Nova X-klasa.

Spaja svjetove.

Konfigurator

Robusnost u svom najfascinantnijem obliku.

Suvereno prkosi silama prirode, njen markantan dizajn privlači poglede. Toliko je robusna i snažna da ste s njom i Vi suvereni na težem terenu, a pobuđuje pozornost svojim stilom pa se ističete i u gradskoj džungli. U istoj mjeri oduševljava kao funkcionalan i pouzdan partner u radnoj svakodnevici te kao suputnik za spontane avanture u slobodno vrijeme. Obradovat će Vas vozilo koje sva područja života povezuje na potpuno nov način: dobro došli u X-klasu – Mercedes-Benz među pick-upovima!

Istaknute značajke.

  1. Robusnost
  2. Terenska vožnja
  3. Performanse
  4. Funkcionalnost
  5. Komfor
  6. Dizajn
  7. Sigurnost
Onaj tko može nositi više od tone, treba imati jaku kralješnicu.

X-klasa je robusna u svakom pogledu: nosi više od 1000 kg tereta i vuče prikolicu mase do 3500 kg. Za to joj je potreban stabilan i postojan temeljni okvir. Zato smo naš pick-up smjestili na čvrsti okvir s poprečnim nosačima od kvalitetnog čelika. Stoga ga možete mirno natovariti: alat, strojevi, materijal ili pribor za sport i slobodno vrijeme. Robusna baza Vam i pri vožnjama izvan čvrstih cesta pomaže da se suvereno probijete. Tehnička podzaštita od nehrđajućeg čelika, u dodatnoj opremi, štiti motor, mjenjač i ispušni sustav prilikom prelaženja prepreka na terenu.

Prkosi silama prirode.

Kad bi se drvlje i kamenje moglo diviti: oduševila bi ih X-klasa. Zahvaljujući pogonu na sve kotače, raznim modusima pogona na sve kotače, reduktoru za terensku vožnju i blokadi diferencijala na stražnjoj osovini, u sklopu dodatne opreme, suvereno napredujete i na zahtjevnijem terenu. Obilat razmak između vozila i tla od 202 mm – po želji i do 222 mm – ostavlja puno prostora ispod vozila. Ako ste u potrazi za avanturom, X-klasa se s Vama uspinje po nagibima do približno 100 % na odgovarajućoj podlozi, a ostaje stabilna u vožnji na kosinama do približno 49,8°. Tako terenske vožnje donose još više zadovoljstva.

Uživajte vozeći!

Uđite, krenite i osjetite punu pogonsku snagu već pri niskom broju okretaja. Osobito snažni V6 dizelski motor [X 350 d 4MATIC. Potrošnja goriva, prosjek: 9,0–8,8 l/100 km; emisije CO2, prosjek: 236–230 g/km]1*  oduševit će Vas svojim suverenim voznim performansama. DYNAMIC SELECT Vam na raspolaganje stavlja 5 programa vožnje koji omogućavaju komforno, sportsko, osobito učinkovito ili ponašanje u vožnji optimirano za terensku vožnju. U ručnom modusu DYNAMIC SELECT sami poduzimate promjene stupnjeva prijenosa putem tipki za prebacivanje stupnjeva prijenosa na upravljaču.

Istaknuta kućišta sa širokim gumama na kotačima izgledaju ne samo upečatljivo, već i velikom širinom traga pridonose velikoj poprečnoj dinamici X-klase, u jednakoj mjeri kao i agilno usklađen ovjes kotača s više spona na stražnjoj osovini. Tako sa svakim zavojem raste radost iščekivanja sljedećeg, a kretanje se pretvara u užitak u vožnji.

Utovarna površina s pregršt mogućnosti.

„Pick up“ – ovo shvaćamo doslovno: lako dostupna utovarna površina za Vas će primiti više od 1000 kg opreme za rad ili sport – sve i da je prljava i mokra. Čak i između kućišta kotača pronaći će se dovoljno mjesta za poprečni smještaj euro palete. Ako teret ima kutove i bridove, obloga utovarnog prostora može pomoći da se izbjegnu ogrebotine i oštećenja laka. A kako bi sve ostalo na svom mjestu, mogućnosti učvršćivanja pomažu u osiguravanju tereta. U slučaju da se posao opet otegne do kasnih sati, LED rasvjeta utovarnog prostora olakšava rad. Ako su pred Vama još izazovnije ture, opterećenje prikolice proširuje Vaše mogućnosti i do 3500 kg – čak i za prikolice za plovila ili konje.

Izvana čvrsta, unutra komforna.

Čak i ako vani vladaju surovi uvjeti, X-klasa će svoje putnike razmaziti komforom tipičnim za Mercedes-Benz. Sustav pristupa i autorizacije za otvaranje i pokretanja vozila KEYLESS-GO te sustav pomoći pri kretanju uzbrdo omogućavaju opušten ulazak i pokretanje vozila. Tijekom vožnje klima-uređaj, odnosno automatska klimatizacija THERMOTRONIC u sklopu dodatne opreme, po želji temperira unutrašnjost vozila. Informacije i zabavu u vozilo dovode moderni sustavi radija i navigacije COMAND Online, Audio 20 USB i Audio 20 CD uz usluge povezivanja Mercedes me connect. Zahvaljujući komfornom podvozju te individualno namjestivim sjedalima za vozača i suvozača na ugodan način možete svladati duge dionice. U dodatnoj opremi su dostupna električno namjestiva sjedala te sjedala s potporom za lumbalni dio leđa i grijanjem sjedala. Kad stignete na odredište, paket za parkiranje s kamerom od 360° olakšava parkiranje i manevriranje. Zahvaljujući intuitivnom konceptu upravljanja i prikaza svim tim komfornim funkcijama možete jednostavno upravljati.

Jakog karaktera, samouvjerenog stila.

X-klasa pokazuje karakter: ispupčenja powerdome na poklopcu motora, vizualna donja zaštita sprijeda i izbočena kućišta kotača oduševljavaju na prvi pogled. Nakon otvaranja vrata dočekuje Vas otmjen interijer s horizontalno raspoređenim kokpitom. Jasno diferencirane linije PURE, PROGRESSIVE i POWER – u kombinaciji s otmjenom originalnom posebnom dodatnom opremom – ovaj pick-up još više čine Vašom X-klasom. Jednako kao i kotači od lakog metala dimenzija do 48,3 cm (19") te prednja LED svjetla visoke učinkovitosti u tipičnom dizajnu baklji. Za liniju POWER na raspolaganju stoje 2 koncepta boja, u crnoj koži ili koži lješnjak smeđe boje. Obloga ploče s instrumentima i gornji rub obloge vrata u imitaciji kože ARTICO te ukrasni elementi u optici aluminija ili čvorastog drva prilagođeni su vrhunskoj kožnoj opremi.

Sigurna – ne samo kad se radi o stilu.

Zahvaljujući svojoj robusnoj konstrukciji, X-klasa ima izvrsnu osnovu za besprijekornu sigurnost. Još je bolje kad se tome priključe brojne sigurnosne značajke: razni sustavi regulacije dinamike vožnje i sustavi kočenja – poput ESP-a® sa stabilizacijom prikolice – mogu pomoći u prepoznavanju kritičnih situacija u vožnji i eventualno ih ublažiti. Osim toga, sustavi pomoći mogu pružiti podršku vozaču u situacijama koje umaraju ili su kritične, na primjer sustav pomoći pri zadržavanju vozne trake ili sustav aktivne pomoći pri kočenju. Za slučaj nesreće tu su i 7 zračnih jastuka u sklopu serijske opreme te Mercedes-Benzov sustav poziva u nuždi.

1

X 350 d 4MATIC u kombinaciji sa 7G-TRONIC PLUS. Potrošnja goriva gradska vožnja/otvorena cesta/prosjek: 10,3-10,0/8,3-8,1/9,0-8,8 l/100 km; emisije CO2, prosjek: 236-230 g/km. Stvarne vrijednosti potrošnje ovise, među ostalim, o masi vozila i odabranoj opremi.

Lorem Ipsum