MBUX:
Mercedes-Benz
User Experience.

Multimedijski sustav s umjetnom inteligencijom. Fascinantno intuitivan.

Istaknuta obilježja


Četiri slova. Bezbroj prednosti.

MBUX Vam pokazuje novi svijet informiranja i zabave. Intuitivno upravljiv putem govora, dodira ili gesti. Besprijekorno integriran u Vaš digitalni svijet i individualno prilagodljiv stilovima prikaza. Očaranost sustavom MBUX usto svakom vožnjom postaje veća jer sustav može učiti i namješta se individualno svakom vozaču.

Istaknuta obilježja


Četiri slova. Bezbroj prednosti.

MBUX Vam pokazuje novi svijet informiranja i zabave. Intuitivno upravljiv putem govora, dodira ili gesti. Besprijekorno integriran u Vaš digitalni svijet i individualno prilagodljiv stilovima prikaza. Očaranost sustavom MBUX usto svakom vožnjom postaje veća jer sustav može učiti i namješta se individualno svakom vozaču.

The digital cockpit in the Mercedes-Benz S-Class Saloon.
The video shows the digital cockpit in the Mercedes-Benz S-Class Saloon.
Pogledajte ponovno

Moguće je da je nakon dovršetka sadržaja došlo do izmjena na proizvodu.

Personaliziranje


Tako se MBUX pretvara u Vaš sasvim osobni doživljaj.  

Personaliziranje


Tako se MBUX pretvara u Vaš sasvim osobni doživljaj.  

  Tematski prikazi

  The display of the Mercedes-Benz CLA Coupé.

  S tematskim prikazima Vaše vozilo može po želji „pritiskom na dugme” stvoriti unaprijed namješteni ugođaj. Prikazi na zaslonu instrumenata i multimedijskom zaslonu prilagođavaju se u skladu s tim, baš kao i svjetlosni ugođaj i način vožnje. A najbolje od svega je što vozač može sam sastaviti svoje individualne tematske prikaze.

  Predviđanje ponašanja korisnika

  An illustration of user action prediction of the Mercedes-Benz User Experience.

  MBUX Vaše vozilo pretvara u snažnog partnera. Svaki dan sustav nauči nešto novo, a prije svega bolje upoznaje vozača. Može zapamtiti omiljene pjesme i put do radnog mjesta te često birane brojeve telefona. Ako želite, automatski namješta pravu radijsku postaju ili prikazuje brži put ako je na uobičajenom zastoj. Potpuno samostalno i potpuno prirodno, ako tako želite.

  Stilovi prikaza

  The display in the Mercedes-Benz GLE with MBUX.

  Dizajn i ukupan izgled kokpita sa širokim zaslonom možete individualno prilagoditi. Možete birati između četiri stila prikaza: „Klasičan”, „Sportski”, „Progresivan” i „Decentan”. Odabrani stil osjetno obilježava atmosferu u interijeru, osobito u kombinaciji s ambijentalnom rasvjetom, dostupnom u dodatnoj opremi.

  Sustavi upravljanja


  Sve se odaziva na Vaš glas, dodir ili gestu.  

  Sustavi upravljanja


  Sve se odaziva na Vaš glas, dodir ili gestu.  

   Hey Mercedes

   The interior of the GLE with intuitive voice control system.

   Uz opcijski sustav glasovnog upravljanja, vaše vozilo sluša vaše želje i naredbe. Ali i puno više: razumije vas bez potrebe da prethodno naučite naredbe. I razgovara s vama. Što je s čitanjem tekstualnih poruka ili diktiranjem i slanjem istih? Nema problema. Za vas provjerava vremensku prognozu na vašem odredištu (samo u kombinaciji s uslugama Mercedes me), mijenja radio stanicu ili vas vraća kući najbržom rutom. Potrebne su samo dvije riječi – "Hej Mercedes" – i vaše vozilo vas sluša.

   Asistent za interijer MBUX

   An illustration showing the MBUX interior assistant.

   Uživajte u komforu prilikom upravljanja bez dodira: ovaj inovativni sustav registrira i interpretira pokrete Vaše ruke. Odabrane funkcije tako možete aktivirati doslovno jednim potezom. Pritom sustav može razlikovati vozača i suvozača – kako biste mogli doći točno do onih izbornika kojima želite upravljati.

   Koncept upravljanja dodirom

   The interior of the GLE with touch control concept.

   MBUX korisniku nudi maksimalnu slobodu upravljanja svim funkcijama na osobno najudobniji način. U Vašem je vozilu dostupan zaslon osjetljiv na dodir, a usto je u središnjoj konzoli integrirana podloga osjetljiva na dodir koja reagira na upravljanje više prstiju te na rukopis. Usto se zaslonima može upravljati putem tipki osjetljivih na dodir na upravljaču.

   Zasloni i povezanost


   Od prednjeg stakla do stražnjeg dijela vozila: MBUX je posvuda.  

   Zasloni i povezanost


   Od prednjeg stakla do stražnjeg dijela vozila: MBUX je posvuda.  

    MBUX Entertainment

    A display showing the MBUX Entertainment in the Mercedes-Benz S-Class Saloon.
    Pogledajte ponovno

    Uživajte u svojoj omiljenoj glazbi uz MBUX Entertainment. U svom vozilu imate izbor usluga streamanja glazbe i internetskog radija. Bezbrižno surfajte i streamajte uz sveobuhvatni bezbrižni podatkovni paket koji možete povoljno sklopiti s odabranim trećim pružateljem usluga. Dostupnost usluga može varirati.

    *Za korištenje usluga potrebni su osobni Mercedes me ID i prihvaćanje uvjeta korištenja usluge Mercedes me connect. Osim toga, vozilo mora biti upareno s odgovarajućim korisničkim računom. Nakon isteka početnog roka, usluge se mogu obnoviti uz naknadu, pod uvjetom da su u tom trenutku još uvijek u ponudi za odgovarajuće vozilo. Početna aktivacija usluga moguća je unutar 1 godine od početne registracije ili rada od strane korisnika, što god nastupi prije.

    Dostupno samo u kombinaciji s ostalom dodatnom opremom i uslugom "Online Music".

    Sustav za zabavu u stražnjem dijelu vozila MBUX

    The interior of the Mercedes-Benz S-Class Saloon with MBUX Rear Seat Entertainment System.

    Sustav za zabavu u stražnjem dijelu vozila MBUX preobrazit će stražnji dio vozila u atraktivan svijet doživljaja i dopadljivu radnu okolinu. Ovdje program putovanja možete oblikovati prema vlastitim željama – za razonodu ili obavljanje važnih zadataka. Zasloni osjetljivi na dodir visoke razlučivosti omogućavaju izravan pristup internetu i telefoniji te multimedijskom i navigacijskom sustavu.

    MBUX proširena stvarnost za navigaciju

    A display with MBUX Augmented Reality Navigation.

    Kako biste se mogli snaći u kompleksnim situacijama u prometu, funkcija MBUX proširene stvarnosti za navigaciju umrežava virtualni svijet sa stvarnim. Tehnologija spaja grafičke navigacijske upute i prometna upozorenja u slike uživo. Na odredište stižete brzo, sigurno i opušteno.

    Bežično punjenje

    An illustration of wireless charging with Mercedes-Benz User Experience.

    Vrijeme vožnje pretvara se u vrijeme punjenja – Vaš pametni telefon samo jednim pokretom ruke smješten je u svoj pretinac za odlaganje gdje se puni bez kabela. Kompatibilni pametni telefoni pune se bez kabela, neovisno o modelu i brandu.

    Integracija pametnog telefona

    An illustration of smartphone integration with Mercedes-Benz User Experience.

    Integracija pametnog telefona spaja mobilni telefon s multimedijskim sustavom putem aplikacija Apple® CarPlay® i Android Auto®. Na taj način dobivate jednostavan pristup najvažnijim aplikacijama na svom pametnom telefonu. Aplikacije trećih ponuđača, primjerice Spotify, također možete koristiti brzo i jednostavno.

    Head-up zaslon

    The interior of the Mercedes-Benz GLE with Head-up display.

    Najbolji izgledi za sportski užitak u vožnji i vrhunski doživljaj vožnje: head-up zaslon pretvara vaše vjetrobransko staklo u uzbudljiv digitalni kokpit. To znači da uvijek imate izravan uvid u ključne informacije. Vaša puna pozornost ostaje na cesti i prometnim uvjetima ispred vas.

    Dostupno uz MBUX


    Mercedes-Benz User Experience predstavlja doživljaj za sva osjetila.  

    Dostupno uz MBUX


    Mercedes-Benz User Experience predstavlja doživljaj za sva osjetila.  

    The interior of the GLB with Mercedes-Benz User Experience.

    Najbolje je da to otkrijete sami. Sustav informiranja i zabave dostupan je u sve više klasa vozila: od kompaktne A-klase do luksuznog modela GLS SUV-a.

    Dostupne opcije mogu se razlikovati ovisno o vozilu.