Zamjena koja se isplati za kupca i okoliš.

Tvornički obnovljeni rezervni dijelovi su atraktivna alternativa novim dijelovima, posebno za starija vozila. Zamjenom neispravnih dijelova s Mercedes-Benz tvornički obnovljenim dijelovima moguća je ušteda i do 50 % u odnosu na cijenu novog dijela, i to bez kompromisa po pitanju kvalitete.

Mercedes-Benz tvornički obnovljeni rezervni dijelovi obnavljaju se prema istim standardima koji vrijede kao pri serijskoj proizvodnji novih dijelova. Zbog toga vrijede isti uvjeti jamstava kao i za nove Mercedes-Benz originalne dijelove, jer su jednako dobri i kao novi dijelovi. Rabljeni dijelovi moraju proći kroz nekoliko faza strogog procesa obnavljanja u nekoliko koraka prema strogim specifikacijama prije nego što se odobre kao Mercedes-Benz tvornički obnovljeni rezervni dijelovi. Postupak obnavljanja obuhvaća potpuno rastavljanje na sastavne dijelove, čišćenje, obradu i detaljni pregled. Svi potrošni dijelovi se zamjenjuju novim i svaki tvornički obnovljeni rezervni dio potom prolazi konačnu provjeru tijekom koje mora zadovoljiti iste stroge standarde kao i novi dijelovi iz serijske proizvodnje. Na primjer, rabljeni kompresor klime se kompletno rastavlja i čisti te se nakon obnove provjerava nepropusnost i izvrši konačni test funkcionalnosti koja uključuje mjerenje i podešavanje kontrolnih ventila. Jedino je na taj način osigurana optimalna učinkovitost i zajamčen je očekivani radni vijek. Slično je i s elektropokretačem čiji je dugi radni vijek zajamčen zbog obnove koja je istovjetna kao i kod prvobitne ugradnje. Često traženi tvorničko obnovljeni rezervni dio za starija vozila je i turbopunjač koji prilikom obnove dobiva novo kompresorsko kolo turbine, a površine kućišta turbine i priključaka su pjeskareni i polirani. Na obnovljenom turbopunjaču nema dodatnih troškova kod montaža, a brza ugradnja moguća je bez dugog zadržavanja u radionici.

Mercedes-Benz tvornički obnovljeni rezervni dijelovi za gospodarska vozila obuhvaćaju one komponente koje su izložene najvećim trošenjima i čiji popravak zahtijeva dugo zadržavanje u radionici zbog opsežnih radova i nabavke rezervnih dijelova, kao što su generalno obnovljeni motori i mjenjači. U ponudi su samo blokovi motora, kao i kompleti za generalnu obnovu motora. Uz agregate tu su i ostale bitne komponente kao što su ventili kočnica, čeljusti kočnica, kardanska vratila, setovi spojki, servo-pumpe, glave upravljača, kompresori zraka, retarderi, turbo-punjači i ostale komponente čiju raspoloživost je moguće doznati kod ovlaštenog Mercedes-Benzovog servisera. Na raspolaganu je preko 30.000 Mercedes-Benz tvornički obnovljenih kataloških brojeva.

Osim za novčanik, obnavljanje rabljenih dijelova mnogo je povoljnije i za okolinu. Već jedan obnovljeni mjenjač smanjuje emisiju sumpor-dioksida za 1,41 kg u usporedbi s novim mjenjačem što znači da će na primjer 2,2 kg koraljnih grebena biti spašeno od uništenja. Isto tako, obnovljeni mjenjač osigura 12.000 litara kvalitetne vode. Tvornički obnovljene rezervne dijelove moguće je nabaviti za gospodarska i osobna vozila, a dostupnost dijelova je zajamčena za većinu Mercedes-Benz modela.