Mercedes-Benzov sustav za pozive u nuždi

Automatski poziv u nuždi za brzu pomoć.

U slučaju nesreće Mercedes-Benzov sustav za pozive u nuždi može pomoći da se znatno skrati vrijeme dolaska hitnih službi na mjesto nesreće. Podaci se prenose putem komunikacijskog modula (LTE)1 za digitalne usluge u vozilu. Poziv u nuždi može se poslati automatski zahvaljujući senzorima za sudar ili ga vozač može poslati ručno putem SOS tipke u stropnoj upravljačkoj jedinici. Zatim se upućuje na Mercedes-Benzov broj za pozive u nuždi ili lokalnoj centrali za pozive u nuždi. 

Sustav uspostavlja glasovnu vezu s Mercedes-Benzovom Centralom za pozive u nuždi ili s lokalnom centralom za pozive u nuždi i prenosi točan položaj te dodatne informacije nužne za učinkovito spašavanje i uklanjanje unesrećenog vozila. Istodobno se obavještava upravitelj flote koji ujedno dobiva i aktualne informacije o pojedinim mjerama. Mercedes-Benzov sustav za pozive u nuždi aktiviran je već prilikom predaje vozila. U tu se svrhu ne moraju prihvatiti zasebni uvjeti korištenja.
1

Kod određenih vozila zbog otežane isporuke nakratko može doći do privremenog ograničenja raspoloživosti komunikacijskog modula (LTE). To se osobito odnosi na usluge Mercedes me odnosno Mercedes PRO connect uključujući sustav za pozive u nuždi (eCall). Najaktualnije informacije možete dobiti kod prodavatelja Mercedes-Benza.