Kad je svaka sekunda važna: naljepnica za spašavanje.

Uz naljepnicu s QR kodom brže do prave sheme za spašavanje.

Nakon prometne nesreće svaka sekunda je važna za spašavanje putnika. Stoga je Daimler kao prvi proizvođač automobila pomoću male ali učinkovite inovacije pronašao mogućnost kako službama za spašavanje na mjestu nesreće brzo staviti na raspolaganje informacije relevantne za sigurnost: naljepnicu za spašavanje.

Skeniranjem QR kȏda pomoću pametnog telefona ili tableta prikazuju se aktualne sheme za spašavanje vozila1. Tako službe za spašavanje mogu odmah vidjeti gdje se nalaze zračni jastuci, akumulator, spremnici, električni vodovi, cilindri tlaka i drugi sastavni dijelovi kritični prilikom spašavanja. Ova jednostavna ali značajna inovacija daje službama za spašavanje odlučujuću prednost u borbi s vremenom. Zahvaljujući QR kȏdu, mogu reagirati brže, a u ozbiljnim situacijama ove naljepnice mogu pomoći i u spašavanju života!

Naljepnice s QR kȏdom mogu se jednostavno naknadno staviti i na raspolaganju su kod Vašeg Mercedes-Benzovog partnera za Mercedes-Benzova laka gospodarska vozila proizvedena nakon 1996. godine.

1

Preduvjet: postojeća internetska veza.

„U svakom vozilu postoje mjesta na kojima ne možemo rezati a da ne ugrozimo putnike ili sebe. Stoga ove životno važne informacije moraju biti dostupne izvana. … Na licu mjesta time štedimo dragocjeno vrijeme. Često je svaka sekunda važna i svaka pomoć dragocjena.“

Oliver H., vatrogasac, u razgovoru za Mercedes-Benz o novoj naljepnici za spašavanje.

Lorem Ipsum