Marco Polo HORIZON | Mercedes-Benzovi kamperi

Marco Polo HORIZON. Pustolov sa stilom.

Jednako vrijedan na putovanju i u svakodnevici.

Doživite ono o čemu drugi sanjaju.

Vozilo za slobodno vrijeme za pustolove sa stilom.

Marco Polo HORIZON otkriće je za sve koji u pustolovinu vole kretati spontano i sa stilom: s agilnošću i komforom u vožnji poput osobnog vozila opušteno će Vas dovesti na odredišta iz snova. Njegov ugodan interijer poziva Vas na okrepu i odmor. A nakon dana punog doživljaja, zahvaljujući podiznom krovu s potkrovnim krevetom i komfornim ležajem na raspolaganju Vam stoji 5 mjesta za spavanje. Opcije opreme individualne poput Vaših ciljeva: od komfora i dizajna preko multimedije do sustava pomoći. Najbolje je to što ćete zahvaljujući izvrsnom komforu, varijabilnom konceptu prostora i visini manjoj od 2 metra prikladnoj za uobičajene garaže cijeniti Marco Polo HORIZON kako u svakodnevici tako i u slobodno vrijeme.

Istaknute značajke.

 1. Stanovanje i spavanje
 2. Sigurnost
 3. Učinkovitost
 4. Užitak u vožnji
Na putu sa stilom.

U modelu Marco Polo HORIZON na putovanju nećete uživati samo u znamenitostima. Jer njegov je savršen dizajn interijera s otmjenim materijalima i kokpitom oblikovanim sa stilom sam po sebi divan prizor. Ekskluzivnim dizajnerskim paketima interijer se može dodatno uljepšati kožnom opremom i ukrasnim elementima. Zahvaljujući ergonomskim i lako okretnim komfornim sjedalima za vozača i suvozača svi putnici zajedno mogu uživati u komunikativnoj sjedećoj garnituri i stilskom ambijentu. Nakon dana punog doživljaja komforni ležaj i ugodni potkrovni krevet nude 5 mjesta za spavanje na kojima ćete se odmoriti za novi dan – jer pustolovine najbolje doživljavamo kad smo odmoreni.

Obilje prostora za sigurnost.

Kuda god da putujete – sigurnost je Vaš stalni suputnik zahvaljujući sustavu ATTENTION ASSIST i sustavu pomoći pri bočnom vjetru. Inovativni sustavi pomoći i sigurnosti dostupni u sklopu dodatne opreme, kao što su sustav aktivne pomoći za održavanje sigurnosnog razmaka DISTRONIC1, adaptivni sustav za potporu kočenju u modelima Marco Polo i Marco Polo HORIZON, COLLISION PREVENTION ASSIST u modelu Marco Polo ACTIVITY, sustav pomoći pri zadržavanju vozne trake i sustav upozoravanja na vozila u mrtvom kutu te LED Intelligent Light System, povećavaju već ionako besprijekornu razinu sigurnosti. Na taj način vozila za slobodno vrijeme i putovanja Marco Polo postaju predvodnici u svojoj klasi u kojima Vi i Vaši suvozači možete uživati u svakoj vožnji. Uostalom, visoku razinu sigurnosti u unutrašnjosti vozila potvrdio je TÜV Rheinland dodijelivši sustavima sigurnosti certifikat „Provjerena zaštita putnika“(„Geprüfter Insassenschutz“)2.

Prirodno talentiran – i u pogledu pogona.

S vozilima za slobodno vrijeme i putovanja Marco Polo vožnja je dosljedno usmjerena ka učinkovitosti. Na taj način Mercedes-Benz daje odgovoran doprinos za budućnost. Prema kojem god odredištu putovali: zahvaljujući snažnim i štedljivim motorima te inovativnoj tehnologiji BlueEFFICIENCY uvijek putujete učinkovito – a da se pritom ne morate odreći komfora u vožnji i agilnosti.

Oduševljenje ne poznaje granice.

Za kratke ili duge relacije – s vozilima za slobodno vrijeme i putovanja Marco Polo s još ćete više zadovoljstva krenuti iz svakodnevice u slobodno vrijeme. Pogonski sklop i podvozje spoj su agilnog ponašanja u vožnji i jedinstvenog komfora te Vas snažno i učinkovito prate do Vašeg odredišta. Suvereno ćete savladavati i teške terene pomoću snažnog trajnog pogona na sve kotače 4MATIC3 – zahvaljujući optimiranoj kontroli trakcije i izvrsnoj stabilnosti vožnje. Automatski mjenjač 7G-TRONIC PLUS4 istodobno Vam omogućuje da u jednakoj mjeri vladate komfornim i sportskim načinom prijenosa. A optimalno smanjena buka u unutrašnjosti čini svaki prijeđeni kilometar još ugodnijim.

1

Sustav aktivne pomoći za održavanje sigurnosnog razmaka DISTRONIC dostupan je samo za modele Marco Polo i Marco Polo HORIZON.

2

U scenariju nesreće kakav je definirao TÜV Rheinland dokazana je zaštita putnika od tereta i stabilnost ugrađenog namještaja. Prilikom testiranja struktura vozila je kod udara pri brzini od 56 km/h amortizirala nastale sile bez znatnijih deformacija u unutrašnjosti vozila. Ugrađeni elementi ostali su netaknuti, a vrata namještaja zatvorena.

3

U dodatnoj opremi za određene tipove motora.

4

Automatski mjenjač 7G-TRONIC PLUS je – ovisno o tipu motora – dostupan u serijskoj ili u dodatnoj opremi.

Stanovanje. Izvana zabava. Iznutra stil.

Otmjeno oblikovan prostor ideja za maksimalno 7 osoba.

Marco Polo HORIZON oduševljava savršenim dizajnom interijera s otmjenim materijalima i kokpitom oblikovanim sa stilom. S ergonomskim i lako okretnim komfornim sjedalima za vozača i suvozača unutrašnjost vozila preobražava se u ugodnu i komunikativnu sjedeću garnituru – po želji i s praktičnim sklopivim stolom.

Varijabilni prostor za putovanje sa stilom.

 • Okretna komforna sjedala za vozača i suvozača u tren oka se pretvaraju u ugodnu, komunikativnu sjedeću garnituru
 • Sklopivi stol koji se zahvaljujući sustavu vodilica može fleksibilno pomaknuti, s 2 sklopive ploče stola, u dodatnoj opremi
 • Dizajnerski paket za interijer podiže izgled unutrašnjosti vozila otmjenom kožnom opremom i atraktivnim ukrasnim elementima te mu daje individualan, sportski karakter, u dodatnoj opremi
 • Premium paket za interijer podiže izgled unutrašnjosti vozila elementima poput ekskluzivne opreme u koži napa i atraktivnih ukrasnih elemenata, dajući mu vrhunsku eleganciju, u dodatnoj opremi
 • Poluautomatski klima-uređaj TEMPMATIC
 • Ambijentalna rasvjeta u kokpitu i stražnjem dijelu vozila ili ambijentalna rasvjeta u kokpitu, u dodatnoj opremi
 • Dodatno grijanje toplim zrakom s funkcijom pomoćnog grijanja, u dodatnoj opremi
 • Dodatno grijanje toplom vodom, u dodatnoj opremi
 • Bočna tenda, u srebrnoj ili antracit boji, s desne strane krova štiti od kiše i sunca, u dodatnoj opremi

Spavanje. U miru leži energija.

Okrepljujuće spavanje za do 5 osoba.

Nakon što smo sakupili mnoštvo dojmova, trebamo u njima uživati odmoreni. Jer ništa nije ljepše, nego spavati ondje gdje ostali sanjaju biti. Marco Polo HORIZON skupini do 5 pustolova nudi baš tu mogućnost: potkrovni krevet ispod mehaničkog podiznog krova omogućuje dvjema osobama bezbrižan san u „nebeskom krevetu“, dok sjedeća klupa za troje – rasklopljena u komforni ležaj – nudi ugodan prostor za spavanje za još 3 osobe. Da biste neometano uživali u snu, neophodnu neprovidnost omogućuju zavjese za zamračivanje u unutrašnjosti vozila, dok izbočivi prozori u stražnjem dijelu vozila omogućuju dodatno provjetravanje.

Sve za okrepljujuće spavanje.

 • Mehanički podizni krov s potkrovnim krevetom za 2 osobe s površinom za ležanje dimenzija 2,05 m x 1,13 m (cca 200 kg maksimalnog opterećenja) i zaštitnom mrežom
 • Vrhunski, ergonomski madrac od pjene za potkrovni krevet s točkasto elastičnim oprugama i izvrsnim provjetravanjem pruža ugodan komfor spavanja
 • Sjedeća klupa za 3 osobe kao komforni ležaj za do 3 osobe s produžetkom kreveta i površinom za ležanje dimenzija oko 1,93 m x 1,35 m
 • Električno izbočivi prozori u stražnjem dijelu vozila služe za dodatno provjetravanje
 • Zavjese za zamračivanje u stražnjem dijelu vozila i naprijed, kojima se unutrašnjost vozila može potpuno zamračiti

Lorem Ipsum