Kamera za vožnju unatrag

Veća sigurnost prilikom vožnje unatrag.

Kamera za vožnju unatrag pruža Vam podršku prilikom parkiranja i manevriranja: prikazuje Vam područje iza vozila koje ne možete izravno vidjeti. Na taj se način mogu izbjeći oštećenja prilikom parkiranja i manevriranja. Dinamične pomoćne crte i prikaz od 180° dodatno Vam olakšavaju orijentiranje prilikom vožnje unatrag.

Kratkodometna kamera u rukohvatu stražnjeg poklopca snima okruženje stražnje strane vozila, a informacije isporučuje na zaslon multimedijskog sustava sprijeda. Zahvaljujući digitalnom prijenosu slike, kvaliteta prikaza može se dodatno poboljšati.

Čim se mjenjač ubaci u stupanj prijenosa za vožnju unatrag, aktivira se kamera za vožnju unatrag. Isključit će se tek kada završite postupak manevriranja. To znači, ako unutar 15 s niste ubacili u stupanj prijenosa za vožnju unatrag, ili ste prešli više od 10 m ili ste dosegli brzinu iznad 10 km/h.

Slika s kamere za vožnju unatrag pokriva područje od cca 3 m iza vozila. Pritom vodoravne i okomite pomoćne crte pomažu vozaču da ispravno procijeni razmak. Vodoravne linije prikazuju se u razmacima od 0,3 m, 1,00 m i 2,00 m. Okomite žute linije predstavljaju širinu vozila plus 0,10 m sigurnosnog razmaka.