Mercedes-Benz - WLTP i RDE - Učinci na kupce
Mercedes-Benz, učinci WLTP-a na kupce

Učinci na kupce.

Jedinstvena certifikacija, različito oporezivanje.

Učinci na oporezivanje motornih vozila.

U mnogim je državama članicama Europske unije emisija CO2 vozila temelj za oporezivanje – o tome odlučuju nacionalne vlade. Međutim, u većini europskih država u kojima oporezivanje ovisi o emisijama CO2 još nema obvezujućih zaključaka o tome kako će se oporezivati vozila nakon uvođenja certifikacije temeljene na WLTP-u. U načelu, države članice Europske unije moraju promijeniti sustav oporezivanja tek do 1. siječnja 2021. godine.

Može se očekivati da će vrijednosti emisija CO2 izmjerene postupkom WLTP biti veće od vrijednosti izmjerenih postupkom NEDC. Ako se obračun poreza ne promijeni na odgovarajući način, doći će do većeg poreza na motorna vozila.  

Optimirane potrošnje od samog početka.

Upravljanje potrošnjom pomoću konfiguratora CO2.

U slučaju novog postupka certifikacije WLTP možete početi s uštedom goriva već prilikom konfiguracije svog vozila. Jer Mercedes-Benz Vans transparentno dokazuje specifične vrijednosti emisije CO2 za svako pojedino vozilo. Tako već prilikom konfiguriranja vozila znate kako će oprema vozila utjecati na potrošnju goriva.

Masa vozila može se smanjiti pomoću dijelova optimirane mase – tako je na primjer kod Sprintera stražnji ovjes od stakloplastike koji smanjuje masu vozila za cca 12 kg. Otpor zraka možete optimirati, među ostalim, što je moguće zatvorenijom konstrukcijom kotača te aerodinamičnijim komponentama ili oblogama donjeg postroja. A otpor kotrljanja može se smanjiti primjerice gumama optimiranima na odgovarajući način. Na taj način svoje vozilo opremate ne samo da bude funkcionalno i udobno, već i s ciljem što je moguće manje potrošnje goriva.