.

Ilegalne aktivnosti.

Iza krivotvorenih dijelova stoji ogromna ilegalna industrija koja uzrokuje ogromnu ekonomsku štetu: krivotvoritelji ne plaćaju poreze, ne paze na uvjete rada te ugrožavaju radna mjesta kod proizvođača originalnih dijelova.

Evo kako se možete zaštititi.

U brojnim se slučajevima krivotvorina uopće ne može vizualno razlikovati od originalnog dijela, a ni cijena nije uvijek pouzdani kriterij. Možete, međutim, paziti od koga dobivate rezervne dijelove.

  • Po pitanju Mercedes-Benzovih originalnih dijelova oslanjajte se na ovlaštene prodavatelje ili servisne partnere Mercedes-Benza.
  • Budite oprezni u slučaju upitnih proizvoda ili sumnjivih ponuda. Krivotvorine se često nude putem interneta. Očite i agresivne jeftine ponude mogu često biti znak da se radi o krivotvorinama.
  • Krivotvorine prijavite timu Daimlera AG koji se brine za zaštitu robne marke. Na taj nam način pomažete u sustavnoj borbi protiv krivotvorenja proizvoda i omogućavanju sigurnosti za Vas i ostale kupce.

Ako uočite krivotvorinu, molimo Vas prijavite je na adresu dialog@daimler.com uz napomenu „Zaštita robne marke“.

Zahvaljujemo na Vašoj suradnji.
 

Lorem Ipsum