Sprinter Furgon | Mercedes-Benzova laka gospodarska vozila

Uistinu uvjerljiv: Sprinter Furgon.

Inovativan, učinkovit, pouzdan.

Konfigurator

Inovativan, učinkovit, pouzdan.

Toliko je svestran da ćete uvijek pronaći onaj pravi za svoj prijevoznički zadatak, a toliko dobro izgleda da ostavlja pozitivan dojam. Novi Sprinter Furgon s 4 duljine vozila, 3 visine krova i obujmom utovarnog prostora i do 17 m3 nudi dojmljivu raznolikost. Njegove brojne varijante i raznolika oprema omogućavaju konfiguraciju ekonomičnih vozila s osnovnom izvedbom jednako kao i onih s opsežnom opremom.

Za vozila s odsada dostupnim pogonom na prednje kotače to će, primjerice, rezultirati povoljnijom početnom cijenom, dodatnom korisnom nosivosti i nižim utovarnim bridom u usporedbi s vozilima s pogonom na stražnje kotače.

Vozači profitiraju zahvaljujući inteligentnom konceptu upravljanja i prikaza te modularnom konceptu pretinaca za odlaganje koji se, poput izbora multimedijskih i sustava pomoći, može individualno prilagoditi Vašim potrebama. Iskušane značajke smo, naravno, zadržali. Tako se, na primjer, i dalje bez velikih promjena mogu koristiti mnoga rješenja nadgradnje i opreme.

Zahvaljujući snazi inovacija i iskustva stečenog tijekom više od 20 godina, Sprinter na taj način ponovno predstavlja prekretnicu kao inovativno, učinkovito i pouzdano rješenje mobilnosti koje će unaprijediti Vaše poduzeće.

Istaknute značajke.

 1. EDITION modeli
 2. Koncept proizvoda
 3. Umrežavanje
 4. Rješenja
 5. Sigurnost
 6. Ekonomičnost

25 godina inovativne snage i pouzdanosti.

 

I ne namjeravamo stati. Sprinter je jedini u klasi proizveden u Njemačkoj, a od sada dolazi i s pogonom na prednje kotače i produženim jamstvom do 5 godina1. Uz Edition 25 paket dobivate vrlo bogatu opremu. Osim poluautomatskog klima uređaja, dvostrukog sjedala suvozača i MB Radio Audio sustava, tu su i pokretanje bez ključa, rezervni kotač i naslon za ruku vozača.

Sprinter 311 CDI Edition 1 - 168.000 HRK + PDV

Standardni furgon, 311 CDI (84 kW/114 KS) s međuosovinskim razmakom od 3924 mm, pogonom na prednje kotače i pojačanom prednjom osovinom.

Oprema:

 • Poluatomatski klima uređaj Tempmatik
 • Komforno sjedalo vozača
 • Dvostruko sjedalo suvozača
 • MB Radio Audio sustav
 • Pokretanje bez ključa
 • Retrovizori grijani i električno podesivi
 • Rezervni kotač
 • Naslon za ruku vozača
 • Upravljač mehanički podesiv po visini i dubini

 

Sprinter 311 CDI Edition 2 - 174.000 HRK + PDV

Standardni furgon, 311 CDI (84 kW/114 KS) s međuosovinskim razmakom od 3924 mm, pogonom na prednje kotače i pojačanom prednjom osovinom.

Oprema:

 • Visoki krov
 • Poluatomatski klima uređaj Tempmatik
 • Komforno sjedalo vozača
 • Dvostruko sjedalo suvozača
 • MB Radio Audio sustav
 • Pokretanje bez ključa
 • Rezervni kotač
 • Naslon za ruku vozača

 

Sprinter 314 CDI Edition 3 - 178.000 HRK + PDV

Standardni furgon, 314 CDI (105 kW/143 KS) s međuosovinskim razmakom od 3924 mm, pogonom na prednje kotače i pojačanom prednjom osovinom.

Oprema:

 • Poluatomatski klima uređaj Tempmatik
 • Komforno sjedalo vozača
 • Dvostruko sjedalo suvozača
 • MB Radio Audio sustav
 • Pokretanje bez ključa
 • Retrovizori grijani i električno podesivi
 • Rezervni kotač
 • Naslon za ruku vozača
 • Upravljač mehanički podesiv po visini i dubini

 

Sprinter 314 CDI Edition 4 - 182.000 HRK + PDV

Standardni furgon, 314 CDI (105 kW/143 KS) s međuosovinskim razmakom od 3924 mm, pogonom na prednje kotače i pojačanom prednjom osovinom.

Oprema:

 • Visoki krov
 • Poluatomatski klima uređaj Tempmatik
 • Komforno sjedalo vozača
 • Dvostruko sjedalo suvozača
 • MB Radio Audio sustav
 • Pokretanje bez ključa
 • Rezervni kotač
 • Naslon za ruku vozača
Ugodan oku, još ugodniji za rad.

Sprinter Furgon ističe se već svojim vrhunskim izgledom: njegov dizajn slijedi moderni koncept Mercedes-Benzovog dizajna jasnoće percepcije. Kokpit je također preoblikovan i u jednakoj mjeri osvaja visokokvalitetnim dizajnom, kao i odličnom funkcionalnošću. Primjerice inteligentnim, modularnim konceptom pretinaca za odlaganje te funkcijom KEYLESS-START.

Utovarni prostor možete precizno prilagoditi svojim potrebama zahvaljujući praktičnim opcijama poput krovnog nosača prtljage na stropu vozila2, plastičnog poda optimirane mase i kućišta kotača koja se mogu koristiti kao teretne površine. Potporanj za palete u stepenici kliznih vrata, u sklopu dodatne opreme, stabilizira teret, na primjer pri vožnji u zavojima, i omogućava djelotvornije učvršćenje.

U daljnje prednosti ubraja se bogata ponuda pogonskih varijanti: ovisno o namjeni i željenom ponašanju u vožnji, svoj Sprinter Furgon možete naručiti s pogonom na prednje kotače, stražnje kotače ili sve kotače3. Stupnjeve prijenosa možete prebacivati ručno putem mjenjača sa 6 stupnjeva prijenosa4 ili automatski putem mjenjača 7G-TRONIC PLUS, odnosno putem automatskog mjenjača 9G-TRONIC5, jedinstvenog u ovom segmentu.

Vaša mobilnost 4.0.

Kako bi se posao odvijao što ekonomičnije i ugodnije, za Sprinter su po želji dostupni razni radio-uređaji, multimedijski sustavi i rješenja povezanosti. Ponuda po potrebi seže od držača pametnog telefona, preko radija sa sučeljem za Bluetooth® i funkcijom handsfree telefoniranja, sve do multimedijskog sustava sa zaslonom osjetljivim na dodir visoke razlučivosti, brze navigacije hard diskom s 3D prikazom karata i integracije pametnog telefona6. Upravljanje je upravo onakvo, kakvo želite: jednostavno. Multimedijskim sustavima možete, primjerice, upravljati putem zaslona osjetljivog na dodir visoke razlučivosti ili tipke osjetljive na dodir koja se nalazi na multifunkcijskom upravljaču. Svi elementi upravljanja i prikazivanja smješteni su na dohvat ruke i vrlo čitljivi.
S obzirom da moderan poslovni svijet uključuje digitalna rješenja, Sprinter smo opremili integriranim komunikacijskim modulom koji predstavlja tehničku osnovu za neprekidnu internetsku vezu vozila. To omogućava korištenje trenutačnih i budućih usluga Mercedes PRO. Vaše prednosti uključuju, među ostalim, smanjenje perioda izvan pogona zahvaljujući anticipativnom upravljanju održavanjem, kao i digitalni putni list koji Vas oslobađa komplicirane papirologije.

Gdje god postoji prijevoznički zadatak, tu je i Sprinter.

Sprinter Furgon omogućava mnogo toga: 4 duljine vozila, 3 visine krova i 4 motora tvore osnovu dojmljive raznolikosti varijanti ovog modela. Na taj način možete konfigurirati vozila s ukupnom dopuštenom masom i do 5500 kg. S najvećom od 4 duljine vozila i najvišim od 3 krova u modelu Sprinter Furgon na raspolaganju Vam je do 17 m3 obujma utovarnog prostora. U slučaju potrebe možete priključiti teret do 3500 kg.

S preko 600 elemenata dodatne opreme, koji na primjer uključuju posebna rješenja za vozni park i podvozja, Sprinter Furgon možete precizno prilagoditi svojim potrebama. S potpornjem za palete, obloženim kućištima kotača i krovnim nosačem prtljage na stropu vozila, sve u dodatnoj opremi, olakšano je rješavanje mnogih prijevozničkih zadataka.

Osigurava Vaš put prema uspjehu.

Sprinter je u potpunosti osmišljen za sigurnost. Odličnu osnovu za to predstavlja njegova gruba karoserija koja je uslijed svoje konstrukcije i sastava materijala osobito stabilna.
Tome se priključuju brojni sustavi pomoći. Jer i najiskusniji vozač susreće se sa situacijama u kojima podrška može biti dobrodošla i korisna. Ponuda seže od sustava pomoći pri bočnom vjetru iz serijske opreme, sve do sustava aktivne pomoći pri kočenju te sustava pomoći pri zadržavanju vozne trake – oba u sklopu serijske opreme za vozila ukupne dopuštene mase iznad 3500 kg. 3 rješenja s kamerama, od kamere za vožnju unatrag s prikazom na unutarnjem retrovizoru, sve do kamere od 360°, po želji poboljšavaju ionako dobar pregled s mjesta vozača. Prednja LED svjetla visoke učinkovitosti, dostupna u dodatnoj opremi, u mraku široko i blistavo osvjetljavaju kolnik.
Zračni jastuk iz serijske opreme u slučaju nužde može pomoći u zaštiti vozača pri sudaru. Za vozača i suvozača po želji je dostupno dodatnih 5 zračnih jastuka.

Ekonomičan kada je stvarno bitno.

Sa Sprinterom se odlučujete za vozilo koje više od 20 godina dojmljivo dokazuje svoju ekonomičnost. Novi Sprinter Furgon svojom iskušanom kvalitetom i pouzdanošću nastavlja ovu priču o uspjehu. Pritom od samog početka profitirate njegovom ekonomičnošću: uz atraktivnu početnu cijenu i brojne mogućnosti konfiguracije s kojima naručujete upravo ono što Vam stvarno treba.

S obzirom da volimo poboljšavati ionako dobre stvari, dodatno smo optimirali potrošnju svojih dizelskih motora. Daljnje prednosti u pogledu ekonomičnosti Vašeg poduzeća proizlaze iz veće korisne nosivosti od cca 50 kg7. S 50-litrenim glavnim spremnikom8 i podnom oblogom od plastike9, dostupnima u dodatnoj opremi, možete dodatno uštediti na masi vozila. Sprinter Furgon usto osvaja dodatno poboljšanom ponudom prostora7 i dnom utovarnog prostora nižim za oko 80 mm7. Utovar je na taj način još jednostavniji, a ulazak je olakšan.

Sprinter Furgon tako spaja štedljivu potrošnju goriva i inteligentnu funkcionalnost u potpuno ekonomično rješenje mobilnosti.

1

Ili 250.000 km, ovisno što prije nastupi

2

Očekivani početak isporuke krovnog nosača prtljage na stropu vozila od četvrtog tromjesečja 2018.

3

Očekivani početak isporuke pogona na sve kotače od četvrtog tromjesečja 2018.

4

Očekivani početak isporuke ručnog mjenjača sa 6 stupnjeva prijenosa iz serijske opreme u kombinaciji s V6-cilindarskim dizelskim motorom od četvrtog tromjesečja 2018.

5

Samo u kombinaciji s pogonom na prednje kotače.

6

Očekivani početak isporuke integracije pametnog telefona od četvrtog tromjesečja 2018.

7

U kombinaciji s pogonom na prednje kotače, u usporedbi s pogonom na stražnje kotače.

8

Glavni spremnik od 50 litara dostupan je u dodatnoj opremi za Sprinter Furgon u kombinaciji s pogonom na prednje kotače.

9

Plastična podna obloga dostupna je u dodatnoj opremi za Sprinter Furgon.

Moguća prilagodba gotovo svim zahtjevima.

Duljina vozila
kompaktna
standardna
duga
ekstraduga
Vrsta krova
normalan krov
visoki krov
supervisoki krov
Maks. dužina utovarnog prostora
Maks. visina utovarnog prostora
Maks. utovarna površina
Maks. obujam utovarnog prostora
2607 mm
1789 mm
4,357 m2
7,8 m3
2607 mm
2079 mm
4,357 m2
8,8 m3
3272 mm
1789 mm
5,539 m2
9,5 m3
3272 mm
2079 mm
5,539 m2
11 m3
4307 mm
2009 mm
6,9 m2
14 m3
4307 mm
2243 mm
6,9 m2
15,5 m3
4707 mm
2009 mm
7,606 m2
15,5 m3
4707 mm
2243 mm
7,606 m2
17 m3

Olakšava težak rad.

Kokpit je, uz izvrsnu preglednost koju nudi, opremljen tako da svakodnevicu vozača učini što ugodnijom. U tu svrhu na raspolaganju stoji 5 varijanti sjedala vozača koja mogu zadovoljiti različite potrebe za komforom. Među njima ima i sjedala koja ispunjavaju kriterije udruge za pospješivanje zdravlja leđa i kralješnice „Aktion Gesunder Rücken“ AGR e. V. Moderan koncept upravljanja i prikaza među ostalim se odlikuje mogućnošću integracije pametnih telefona, kao i upravljanja multimedijskim sustavima, u sklopu dodatne opreme, putem zaslona osjetljivih na dodir te multifunkcijskog upravljača. Red u prostoru za vozača omogućava modularan koncept pretinaca za odlaganje s lako pristupačnim pretincima – po želji s pokrovom – i pametno osmišljenom višenamjenskom kutijom na kojoj u vozilu možete komforno odraditi administrativne poslove.

Sprinter Furgon, sjedalo vozača Komfort

Sjedalo vozača Komfort

Sprinter Furgon, multimedijski sustav MBUX sa zaslonom osjetljivim na dodir veličine 10,25"

Multimedijski sustav MBUX sa zaslonom osjetljivim na dodir veličine 10,25"

Sprinter Furgon, podložak za pametne telefone uklj. bežično punjenje

Podložak za pametne telefone uklj. bežično punjenje

Sprinter Furgon, preklopni poklopci lijevog i desnog pretinca za odlaganje

Preklopni poklopci lijevog i desnog pretinca za odlaganje

Sprinter Furgon, KEYLESS-START

KEYLESS-START

Sprinter Furgon, automatska klimatizacija THERMOTRONIC

Automatska klimatizacija THERMOTRONIC

Lorem Ipsum