Za izvrsnu radnu klimu: Citan Tourer za Vaš posao.

Citan Tourer: stručnjak. Od stručnjaka. Za stručnjake.

Konfigurator

Citan Tourer: junak grada.

Robusan, fleksibilan, ekonomičan i savršeno odgovara raznim izazovima grada: Citan Tourer, Vaše kompaktno lako gospodarsko vozilo za do 7 osoba1 .

Po pitanju ekonomičnosti, Citan u svakom slučaju predstavlja dobitak: njegovi učinkoviti motori s tehnologijom BlueEFFICIENCY2 i potrošnjom od 4,3 l/100 km3, visoka raspoloživost s dugim intervalima održavanja4 te atraktivni uvjeti i servisi5 čuvaju Vaš budžet. A da biste sretno stigli na odredište, Citan smo opremili sustavom ADAPTIVE ESP® s vrijednim dodatnim funkcijama, diskovima kočnica koji snažno koče na svim kotačima i do 6 zračnih jastuka.

Zahvaljujući udobnim sjedalima, fino usklađenom podvozju sa zasebnim ovjesom na kotačima te mjenjačem s dvije spojke 6G-DCT6 u dodatnoj opremi, Citanom se upravlja udobno, agilno i okretno. Jedinstvena je i njegova fleksibilnost, na primjer s 2 zasebna sjedala u drugom redu u stražnjem dijelu vozila koja ga pretvaraju u vozilo sa 7 sjedala1. Ili sa sklopivim naslonima u stražnjem dijelu vozila koji omogućavaju stvaranje velikog utovarnog prostora jednim potezom.

Citan ima sve što očekujete od kompaktnog lakog gospodarskog vozila s Mercedesovom zvijezdom. Otkrijte njegove prednosti na probnoj vožnji. Mercedes-Benz Vans. Born to run.

1

Dostupno samo za Citan Tourer 111 CDI [Citan Tourer 111 CDI s paketom BlueEFFICIENCY u kombinaciji s ručnim mjenjačem sa 6 stupnjeva prijenosa i registriran kao osobno vozilo (M1); potrošnja goriva gradska vožnja/otvorena cesta/prosjek: 4,9–4,8/4,3–4,2/4,5–4,4 l/100 km; emisije CO2, prosjek: 119–115 g/km; klasa energetske učinkovitosti: A. Stvarne vrijednosti potrošnje ovise, među ostalim, o masi vozila i odabranoj opremi.] u ekstradugoj verziji i registriran kao osobno vozilo (M1).

2

Paket BlueEFFICIENCY spada u serijsku opremu za sve vrste motora i duljine, jedino nije dostupan u kombinaciji s mjenjačen s dvije spojke 6G-DCT.

3

Citan Tourer 108 CDI s paketom BlueEFFICIENCY u kombinaciji s ručnim mjenjačem s 5 stupnjeva prijenosa i registriran kao osobno vozilo (M1). Potrošnja goriva gradska vožnja/otvorena cesta/prosjek: 5,0–4,7/4,4–4,2/4,6–4,3 l/100 km; emisije CO2, prosjek: 119–112 g/km; klasa energetske učinkovitosti: B–A. Stvarne vrijednosti potrošnje ovise, među ostalim, o masi vozila i odabranoj opremi.

4

Intervali održavanja i do 40.000 km.

5

Na primjer Mercedes-Benz MobiloVan, doživotno jamstvo mobilnosti Mercedes-Benza. Ono vrijedi do maksimalno 30 godina uz redoviti servis kod ovlaštenog Mercedes-Benzovog servisnog partnera. Vrijedi za vozila s prvom registracijom od 1. listopada 2012. godine.

6

Mjenjač s dvije spojke 6G-DCT dostupan je u dodatnoj opremi za Citan 112 [Citan Furgon 112 s paketom BlueEFFICIENCY u kombinaciji s ručnim mjenjačem sa 6 stupnjeva prijenosa i registriran kao osobno vozilo (M1); potrošnja goriva gradska vožnja/otvorena cesta/prosjek: 7,4–7,3/5,8–5,6/6,4–6,2 l/100 km; emisije CO2, prosjek: 143–140 g/km; klasa energetske učinkovitosti: C] i za Citan 112 [Citan Tourer 112 bez paketa BlueEFFICIENCY u kombinaciji s mjenjačem 6G-DCT i registriran kao osobno vozilo (M1); potrošnja goriva gradska vožnja/otvorena cesta/prosjek: 8,1–7,9/5,6–5,5/6,5–6,4 l/100 km; emisije CO2, prosjek: 147–144 g/km; klasa energetske učinkovitosti: C]. Stvarne vrijednosti potrošnje ovise, među ostalim, o masi vozila i odabranoj opremi.

Istaknute značajke.

  1. Komfor
  2. Užitak u vožnji
  3. Ekonomičnost
  4. Fleksibilnost
  5. Sigurnost
Kad se radi o interijeru, on zna u čemu je bit.

Ugodan interijer povezuje udobno s korisnim: funkcionalnost i komfor oduševljavaju udobno visokim položajem sjedenja u vožnji i niskim bridovima vrata koji olakšavaju ulazak.

Udobno sjedalo vozača s bočnom potporom za što manje opterećenje leđa je mikroporozno, izdržljivo i može se ručno prilagoditi Vašim potrebama jednako kao i upravljač namjestiv po visini. Svi su upravljački elementi pregledno raspoređeni i jednostavni za rukovanje. Lako čitljiv kombinirani instrument dodatno povećava vrijednost interijera. A uređaj za grijanje i ventilaciju iz serijske opreme te električni podizači stakala u kliznim vratima iz dodatne opreme, pridonose ugodnoj klimi.

Praktični koncept pretinaca za odlaganje nudi puno funkcionalnog, lako dostupnog prostora za spremanje: pretinac za rukavice ima obujam od gotovo 8,5 l, pretinac iznad vjetrobranskog stakla iz serijske opreme 12,6 l, volumen pretinaca u vratima iznosi 2 puta po 4,1 l, a u pretincu naslona za ruke na raspolaganju je obujam od 8,9 l .

Unutrašnjost postaje još atraktivnija s dodatnom opremom paketa kromiranih aplikacija za interijer, dizajnerskog paketa za interijer s aplikacijama u kromu ili dizajnerskog paketa za interijer s aplikacijama u boji.

Rad mora pričinjavati i zadovoljstvo u vožnji.

Citan je pravi stručnjak za užitak u vožnji: u skučenom gradskom prometu profitirat ćete od njegove kompaktne okretnosti, a na međugradskim dionicama ili autocesti možete u potpunosti uživati u njegovoj vučnoj snazi.

Neki od dizelskih motora s visokim okretnim momentom, snage 55 kW1 (75 KS), 66 kW2 (90 KS) i 81 kW3(110 KS), ili moderan benzinski motor snage 84 kW4 (114 KS) sigurno će odgovarati Vašim potrebama. Inovativna tehnologija BlueEFFICIENCY5 smanjuje potrošnju čime može čuvati Vaš budžet Ovisno o motoru, ručni mjenjač s 5 odnosno 6 stupnjeva prijenosa učinkovito pretvara pogonsku snagu u potisak. Mjenjač s dvije spojke 6G-DCT6, dostupan u dodatnoj opremi, spaja dinamične prednosti ručnog mjenjača s komforom automatskog mjenjača.

Sve tehničke komponente precizno su međusobno usklađene – od servoupravljača, preko konstrukcije opruga i amortizera podvozja sa zasebnim ovjesom na kotačima, sve do diskova kočnica na prednjoj i stražnjoj osovini koji snažno koče na svim kotačima. Tako neprestano možete opušteno uživati u agilnosti Citana.

Njegova se primjena isplati. Na kratke i na duge staze.

Obveza je marke Mercedes-Benz da i s modelom Citan odgovorno i održivo oblikuje budućnost mobilnosti. Upravo je u gradskom prometu Citan po tom pitanju uzor. Zahvaljujući modernim motorima i inovativnoj tehnologiji BlueEFFICIENCY5 emisije CO2 i potrošnja na niskim su razinama. Tako je Citan predvodnik s potrošnjom od 4,3 l/100 km1.

Citan donosi dobitak i u smislu ekonomičnosti. Zbog atraktivne cijene s jedne strane i niskih troškova održavanja s druge strane, zahvaljujući učinkovitoj potrošnji goriva te intervalima održavanja i do 40.000 km.

Lakim gospodarskim vozilima Mercedes-Benz najbolja je moguća raspoloživost jednako važna kao i Vama. To pokazujemo doživotnim jamstvom mobilnosti Mercedes-Benz MobiloVan7, 8. Na taj način Citan daje važan doprinos dugoročnoj i održivoj profitabilnosti. Vožnju za vožnjom.

Temelj ekonomične vožnje predstavljaju suvremeni motori, servoupravljač s električnom potporom i prikaz optimalne točke za prebacivanje stupnja prijenosa. Ekonomičnost Vašeg vozila može se dodatno povećati pomoću paketa BlueEFFICIENCY5.

Spreman je prihvatiti svaki izazov.

Citan oduševljava na svim mjestima. S do 7 primamljivo udobnih sjedala9 i dovoljno prostora za spremanje prtljage, stvara najbolje preduvjete za udobnu i sigurnu vožnju – bilo s čitavom obitelji ili u velikoj kupnji opreme za dom.

Na udobnim sjedalima s bočnom potporom za što manje opterećenje leđa te mikroporoznim i izdržljivim presvlakama od tkanine osjećate se kao što i očekujete od Mercedes-Benzovog lakog gospodarskog vozila: fantastično. Vrhunski i funkcionalni interijer s mnogim praktičnim pretincima za odlaganje stvari omogućava opuštenu vožnju i na duže staze. A panoramski pomični krov dostupan u dodatnoj opremi s 2 nagibna krovna prozora unutrašnjosti daje osobito ugodan, svijetao ambijent. Osim izvrsnog komfora u vožnji Citan oduševljava i sigurnosnim pojasevima u tri točke vezanja s ograničenjem sile zatezanja na svakom sjedalu.

Što se tiče sigurnosti, u potpunosti vlada situacijom.

Kad je riječ o sigurnosti, Citan također prednjači: sa sustavom ADAPTIVE ESP®, sustavom za potporu kočenju i antiblokirajućim sustavom ABS te diskovima kočnica na prednjoj i stražnjoj osovini koji snažno koče na svim kotačima oduševljava kratkim putom kočenja – i u mokrim uvjetima. Podvozje sa zasebnim ovjesom na kotačima pouzdano održava kontakt s kolnikom. Ako koji put trebate putovati po snijegu, blatu ili pijesku, možete isključiti regulaciju pogonskog proklizavanja ASR.

U slučaju opasnosti će Vam izvrsnu zaštitu pružiti sigurnosni pojasevi u tri točke vezanja namjestivi po visini, sa zatezačem pojasa i ograničenjem sile zatezanja. Prilikom kočenja u slučaju opasnosti automatski se aktivira sustav pokazivača smjera za slučaj opasnosti.

Citan u serijskoj opremi ima svjetla za dnevnu vožnju, pomoć pri kretanju na uzbrdici i do 6 zračnih jastuka. Zračni jastuk za vozača, zračni jastuk za suvozača10 te zavjesni zračni jastuci10 i zračni jastuci za zaštitu prsnog koša10, 11 mogu u slučaju nesreće smanjiti rizik od ozljede. U dodatnoj su opremi dostupni asistenti kao što su senzor za svjetla i kišu, nadzor tlaka u gumama10 i kamera za vožnju unatrag koja u unutarnjem retrovizoru prikazuje okruženje iza vozila.

Uz sustav zaštite od provale i krađe12 u dodatnoj opremi možete biti sigurni da Vaše vozilo neće dospjeti u pogrešne ruke iako će mnoge dovesti u napast.

1

Citan Tourer 108 CDI s paketom BlueEFFICIENCY u kombinaciji s ručnim mjenjačem s 5 stupnjeva prijenosa i registriran kao osobno vozilo (M1). Potrošnja goriva gradska vožnja/otvorena cesta/prosjek: 5,2–4,7/4,5–4,2/4,7–4,3 l/100 km; emisije CO2, prosjek: 123–112 g/km; klasa energetske učinkovitosti: B–A. Stvarne vrijednosti potrošnje ovise, među ostalim, o masi vozila i odabranoj opremi.

2

Citan Tourer 109 CDI s paketom BlueEFFICIENCY u kombinaciji s ručnim mjenjačem s 5 stupnjeva prijenosa i registriran kao osobno vozilo (M1). Potrošnja goriva gradska vožnja/otvorena cesta/prosjek: 5,2–4,7/4,5–4,2/4,7–4,3 l/100 km; emisije CO2, prosjek: 123–112 g/km; klasa energetske učinkovitosti: B–A. Stvarne vrijednosti potrošnje ovise, među ostalim, o masi vozila i odabranoj opremi.

3

Citan Tourer 111 CDI s paketom BlueEFFICIENCY u kombinaciji s ručnim mjenjačem sa 6 stupnjeva prijenosa i registriran kao osobno vozilo (M1). Potrošnja goriva gradska vožnja/otvorena cesta/prosjek: 4,9–4,8/4,3–4,2/4,5–4,4 l/100 km; emisije CO2, prosjek: 119–115 g/km; klasa energetske učinkovitosti: A. Stvarne vrijednosti potrošnje ovise, među ostalim, o masi vozila i odabranoj opremi.

4

Citan Tourer 112 s paketom BlueEFFICIENCY u kombinaciji s ručnim mjenjačem sa 6 stupnjeva prijenosa i registriran kao osobno vozilo (M1). Potrošnja goriva gradska vožnja/otvorena cesta/prosjek: 7,4–7,3/5,8–5,6/6,4–6,2 l/100 km; emisije CO2, prosjek: 143–140 g/km; klasa energetske učinkovitosti: C. Stvarne vrijednosti potrošnje ovise, među ostalim, o masi vozila i odabranoj opremi.

Citan Tourer 112 s paketom BlueEFFICIENCY u kombinaciji s ručnim mjenjačem sa 6 stupnjeva prijenosa i registriran kao gospodarsko vozilo (N1). Potrošnja goriva gradska vožnja/otvorena cesta/prosjek: 8,1–7,9/5,6–5,5/6,5–6,4 l/100 km; emisije CO2, prosjek: 147–144 g/km. Stvarne vrijednosti potrošnje ovise, među ostalim, o masi vozila i odabranoj opremi.

5

Paket BlueEFFICIENCY spada u serijsku opremu za sve vrste motora i duljine, jedino nije dostupan u kombinaciji s mjenjačen s dvije spojke 6G-DCT.

6

Mjenjač s dvije spojke 6G-DCT dostupan je u dodatnoj opremi za Citan 112 [Citan Furgon 112 s paketom BlueEFFICIENCY u kombinaciji s ručnim mjenjačem sa 6 stupnjeva prijenosa i registriran kao osobno vozilo (M1); potrošnja goriva gradska vožnja/otvorena cesta/prosjek: 7,4–7,3/5,8–5,6/6,4–6,2 l/100 km; emisije CO2, prosjek: 143–140 g/km; klasa energetske učinkovitosti: C] i za Citan 112 [Citan Tourer 112 bez paketa BlueEFFICIENCY u kombinaciji s mjenjačem 6G-DCT i registriran kao osobno vozilo (M1); potrošnja goriva gradska vožnja/otvorena cesta/prosjek: 8,1–7,9/5,6–5,5/6,5–6,4 l/100 km; emisije CO2, prosjek: 147–144 g/km; klasa energetske učinkovitosti: C]. Stvarne vrijednosti potrošnje ovise, među ostalim, o masi vozila i odabranoj opremi.

7

Do maksimalno 30 godina uz redoviti servis kod ovlaštenog Mercedes-Benzovog servisnog partnera.

8

Vrijedi za vozila s prvom registracijom od 1. listopada 2012. godine.

9

Dostupno samo za Citan Tourer 111 CDI [Citan Tourer 111 CDI s paketom BlueEFFICIENCY u kombinaciji s ručnim mjenjačem sa 6 stupnjeva prijenosa i registriran kao osobno vozilo (M1); potrošnja goriva gradska vožnja/otvorena cesta/prosjek: 4,9–4,8/4,3–4,2/4,5–4,4 l/100 km; emisije CO2, prosjek: 119–115 g/km; klasa energetske učinkovitosti: A. Stvarne vrijednosti potrošnje ovise, među ostalim, o masi vozila i odabranoj opremi.] u ekstradugoj verziji i registriran kao osobno vozilo (M1).

10

U serijskoj opremi za Citan Tourer registriran kao osobno vozilo (M1), u dodatnoj opremi za vozilo registrirano kao gospodarsko vozilo (N1).

11

Za suvozača dostupno samo u kombinaciji sa zračnim jastucima za zaštitu prsnog koša vozača i suvozača.

12

Dostupno samo za Citan Tourer registriran kao gospodarsko vozilo (N1).

Okretno kroz grad u sedmero.

Komforni Tourer za prijevoz osoba.

Citan Tourer je udobno vozilo za prijevoz osoba s do 7 sjedećih mjesta. Osim vozačevog i suvozačevog sjedala te sjedeće klupa za 3 osobe u prostoru za putnike u dugoj verziji Citana Tourera, u ekstradugoj verziji ugrađena su 2 dodatna zasebna sjedala u drugom redu u stražnjem dijelu vozila. Osim toga, dodatna prednost Citana Tourera su brojne praktične mogućnosti odlaganja s ukupnim obujmom do 77 l.

Dodatna oprema paketa za interijer.

Dizajnerski paket za interijer s aplikacijama u boji

Dizajnerski paket za interijer s aplikacijama u kromu

Paket za interijer s ukrasnim šavovima u crvenoj boji

* Navedene vrijednosti izračunate su pomoću propisanog mjernog postupka. Radi se o „izmjerenim vrijednostima CO2 koje su dobivene ispitivanjem vozila u skladu s NEDC-om“ u smislu čl. 2. br. 2 Provedbene uredbe Komisije (EU) 2017/1152, odnosno (EU) 2017/1153. Podaci o potrošnji goriva izračunati su na temelju tih vrijednosti. Zbog zakonskih izmjena mjerodavnih postupaka ispitivanja u potvrdu o sukladnosti nužnu za registraciju vozila i za eventualni porez na motorna vozila mogu biti unesene više vrijednosti. Podaci se ne odnose na pojedino vozilo te ne ulaze u ponudu, nego služe isključivo za uspoređivanje različitih tipova vozila.

Lorem Ipsum