Više mjesta za sve i svašta: Mercedes-Benzov Citan Mixto.

Citan Mixto: stručnjak. Od stručnjaka. Za stručnjake.

Citan Mixto: junak grada.

Citan je gradsko dostavno vozilo kompaktnih dimenzija i s velikim utovarnim prostorom koji savršeno odgovara raznim izazovima grada.

Po pitanju ekonomičnosti, Citan u svakom slučaju predstavlja dobitak: njegovi učinkoviti motori s tehnologijom BlueEFFICIENCY1 i potrošnjom od 4,3 l/100 km2, visoka raspoloživost s dugim intervalima održavanja3 te atraktivni uvjeti i servisi4 čuvaju Vaš budžet. A da biste sretno stigli na odredište, Citan smo opremili sustavom ADAPTIVE ESP® s vrijednim dodatnim funkcijama te kočnicama koje snažno koče na svim kotačima.

Zahvaljujući udobnim sjedalima, jednostavnom upravljanju i fino usklađenom podvozju sa zasebnim ovjesom na kotačima, Citan se veoma komforno, agilno i okretno kreće gradom – u dodatnoj opremi s mjenjačem s dvije spojke 6G-DCT5. Prilikom utovara i istovara bit ćete oduševljeni fleksibilnošću korištenja velikog utovarnog prostora zahvaljujući velikim vratima i niskom utovarnom bridu.

Citan ima sve što očekujete od gradskog dostavnog vozila s Mercedesovom zvijezdom. Otkrijte njegove prednosti na probnoj vožnji. Mercedes-Benz Vans. Born to run.

1

Paket BlueEFFICIENCY spada u serijsku opremu za sve vrste motora i duljine, jedino nije dostupan u kombinaciji s mjenjačen s dvije spojke 6G-DCT.

2

Citan Furgon 108 CDI s paketom BlueEFFICIENCY u kombinaciji s ručnim mjenjačem s 5 stupnjeva prijenosa i registriran kao gospodarsko vozilo (N1). Potrošnja goriva gradska vožnja/otvorena cesta/prosjek: 5,0–4,7/4,4–4,2/4,6–4,3 l/100 km; emisije CO2, prosjek: 119–112 g/km. Stvarne vrijednosti potrošnje ovise, među ostalim, o masi vozila i odabranoj opremi.

3

Intervali održavanja i do 40.000 km.

4

Na primjer Mercedes-Benz MobiloVan, doživotno jamstvo mobilnosti Mercedes-Benza. Ono vrijedi do maksimalno 30 godina uz redoviti servis kod ovlaštenog Mercedes-Benzovog servisnog partnera. Vrijedi za vozila s prvom registracijom od 1. listopada 2012. godine.

5

Mjenjač s dvije spojke 6G-DCT dostupan je u dodatnoj opremi za Citan 112 [Citan Furgon 112 bez paketa BlueEFFICIENCY u kombinaciji s mjenjačem 6G-DCT i registriran kao gospodarsko vozilo (N1); potrošnja goriva gradska vožnja/otvorena cesta/prosjek: 8,1–7,9/5,6–5,5/6,5–6,4 l/100 km; emisije CO2, prosjek: 147–144 g/km]. Stvarne vrijednosti potrošnje ovise, među ostalim, o masi vozila i odabranoj opremi. Nije dostupno za Citan Mixto.

Istaknute značajke.

  1. Komfor
  2. Užitak u vožnji
  3. Ekonomičnost
  4. Fleksibilnost
  5. Sigurnost
Citan Mixto: on zna u čemu je bit.

Citan spaja ugodno s korisnim: u njegovom ugodnom interijeru može se vrlo udobno raditi. Funkcionalnost i udobnost oduševljavaju u svim prilikama, od trenutka kad uđete u vozilo pa sve dok iz njega ne izađete – od ugodnog visokog položaja sjedenja kad vozite, do niskog brida vrata i utovarnog brida koji olakšavaju utovar.

Udobno sjedalo vozača s bočnom potporom za što manje opterećenje leđa je mikroporozno, izdržljivo i može se ručno prilagoditi potrebama vozača jednako kao i upravljač namjestiv po visini. Svi su upravljački elementi pregledno raspoređeni i jednostavni za rukovanje. Lako čitljiv kombinirani instrument dodatno povećava vrijednost interijera. Ugodnoj radnoj klimi također pridonose uređaj za grijanje i provjetravanje te praktični koncept pretinaca za odlaganje, sve iz serijske opreme.

Citan Mixto: rad mora pričinjavati i zadovoljstvo u vožnji.

Prednosti Citana unapređuju svaki posao: u skučenom gradskom prometu profitirat ćete od njegove kompaktne okretnosti, a na međugradskim dionicama ili autocesti možete u potpunosti uživati u njegovoj vučnoj snazi.
Neki od dizelskih motora s visokim okretnim momentom, snage 55 kW1 (75 KS), 66 kW2 (90 KS) i 81 kW3(110 KS), ili moderan benzinski motor snage 84 kW4 (114 KS) sigurno će odgovarati Vašim potrebama. Inovativna tehnologija BlueEFFICIENCY5 smanjuje potrošnju i na taj način može povećati ekonomičnost Vašeg poduzeća. Ovisno o motoru, ručni mjenjač s 5 odnosno 6 stupnjeva prijenosa učinkovito pretvara pogonsku snagu u potisak. Mjenjač s dvije spojke 6G-DCT6, dostupan u dodatnoj opremi, spaja dinamične prednosti ručnog mjenjača s komforom automatskog mjenjača.

Sve tehničke komponente precizno su međusobno usklađene – od servoupravljača, preko konstrukcije opruga i amortizera podvozja sa zasebnim ovjesom na kotačima, sve do kočnica koje snažno koče na svim kotačima. Tako neprestano možete opušteno uživati u agilnosti Citana.

Citan Mixto: njegova se primjena isplati. Na kratke i na duge staze.

Obveza je marke Mercedes-Benz da i s modelom Citan odgovorno i održivo oblikuje budućnost mobilnosti. Upravo je u gradskom prometu Citan po tom pitanju uzor. Zahvaljujući modernim motorima i inovativnoj tehnologiji BlueEFFICIENCY5 emisije CO2 i potrošnja na niskim su razinama. Tako je Citan predvodnik s potrošnjom od 4,3 l/100 km1.
Citan donosi dobitak i u smislu ekonomičnosti. Zbog atraktivne cijene s jedne strane i niskih troškova pogona s druge strane zahvaljujući učinkovitoj potrošnji goriva te intervalima održavanja i do 40.000 km.

Lakim gospodarskim vozilima Mercedes-Benz najbolja je moguća raspoloživost jednako važna kao i Vama. To pokazujemo doživotnim jamstvom mobilnosti Mercedes-Benz MobiloVan7, 8. Na taj način Citan daje važan doprinos dugoročnoj i održivoj profitabilnosti. Vožnju za vožnjom.

Temelj ekonomične vožnje predstavljaju suvremeni motori, servoupravljač s električnom potporom i prikaz optimalne točke za prebacivanje stupnja prijenosa. Ekonomičnost Vašeg vozila može se dodatno povećati pomoću paketa BlueEFFICIENCY5.

Citan Mixto: spreman je prihvatiti svaki izazov.

Citan savladava svakodnevicu uvjerljivom fleksibilnošću. Doduše, ne može obaviti posao umjesto Vas, ali ga može znatno pojednostavniti, neovisno o djelatnosti kojom se bavite. Više nećete moći bez njegovog inteligentnog koncepta utovarnog prostora i niskog utovarnog brida. U njegove prednosti ubrajaju se i lakoća utovara i istovara te fleksibilno korištenje njegova velikog prijevozničkog kapaciteta: maksimalno dvoja klizna vrata i dvokrilna stražnja vrata s kutom otvaranja do 180° omogućavaju izvrstan pristup.

Citan Mixto: što se tiče sigurnosti, u potpunosti vlada situacijom.

Kad je riječ o sigurnosti, Citan također prednjači: sa sustavom ADAPTIVE ESP®, sustavom za potporu kočenju i antiblokirajućim sustavom ABS te kočnicama koje snažno koče na svim kotačima oduševljava kratkim putom kočenja – i u mokrim uvjetima. Podvozje sa zasebnim ovjesom na kotačima pouzdano održava kontakt s kolnikom. Ako koji put trebate putovati po snijegu, blatu ili pijesku, možete isključiti regulaciju pogonskog proklizavanja ASR.

U slučaju opasnosti će Vam izvrsnu zaštitu pružiti sigurnosni pojasevi u tri točke vezanja namjestivi po visini, sa zatezačem pojasa i ograničenjem sile zatezanja. Prilikom kočenja u slučaju opasnosti automatski se aktivira sustav pokazivača smjera za slučaj opasnosti.

Citan je, osim toga, serijski opremljen zračnim jastukom za vozača, svjetlima za dnevnu vožnju i pomoći pri kretanju na uzbrdici. Opcionalni zračni jastuk za suvozača i zračni jastuci za zaštitu prsnog koša9 mogu dodatno smanjiti rizik od ozljede u slučaju nesreće. Osim toga, u dodatnoj su opremi dostupni asistenti kao što su senzor za svjetla i kišu, nadzor tlaka u gumama i kamera za vožnju unatrag koja u unutarnjem retrovizoru prikazuje okruženje iza vozila.

Uz sustav zaštite od provale i krađe u dodatnoj opremi možete biti sigurni da Vaše vozilo neće dospjeti u pogrešne ruke iako će mnoge dovesti u napast.

1

Citan Furgon 108 CDI s paketom BlueEFFICIENCY u kombinaciji s ručnim mjenjačem s 5 stupnjeva prijenosa i registriran kao gospodarsko vozilo (N1). Potrošnja goriva gradska vožnja/otvorena cesta/prosjek: 5,0–4,7/4,4–4,2/4,6–4,3 l/100 km; emisije CO2, prosjek: 119–112 g/km. Stvarne vrijednosti potrošnje ovise, među ostalim, o masi vozila i odabranoj opremi.

2

Citan Furgon 109 CDI i Citan Mixto 109 CDI s paketom BlueEFFICIENCY u kombinaciji s ručnim mjenjačem s 5 stupnjeva prijenosa i registriran kao gospodarsko vozilo (N1). Potrošnja goriva gradska vožnja/otvorena cesta/prosjek: 5,2–4,7/4,5–4,2/4,7–4,3 l/100 km; emisije CO2, prosjek: 123–112 g/km. Stvarne vrijednosti potrošnje ovise, među ostalim, o masi vozila i odabranoj opremi.

3

Citan Furgon 111 CDI i Citan Mixto 111 CDI s paketom BlueEFFICIENCY u kombinaciji s ručnim mjenjačem sa 6 stupnjeva prijenosa i registriran kao gospodarsko vozilo (N1). Potrošnja goriva gradska vožnja/otvorena cesta/prosjek: 4,9–4,8/4,3–4,2/4,5–4,4 l/100 km; emisije CO2, prosjek: 119–115 g/km. Stvarne vrijednosti potrošnje ovise, među ostalim, o masi vozila i odabranoj opremi.

 

4

Citan Furgon 112 CDI s paketom BlueEFFICIENCY u kombinaciji s ručnim mjenjačem sa 6 stupnjeva prijenosa i registriran kao gospodarsko vozilo (N1). Potrošnja goriva gradska vožnja/otvorena cesta/prosjek: 7,4–7,3/5,8–5,6/6,4–6,2 l/100 km; emisije CO2, prosjek: 143–140 g/km. Stvarne vrijednosti potrošnje ovise, među ostalim, o masi vozila i odabranoj opremi.

Citan Furgon 112 bez paketa BlueEFFICIENCY u kombinaciji s mjenjačem 6G-DCT i registriran kao gospodarsko vozilo (N1). Potrošnja goriva gradska vožnja/otvorena cesta/prosjek: 8,1–7,9/5,6–5,5/6,5–6,4 l/100 km; emisije CO2, prosjek: 147–144 g/km. Stvarne vrijednosti potrošnje ovise, među ostalim, o masi vozila i odabranoj opremi.

5

Paket BlueEFFICIENCY spada u serijsku opremu za sve vrste motora i duljine, jedino nije dostupan u kombinaciji s mjenjačen s dvije spojke 6G-DCT.

6

Mjenjač s dvije spojke 6G-DCT dostupan je u dodatnoj opremi za Citan 112 [Citan Furgon 112 bez paketa BlueEFFICIENCY u kombinaciji s mjenjačem 6G-DCT i registriran kao gospodarsko vozilo (N1); potrošnja goriva gradska vožnja/otvorena cesta/prosjek: 8,1–7,9/5,6–5,5/6,5–6,4 l/100 km; emisije CO2, prosjek: 147–144 g/km]. Stvarne vrijednosti potrošnje ovise, među ostalim, o masi vozila i odabranoj opremi. Nije dostupno za Citan Mixto.

7

Do maksimalno 30 godina uz redoviti servis kod ovlaštenog Mercedes-Benzovog servisnog partnera.

8

Vrijedi za vozila s prvom registracijom od 1. listopada 2012. godine.

9

Za suvozača dostupno samo u kombinaciji sa zračnim jastucima za zaštitu prsnog koša vozača i suvozača.

Kad osobe i teret moraju biti na sigurnom.

Mixto s fleksibilnim konceptom putničkog i utovarnog prostora.

Citan Mixto nudi mjesto za do 5 osoba i veliki utovarni prostor. Dostupan je samo u ekstradugoj varijanti (A3). Staklo koje se proteže do iza prvog reda sjedala u stražnjem dijelu vozila u prostoru za putnike također spada u opseg opreme kao i 2 klizna vrata koja omogućavaju komforan pristup sjedećoj klupi za 3 osobe. Može se preklopiti u omjeru 1/3 : 2/3 čime se prema potrebi povećava utovarni prostor. Kao druga vozila iz klase lakih gospodarskih vozila, Mixto se odabire putem kôda i ne tvori zaseban model.

Dobra sigurnost i u utovarnom prostoru.

Fleksibilne mogućnosti osiguravanja tereta.

U opsežan koncept sigurnosti Mercedes-Benzovog gradskog dostavnog vozila spada i što je moguće sigurniji prijevoz tereta. Stoga Citan Mixto ima najbolje preduvjete za ispravno osiguravanje tereta kao i za najbolju moguću zaštitu vozača i suvozača od tereta.

Sljedeće značajke pridonose osiguravanju tereta:

  • Ispravnim zatezanjem 8 ušica za zatezanje u podu može se spriječiti klizanje tereta
  • Rešetka za zaštitu od tereta pričvršćena na C stup dijeli prostor vozača i utovarni prostor, u dodatnoj opremi
  • Stražnja klupa FOLD & LOAD s rešetkom za zaštitu od tereta praktičnim sustavom za brzu izmjenu omogućava preinaku sjedeće klupe za 3 osobe u pregradu s rešetkom za zaštitu od tereta, u dodatnoj opremi
  • 2 ili 3 ušice za zatezanje na bočnoj stijeni, ovisno o broju kliznih vrata, u dodatnoj opremi

Mercedes-Benzov komfor sjedenja – i u prostoru za putnike.

Udobno na putu u petero.

Ugodna vožnja i u prostoru za putnike Citana Mixto: sjedeća klupa za 3 osobe oduševljava s 3 naslona za glavu namjestiva po visini i sigurnosnim pojasevima u tri točke vezanja na svim mjestima. U slučaju potrebe za dodatnim prostorom za prijevoz većih predmeta, može se sklopiti u omjeru 1/3 : 2/3. Na taj način Mixto u potpunosti ispunjava svoje mogućnosti utovara kao vozilo s 2 ili 5 sjedala.

U dodatnoj je opremi dostupna sjedeća klupa za 3 osobe s integriranom rešetkom za zaštitu od tereta. Praktični sustav za brzu izmjenu omogućava preinaku sjedeće klupe u rešetku za zaštitu od tereta u samo nekoliko pokreta rukom. Time se povećava utovarni prostor, a rešetka za zaštitu od tereta štiti vozača i suvozača od tereta.

Spreman je prihvatiti svaki izazov.

Citan savladava svakodnevicu uvjerljivom fleksibilnošću. Doduše, ne može obaviti posao umjesto Vas, ali ga može znatno pojednostavniti, neovisno o djelatnosti kojom se bavite. Više nećete moći bez njegovog inteligentnog koncepta utovarnog prostora i niskog utovarnog brida. U njegove prednosti ubrajaju se i lakoća utovara i istovara te fleksibilno korištenje njegova velikog prijevozničkog kapaciteta: maksimalno dvoja klizna vrata i dvokrilna stražnja vrata s kutom otvaranja do 180° omogućavaju izvrstan pristup.

Stražnja klupa FOLD & LOAD s rešetkom za zaštitu od tereta

Ušice za zatezanje na bočnoj stijeni

Plastični pod u utovarnom prostoru

* Navedene vrijednosti izračunate su pomoću propisanog mjernog postupka. Radi se o „izmjerenim vrijednostima CO2 koje su dobivene ispitivanjem vozila u skladu s NEDC-om“ u smislu čl. 2. br. 2 Provedbene uredbe Komisije (EU) 2017/1152. Podaci o potrošnji goriva izračunati su na temelju tih vrijednosti. Zbog zakonskih izmjena mjerodavnih postupaka ispitivanja u potvrdu o sukladnosti nužnu za registraciju vozila i za eventualni porez na motorna vozila mogu biti unesene više vrijednosti. Podaci se ne odnose na pojedino vozilo te ne ulaze u ponudu, nego služe isključivo za uspoređivanje različitih tipova vozila.

Lorem Ipsum