Sprinter Tourer | Mercedes-Benzova laka gospodarska vozila

Prostor, komfor i sigurnost: Sprinter Tourer.

Inovativan, učinkovit, pouzdan.

Konfigurator

Inovativan, učinkovit, pouzdan.

Toliko je svestran da ćete uvijek pronaći onaj pravi za svoj prijevoznički zadatak, a toliko dobro izgleda da ostavlja pozitivan dojam. Novi Sprinter Tourer s 3 duljine vozila, 2 visine krova i do 3 reda sjedala nudi dojmljivu raznolikost. Njegove brojne varijante vozila i opreme omogućavaju konfiguraciju ekonomičnih osnovnih izvedbi kao i vrlo kvalitetno opremljenih tourera s komfornim klupama i luksuznim unutarnjim oblogama.

Na komfornim klupama, dostupnima po prvi put, Vaši putnici mogu individualno namjestiti nagib naslona i položaj komfornih naslona za glavu – istinska prednost u pogledu komfora. Vozači profitiraju zahvaljujući inteligentnom konceptu upravljanja i prikaza te modularnom konceptu pretinaca za odlaganje koji se, poput izbora multimedijskih i sustava pomoći, može individualno prilagoditi Vašim potrebama.

Zahvaljujući snazi inovacija i iskustva stečenog tijekom više od 20 godina, Sprinter na taj način ponovno predstavlja prekretnicu kao inovativno, učinkovito i pouzdano rješenje mobilnosti koje će unaprijediti Vaše poduzeće.

Istaknute značajke.

  1. Koncept proizvoda
  2. Umrežavanje
  3. Rješenja za razne djelatnosti
  4. Sigurnost
  5. Ekonomičnost
Uistinu uvjerljiv.

Sprinter Tourer ističe se već svojim vrhunskim izgledom: njegov dizajn slijedi moderni koncept Mercedes-Benzovog dizajna jasnoće percepcije. Kokpit je također preoblikovan i u jednakoj mjeri osvaja visokokvalitetnim dizajnom, kao i odličnom funkcionalnošću. Primjerice inteligentnim, modularnim konceptom pretinaca za odlaganje te funkcijom KEYLESS-START.

Krovni klima-uređaj visoke učinkovitosti u dodatnoj opremi razmazit će Vaše putnike ugodnom temperaturom. U potpuno obloženom prostoru za putnike po želji za svaki red sjedala na raspolaganju stoji pretinac za pametne telefone s funkcijom punjenja putem USB sučelja.

Ovisno o namjeni i željenom ponašanju u vožnji, svoj Sprinter Tourer možete naručiti s pogonom na stražnje kotače ili sve kotače1. Stupnjeve prijenosa možete prebacivati ručno putem mjenjača sa 6 stupnjeva prijenosa2 ili automatski putem mjenjača 7G-TRONIC PLUS.  

Vaša mobilnost 4.0.

Kako bi se posao odvijao što ekonomičnije i ugodnije, za Sprinter su po želji dostupni razni radio-uređaji, multimedijski sustavi i rješenja povezanosti. Ponuda po potrebi seže od držača pametnog telefona, preko radija sa sučeljem za Bluetooth® i funkcijom handsfree telefoniranja, sve do multimedijskog sustava sa zaslonom osjetljivim na dodir visoke razlučivosti, brze navigacije hard diskom s 3D prikazom karata i integracije pametnog telefona3. Upravljanje je upravo onakvo, kakvo želite: jednostavno. Multimedijskim sustavima možete, primjerice, upravljati putem zaslona osjetljivog na dodir visoke razlučivosti ili tipke osjetljive na dodir koja se nalazi na multifunkcijskom upravljaču. Svi elementi upravljanja i prikazivanja smješteni su na dohvat ruke i vrlo čitljivi.

S obzirom da moderan poslovni svijet uključuje digitalna rješenja, Sprinter smo opremili integriranim komunikacijskim modulom koji predstavlja tehničku osnovu za neprekidnu internetsku vezu vozila. To omogućava korištenje trenutačnih i budućih usluga Mercedes PRO. Vaše prednosti uključuju, među ostalim, smanjenje perioda izvan pogona zahvaljujući anticipativnom upravljanju održavanjem, kao i digitalni putni list koji Vas oslobađa komplicirane papirologije.

Precizno prilagođen namjeni.

Sprinter Tourer omogućava mnogo toga: 3 duljine vozila, 2 visine krova i do 3 reda sjedala tvore osnovu dojmljive raznolikosti varijanti ovog modela. Na taj način možete jednako konfigurirati osobito čvrsta vozila, na primjer za primjenu na gradilištu, kao i luksuzno opremljena vozila za transfer VIP osoba – upravo onako kako je potrebno za Vaš posao. Za odličan komfor putnika sve su sjedeće klupe za 2 i 3 osobe dostupne kao komforne klupe s namjestivim naslonima za leđa i komfornim naslonima za glavu. Tako će se do 8 putnika plus vozač ugodno osjećati u modelu Sprinter Tourer.

U slučaju potrebe za prtljagu, materijal ili alat možete dodatno priključiti teret do 3500 kg. S preko 600 elemenata dodatne opreme, koji na primjer uključuju posebna rješenja za vozni park i podvozja, Sprinter Tourer možete još više prilagoditi svojim potrebama.

Uzorna razina u pogledu sigurnosne opreme.

Sprinter je u potpunosti osmišljen za sigurnost. Odličnu osnovu za to predstavlja njegova gruba karoserija koja je uslijed svoje konstrukcije i sastava materijala osobito stabilna.

Tome se priključuju brojni sustavi pomoći. Jer i najiskusniji vozač susreće se sa situacijama u kojima podrška može biti dobrodošla i korisna. Ponuda seže od sustava pomoći pri bočnom vjetru iz serijske opreme, sve do sustava aktivne pomoći pri kočenju te sustava pomoći pri zadržavanju vozne trake – oba u sklopu serijske opreme za vozila ukupne dopuštene mase iznad 3500 kg. 3 rješenja s kamerama, od kamere za vožnju unatrag s prikazom na unutarnjem retrovizoru, sve do kamere od 360°, po želji poboljšavaju ionako dobar pregled s mjesta vozača. Prednja LED svjetla visoke učinkovitosti, dostupna u dodatnoj opremi, u mraku široko i blistavo osvjetljavaju kolnik.

Zračni jastuk iz serijske opreme u slučaju nužde može pomoći u zaštiti vozača pri sudaru. Za vozača i suvozača po želji je dostupno dodatnih 5 zračnih jastuka.

U svakom pogledu ekonomičan.

Sa Sprinterom se odlučujete za vozilo koje više od 20 godina dojmljivo dokazuje svoju ekonomičnost. Novi Sprinter Tourer svojom iskušanom kvalitetom i pouzdanošću nastavlja ovu priču o uspjehu. Pritom od početka profitirate od njegove ekonomičnosti: zahvaljujući brojnim mogućnostima konfiguracije naručujete upravo ono što Vam stvarno treba.

S obzirom da volimo poboljšavati ionako dobre stvari, dodatno smo optimirali potrošnju svojih dizelskih motora te Sprinterovu ponudu prostranog prostora učinili još bolje iskoristivom. Sprinter Tourer tako spaja štedljivu potrošnju goriva i inteligentnu funkcionalnost u cjelovito ekonomično rješenje mobilnosti.

1

Očekivani početak isporuke pogona na sve kotače od četvrtog tromjesečja 2018.

2

Očekivani početak isporuke ručnog mjenjača sa 6 stupnjeva prijenosa iz serijske opreme u kombinaciji s V6-cilindarskim dizelskim motorom od četvrtog tromjesečja 2018.

3

Očekivani početak isporuke integracije pametnog telefona od četvrtog tromjesečja 2018.

Koristan u mnogim situacijama u prometu.

Duge dionice na autocesti, prestrojavanje na višetračnim cestama ili manevriranje na rampama: postoje mnoge situacije u kojima sustavi pomoći mogu podržati vozača. Uz njih Sprintera možete, ovisno o namjeni vozila, opremiti prema specifičnoj potrebi. Zajedničko svim sustavima pomoći: nalaze se na trenutačnom stupnju razvoja tehnike. Primjerice, sustav aktivne pomoći za održavanje sigurnosnog razmaka DISTRONIC koji može samostalno održavati unaprijed namješteni razmak od vozila ispred Vas i time duga putovanja učiniti opuštenijima. Ili paket za parkiranje s kamerom od 360°, sustavom pomoći pri parkiranju i funkcijom sprečavanja nezgoda pri polasku, koji zahvaljujući sveobuhvatnom pogledu može predstavljati vrijednu potporu pri parkiranju i manevriranju.

Sprinter Tourer, sustav aktivne pomoći pri kočenju

Sustav aktivne pomoći pri kočenju

Sprinter Tourer, paket za parkiranje s kamerom od 360°

Paket za parkiranje s kamerom od 360°

Sprinter Tourer, sustav aktivne pomoći za održavanje sigurnosnog razmaka DISTRONIC

Sustav aktivne pomoći za održavanje sigurnosnog razmaka DISTRONIC

Sprinter Tourer, kamera za vožnju unatrag s prikazom na unutarnjem retrovizoru

Kamera za vožnju unatrag s prikazom na unutarnjem retrovizoru

Sprinter Tourer, sustav upozoravanja na vozila u mrtvom kutu

Sustav upozoravanja na vozila u mrtvom kutu s upozorenjem na poprečni promet straga

Sprinter Tourer, sustav aktivne pomoći za zadržavanje vozne trake

Sustav aktivne pomoći za zadržavanje vozne trake

Istaknute značajke dodatne opreme prednjeg dijela vozila.

Sprinter Tourer, kromirana rešetka hladnjaka

Kromirana rešetka hladnjaka

Sprinter Tourer, okvir rešetke hladnjaka u boji vozila

Okvir rešetke hladnjaka u boji vozila

Sprinter Tourer, lakirani odbojnici

Lakirani odbojnici

Sprinter Tourer, priprema za radio

Priprema za radio

Sprinter Tourer, navigacija

Navigacija

Sprinter Tourer, multimedijski sustav MBUX sa zaslonom osjetljivim na dodir veličine 10,25"

Multimedijski sustav MBUX sa zaslonom osjetljivim na dodir veličine 10,25"

Sprinter Tourer, digitalni radio (DAB)

Digitalni radio (DAB)

Lorem Ipsum