eSprinter Furgon | Laka gospodarska vozila Mercedes-Benz

Napredan pogon s iskušanim kvalitetama:
eSprinter Furgon.

Konfiguriraj

Do 1521, 2 km vozite bez lokalnih emisija.

eSprinter predstavlja napredno rješenje Vaše mobilnosti ako Vaše vozilo prvenstveno prometuje planiranim gradskim rutama. Sa svojim učinkovitim električnim pogonom maksimalne snage 85 kW (116 KS) pouzdan je, ekonomičan i fleksibilan, baš kao što i očekujete od Sprintera već 25 godina.
eSprinter možete naručiti u standardnoj dužini (A2) s visokim krovom. Električni pogon ni na koji način ne ograničava obujam njegovog utovarnog prostora od 11 m³. Korisna nosivost iznosi do 1.045 kg uz serijski kapacitet baterije, odnosno do 891 kg uz kapacitet baterije u dodatnoj opremi.
1

Doseg je izračunat na temelju Uredbe 692/2008/EZ. Doseg ovisi o konfiguraciji vozila, osobito o odabiru ograničenja maksimalne brzine. 

Osim toga, stvarni doseg ovisi o individualnom načinu vožnje, uvjetima na cesti i situaciji u prometu, vanjskoj temperaturi, korištenju klima-uređaja/grijanja itd. i eventualno može odstupati.

2

Doseg je izračunat na temelju Uredbe 2017/1151/EU. Doseg ovisi o konfiguraciji vozila, osobito o odabiru ograničenja maksimalne brzine.

Osim toga, stvarni doseg ovisi o individualnom načinu vožnje, uvjetima na cesti i situaciji u prometu, vanjskoj temperaturi, korištenju klima-uređaja/grijanja itd. i eventualno može odstupati.

Istaknute značajke.

 1. Koncept proizvoda
 2. Fleksibilnost
 3. Pogon
 4. Pouzdanost
Promišljena električna mobilnost.

Ako razmišljate o ulasku u svijet električne mobilnosti, brzo ćete utvrditi da ovdje nije riječ samo o vozilu na električni pogon. Zbog toga naši stručnjaci u dogovoru s Vama razvijaju individualan koncept za električnu mobilnost Vašeg poduzeća – naš ekosustav eVan. Tu se, među ostalim, ubrajaju uspostavljanje odgovarajuće infrastrukture za punjenje, servisa na licu mjesta i usluga povezivanja.
Glavna obećanja odjela Mercedes-Benz Vans, poput ergonomije, sigurnosti radnog mjesta, udobnosti i sigurnosti, i nadalje su ostale vrline eSprintera.

Najveći mogući doseg ili maksimalna nosivost – birajte.

U pogledu dosega ili nosivosti, svoj eSprinter možete optimirati sasvim u skladu sa svojim potrebama. Najprije odaberite kapacitet baterije koji Vam odgovara: iskoristivi kapacitet baterije od 35 kWh iz serijske opreme omogućava maksimalnu korisnu nosivost od cca 1.045 kg. Za duže vožnje odlučite se za iskoristivi kapacitet baterije od 47 kWh u dodatnoj opremi. Zahvaljujući kombiniranom sustavu punjenja (CCS) i opcionalnoj snazi napajanja od maks. 80 kW, eSprinter je fleksibilan i prilikom utovara. A za posebne zahtjeve određenih djelatnosti možete dobiti kompletna rješenja te rješenja nadgradnji i preinaka.

Napredni pogon u kombinaciji s iskušanom kvalitetom.

Visokoučinkoviti elektromotor osvaja svojom velikom vučnom snagom i izrazito tihim radom. U usporedbi s motorom s unutarnjim izgaranjem, elektromotor ima osjetno veći stupanj učinkovitosti, gotovo je nečujan, a najveći okretni moment dostupan je već prilikom prve rotacije motora. Ako se struja za električno vozilo dobiva iz alternativnih izvora energije, pogon ne ispušta emisije. To elektromotor pretvara u ekonomičnu i ekološki održivu vrstu pogona u urbanim sredinama s trenutačno visokim stupnjem zagađenosti i sve strožim standardima emisija. Dodajmo i da je elektromotor u usporedbi s motorom s unutarnjim izgaranjem otporniji na habanje i zahtijeva manje održavanja.

25 godina iskustva temelj je za Vaš napredak uz električni motor.

U svakom se Sprinteru krije 25 godina iskustva, a eSprinter konstruiran je upravo na tom temelju. Kad je riječ o modulima električnog pogona, također profitirate od visokog stupnja razvijenosti korištenih komponenti. Naime, sastavni dijelovi modula eSprintera dolaze iz razvoja osobnih vozila i već se nekoliko godina koriste u vozilima s alternativnim pogonima.
Prilikom isporuke dobivate usavršeno vozilo kvalitete Mercedes-Benza čiji su električni pogon i grijanje prošli naše brojne zimske testove na temperaturama i do minus 30° C.

Fleksibilnost u pogledu veličine baterije i mogućnosti punjenja.

Za 20 minuta može se napuniti na 80 %1.

Zahvaljujući kombiniranom sustavu punjenja (CCS), eSprinter nije izbirljiv na stanicama za punjenje i zidnim punjačima: jednako puni s maksimalnom snagom od 7,4 kW i izmjeničnom strujom (AC) kao i s maksimalnom snagom od 20 kW i istosmjernom strujom (DC). Opcionalnom snagom napajanja istosmjernom strujom od maks. 80 kW visokonaponska baterija (35 kWh) iz serijske opreme može se na stanici za brzo punjenje istosmjernom strujom napuniti s 10 % na 80 % za samo 20 minuta1 . Za najrazličitije situacije u kojima je potrebno puniti vozilo najbolje ste pripremljeni s fleksibilnim sustavom punjenja: u praktičnom kompletu nudi raznolika rješenja za punjenje.

Za punjenje se utikač kabela kombiniranog sustava punjenja jednostavno utakne u utičnicu kombiniranog sustava punjenja (Combo 2) u maski hladnjaka. Ako nisu dostupni zidni punjač ili stanica za punjenje, baterija se može napuniti i putem mreže za kućanstvo.

1

Vrijeme punjenja baterije ovisi o infrastrukturi za punjenje.

Besprijekorna razina sigurnosti čak i s električnim pogonom.

Dobro zaštićen visokonaponski sustav.

Električna laka gospodarska vozila Mercedes-Benz prolaze jednaka ispitivanja i sudarne testove kao i vozila s motorom s unutarnjim izgaranjem. Stoga su po pitanju sigurnosti na jedinstvenoj Mercedes-Benzovoj razini.
Pogonski sklop, visokonaponska baterija i visokonaponski vodovi zaštićeni su i smješteni u okviru. Zaštitna ploča s donje strane dodatno štiti sustav baterije od oštećenja. Svi su visokonaponski vodovi izvrsno izolirani.
Ako senzori za sudar prepoznaju tešku prometnu nesreću, u vozilu se odmah automatski isključuje napon.

Budućnost vozi na struju: otkrijte ekosustav eVan.

Ekosustav eVan

Elektrificirajte svoj posao. Mi računamo, Vi provjeravate.

Rješenja za punjenje

Mercedes-Benzova rješenja za punjenje za Vaše električno lako gospodarsko vozilo.

Često postavljana pitanja

 1. Sve (15)
 2. Punjenje (3)
 3. Korištenje (8)
 4. Servis i kupnja (4)
 1. Kako mogu napuniti svoj eSprinter?

  Postoje različite mogućnosti punjenja, a najvjerojatnije ćete koristiti Mercedes-Benzov zidni punjač ili rješenje za punjenje koje smo razvili individualno za Vas u Vašem prostoru. Osim toga, sve je veći broj javnih stanica za punjenje. Na stanici za brzo punjenje istosmjernom strujom sa snagom napajanja do maks. 80 kW možete svoj eSprinter za otprilike 20 minuta napuniti s 10 % na 80 %. Mogućnost brzog punjenja istosmjernom strujom snage do maks. 20 kW već je uključena u serijsku opremu.

 2. Koja je razlika između punjenja izmjeničnom i istosmjernom strujom?

  Baterija se uvijek puni istosmjernom strujom (DC) jer je izravno dostupna na stanicama za brzo punjenje istosmjernom strujom. Zahvaljujući velikoj snazi napajanja, tako se može brzo povećati doseg vozila. Prilikom punjenja izmjeničnom strujom na zidnom punjaču ili mreži za kućanstvo vozilo se puni izmjeničnom strujom (AC) koja se u vozilu putem ugrađenog punjača izmjenične struje najprije pretvara u istosmjernu struju, a zatim pohranjuje u bateriju.

 3. Je li kabel za punjenje uključen u opseg isporuke prilikom kupnje?

  Kabel za punjenje nije uključen u opseg isporuke Vašeg električnog lakog gospodarskog vozila Mercedes-Benz. Po želji se tvornički mogu naručiti 4 kabela za punjenje s utičnicom tipa 2. Možete birati između dužine 4, 5 ili 8 metara te između punjenja jednofaznom ili dvofaznom strujom. Vaš partner Mercedes-Benza savjetovat će Vas ako imate dodatnih pitanja o kabelu za punjenje.

 4. Je li električno lako gospodarsko vozilo Mercedes-Benz prikladno za moje svakodnevne rute?

  S aplikacijom EQ Ready možete bolje isplanirati svoj ulazak u svijet električne mobilnosti. Primjerice, možete saznati je li za električno lako gospodarsko vozilo Mercedes-Benz dovoljno jedno punjenje baterije da s Vama izdrži cijeli radni dan: besplatna aplikacija analizira Vaše svakodnevne dionice i Vaše ponašanje u vožnji. Profil vožnje kao rezultat te analize otkrit će Vam je li električno lako gospodarsko vozilo pravi izbor za Vas. Vaš partner Mercedes-Benza savjetovat će Vas ako imate dodatnih pitanja o električnoj mobilnosti.

 5. Kako svoj eSprinter mogu voziti što učinkovitije?

  3 različita programa vožnje i 4 stupnja rekuperacije podupiru učinkoviti način vožnje. Obje funkcije dozvoljavaju Vam optimiranje potrošnje energije, a time i doseg Vašeg električnog lakog gospodarskog vozila.

 6. Mogu li svoj eSprinter Furgon utovariti kao vozilo s motorom s unutarnjim izgaranjem?

  eSprinter ima raskošan utovarni prostor poput Sprintera s motorom s unutarnjim izgaranjem jer se njegove baterije nalaze u donjem postroju. S obujmom utovarnog prostora od maksimalno 11 m3 svladava zahtjeve radne svakodnevice. Uz iskoristivi kapacitet baterije od 35 kWh u serijskoj opremi profitirate od velike korisne nosivosti. Uz kapacitet baterije od 47 kWh u dodatnoj opremi povećava se doseg, međutim, korisna nosivost nešto je niža zbog težine baterije.

 7. Što su stupnjevi rekuperacije?

  U rekuperaciji se obnavlja energija kad vozilo usporava. Na primjer, u vožnji nizbrdo baterija se puni, a prilikom kočenja se ne gubi energija u obliku topline. Snagu rekuperacije možete namjestiti u 4 stupnja pomoću tipki za prebacivanje stupnjeva prijenosa na upravljaču: D++ (0 m/s²), D+ (-0,5 m/s²), D (-1,0 m/s²), D- (-1,5 m/s²).

 8. Koliko brzo mogu voziti svoj eSprinter?

  Maksimalnu brzinu trebali biste odabrati ovisno o profilu vožnje. Vozi li se Vaše vozilo češće gradskim područjem ili autocestama? Maksimalna brzina Vašeg električnog lakog gospodarskog vozila sa serijskom opremom iznosi 80 km/h. Po želji maksimalnu brzinu možete povećati na 100 km/h ili 120 km/h. Međutim, obratite pozornost da veće brzine, u pravilu, smanjuju doseg.

 9. Koje kapacitete baterije mogu naručiti?

  Vaš je eSprinter serijski opremljen iskoristivim kapacitetom baterije od 35 kWh. Za još veći doseg možete u dodatnoj opremi naručiti kapacitet baterije od 47 kWh. Ako imate dodatnih pitanja o kapacitetu baterije i dosegu, Mercedes-Benzov partner rado će Vas savjetovati.

 10. Koliki doseg postiže električno lako gospodarsko vozilo Mercedes-Benz u svakodnevnoj vožnji?

  Prije svega, doseg Vašeg električnog lakog gospodarskog vozila Mercedes-Benz ovisi o konfiguraciji vozila, posebice o izboru maksimalne brzine. Osim toga, stvarni doseg ovisi o individualnom načinu vožnje, uvjetima na cesti i situaciji u prometu, vanjskoj temperaturi, korištenju klima-uređaja, grijanju i ostalim električnim potrošačima. Pokazivač snage i stupnjevi rekuperacije pomažu Vam da što učinkovitije koristite bateriju i ostvarite veliki doseg.

 11. Na kakvoj utičnici mogu napuniti svoj eSprinter?

  Zahvaljujući kombiniranom sustavu punjenja (CCS), s modelom eSprinter veoma ste fleksibilni na stanicama za punjenje i zidnim punjačima: puni se izmjeničnom strujom (AC) snage do maks. 7,4 kW ili istosmjernom strujom (DC) snage do maks. 20 kW. U dodatnoj opremi na stanicama za brzo punjenje istosmjernom strujom možete napuniti vozilo strujom snage do maks. 80 kW za novi doseg.

 12. Što je povoljnije, električno lako gospodarsko vozilo ili lako gospodarsko vozilo s motorom s unutarnjim izgaranjem?

  Ovisno o načinu korištenja i uzimajući u obzir financijsku potporu za električnu mobilnost, ukupni pogonski troškovi električnog lakog gospodarskog vozila svakako mogu biti slični troškovima vozila s motorom s unutarnjim izgaranjem. Za još veću transparentnost tu je kalkulator troškova za električnu energiju: pruža informacije za usporedbu godišnjih troškova pogona Vašeg aktualnog vozila s troškovima Mercedes-Benzovog električnog lakog gospodarskog vozila.  

 13. Mora li se baterija kupiti zasebno ili se može uzeti na leasing?

  Baterija je već uključena u kupoprodajnu cijenu. Dakle, nema dodatnih troškova za najam baterije. Ako se kapacitet Vaše baterije osjetno smanji, financijski rizik zamjene osigurava certifikat za bateriju. Vrijedi do 8 godina nakon prve registracije odnosno do kilometraže od 160.000 km. Vaš partner Mercedes-Benza savjetovat će Vas ako imate dodatnih pitanja o bateriji i certifikatu za bateriju.

 14. Koja rješenja povezanosti nudi Mercedes-Benz za električna laka gospodarska vozila?

  Mnoge od brojnih usluga Mercedes PRO connect dostupne su i za električna laka gospodarska vozila. Usluga „Daljinsko upravljanje punjenjem” ekskluzivno je dostupna za vozila s električnim pogonom zbog čega je punjenje ekonomičnije i komfornije. Vaš partner Mercedes-Benza savjetovat će Vas ako imate dodatnih pitanja o usluzi Mercedes PRO connect.

 15. Postoji li jamstvo za bateriju?

  Ako kapacitet Vaše baterije u prvih 8 godina odnosno u prvih 160.000 km nakon prve registracije značajno oslabi, osigurani ste zahvaljujući certifikatu za bateriju. U tom slučaju mi snosimo troškove zamjene baterije. Najbolje je to što je certifikat za bateriju već uključen u kupoprodajnu cijenu.

[*] Dodatne informacije o službenoj potrošnji goriva i službenim specifičnim emisijama CO₂ za nova osobna vozila možete naći u publikaciji „Vodič o potrošnji goriva i emisijama CO2 novih osobnih vozila” koja je dostupna na svim prodajnim mjestima i na mrežnim stranicama Ministarstva unutarnjih poslova.