Citan Furgon | Mercedes-Benzova laka gospodarska vozila

Junak grada: Citan Furgon.

Citan Furgon: stručnjak. Od stručnjaka. Za stručnjake.

Konfigurator

Citan Furgon: junak grada.

Citan je gradsko dostavno vozilo kompaktnih dimenzija i s velikim utovarnim prostorom koji savršeno odgovara raznim izazovima grada.

Po pitanju ekonomičnosti, Citan u svakom slučaju predstavlja dobitak: njegovi učinkoviti motori s tehnologijom BlueEFFICIENCY1 i potrošnjom od 4,3 l/100 km2, visoka raspoloživost s dugim intervalima održavanja3 te atraktivni uvjeti i servisi4 čuvaju Vaš budžet. A da biste sretno stigli na odredište, Citan smo opremili sustavom ADAPTIVE ESP® s vrijednim dodatnim funkcijama te kočnicama koje snažno koče na svim kotačima.

Zahvaljujući udobnim sjedalima, jednostavnom upravljanju i fino usklađenom podvozju sa zasebnim ovjesom na kotačima, Citan se veoma komforno, agilno i okretno kreće gradom – u dodatnoj opremi s mjenjačem s dvije spojke 6G-DCT5. Prilikom utovara i istovara bit ćete oduševljeni fleksibilnošću korištenja velikog utovarnog prostora zahvaljujući velikim vratima i niskom utovarnom bridu.

Citan ima sve što očekujete od gradskog dostavnog vozila s Mercedesovom zvijezdom. Otkrijte njegove prednosti na probnoj vožnji. Mercedes-Benz Vans. Born to run.

1

Paket BlueEFFICIENCY spada u serijsku opremu za sve vrste motora i duljine, jedino nije dostupan u kombinaciji s mjenjačen s dvije spojke 6G-DCT.

2

Citan Furgon 108 CDI s paketom BlueEFFICIENCY u kombinaciji s ručnim mjenjačem s 5 stupnjeva prijenosa i registriran kao gospodarsko vozilo (N1). Potrošnja goriva gradska vožnja/otvorena cesta/prosjek: 5,0–4,7/4,4–4,2/4,6–4,3 l/100 km; emisije CO2, prosjek: 119–112 g/km. Stvarne vrijednosti potrošnje ovise, među ostalim, o masi vozila i odabranoj opremi.

3

Intervali održavanja i do 40.000 km.

4

Na primjer Mercedes-Benz MobiloVan, doživotno jamstvo mobilnosti Mercedes-Benza. Ono vrijedi do maksimalno 30 godina uz redoviti servis kod ovlaštenog Mercedes-Benzovog servisnog partnera. Vrijedi za vozila s prvom registracijom od 1. listopada 2012. godine.

5

Mjenjač s dvije spojke 6G-DCT dostupan je u dodatnoj opremi za Citan 112 [Citan Furgon 112 bez paketa BlueEFFICIENCY u kombinaciji s mjenjačem 6G-DCT i registriran kao gospodarsko vozilo (N1); potrošnja goriva gradska vožnja/otvorena cesta/prosjek: 8,1–7,9/5,6–5,5/6,5–6,4 l/100 km; emisije CO2, prosjek: 147–144 g/km]. Stvarne vrijednosti potrošnje ovise, među ostalim, o masi vozila i odabranoj opremi. Nije dostupno za Citan Mixto.

Istaknute značajke.

  1. Komfor
  2. Užitak u vožnji
  3. Ekonomičnost
  4. Fleksibilnost
  5. Utovarni prostor
  6. Sigurnost
Citan Furgon: on zna u čemu je bit.

Citan spaja ugodno s korisnim: u njegovom ugodnom interijeru može se vrlo udobno raditi. Funkcionalnost i udobnost oduševljavaju u svim prilikama, od trenutka kad uđete u vozilo pa sve dok iz njega ne izađete – od ugodnog visokog položaja sjedenja kad vozite, do niskog brida vrata i utovarnog brida koji olakšavaju utovar.

Udobno sjedalo vozača s bočnom potporom za što manje opterećenje leđa je mikroporozno, izdržljivo i može se ručno prilagoditi potrebama vozača jednako kao i upravljač namjestiv po visini. Svi su upravljački elementi pregledno raspoređeni i jednostavni za rukovanje. Lako čitljiv kombinirani instrument dodatno povećava vrijednost interijera. Ugodnoj radnoj klimi također pridonose uređaj za grijanje i provjetravanje te praktični koncept pretinaca za odlaganje, sve iz serijske opreme.

Citan Furgon: rad mora pričinjavati i zadovoljstvo u vožnji.

Prednosti Citana unapređuju svaki posao: u skučenom gradskom prometu profitirat ćete od njegove kompaktne okretnosti, a na međugradskim dionicama ili autocesti možete u potpunosti uživati u njegovoj vučnoj snazi.

Neki od dizelskih motora s visokim okretnim momentom, snage 55 kW1 (75 KS), 66 kW2 (90 KS) i 81 kW3(110 KS), ili moderan benzinski motor snage 84 kW4 (114 KS) sigurno će odgovarati Vašim potrebama. Inovativna tehnologija BlueEFFICIENCY5 smanjuje potrošnju i na taj način može povećati ekonomičnost Vašeg poduzeća. Ovisno o motoru, ručni mjenjač s 5 odnosno 6 stupnjeva prijenosa učinkovito pretvara pogonsku snagu u potisak. Mjenjač s dvije spojke 6G-DCT6, dostupan u dodatnoj opremi, spaja dinamične prednosti ručnog mjenjača s komforom automatskog mjenjača.

Sve tehničke komponente precizno su međusobno usklađene – od servoupravljača, preko konstrukcije opruga i amortizera podvozja sa zasebnim ovjesom na kotačima, sve do kočnica koje snažno koče na svim kotačima. Tako neprestano možete opušteno uživati u agilnosti Citana.

Citan Furgon: njegova se primjena isplati. Na kratke i na duge staze.

Obveza je marke Mercedes-Benz da i s modelom Citan odgovorno i održivo oblikuje budućnost mobilnosti. Upravo je u gradskom prometu Citan po tom pitanju uzor. Zahvaljujući modernim motorima i inovativnoj tehnologiji BlueEFFICIENCY5, emisije CO2 i potrošnja na niskim su razinama. Tako je Citan predvodnik s potrošnjom od 4,3 l/100 km1.
Citan donosi dobitak i u smislu ekonomičnosti. Zbog atraktivne cijene s jedne strane i niskih troškova pogona s druge strane zahvaljujući učinkovitoj potrošnji goriva te intervalima održavanja i do 40.000 km.

Lakim gospodarskim vozilima Mercedes-Benz najbolja je moguća raspoloživost jednako važna kao i Vama. To pokazujemo doživotnim jamstvom mobilnosti Mercedes-Benz MobiloVan7, 8. Na taj način Citan daje važan doprinos dugoročnoj i održivoj profitabilnosti. Vožnju za vožnjom.

Temelj ekonomične vožnje predstavljaju suvremeni motori, servoupravljač s električnom potporom i prikaz optimalne točke za prebacivanje stupnja prijenosa. Ekonomičnost Vašeg vozila može se dodatno povećati pomoću paketa BlueEFFICIENCY5.

Citan Furgon: spreman je prihvatiti svaki izazov.

Citan savladava svakodnevicu uvjerljivom fleksibilnošću. Doduše, ne može obaviti posao umjesto Vas, ali ga može znatno pojednostavniti, neovisno o djelatnosti kojom se bavite. Više nećete moći bez njegovog inteligentnog koncepta utovarnog prostora i niskog utovarnog brida. U njegove prednosti ubrajaju se i lakoća utovara i istovara te fleksibilno korištenje njegova velikog prijevozničkog kapaciteta: maksimalno dvoja klizna vrata i dvokrilna stražnja vrata s kutom otvaranja do 180° omogućavaju izvrstan pristup.

Citan Furgon: prvi junak koji postoji u 3 dužine.

Citan Furgon omogućava Vam puno: kao stručnjak za različite djelatnosti odlikuje se svojom fleksibilnom prilagođenošću određenoj namjeni. Možete birati između 3 varijante nadgradnji: kompaktna, duga i ekstraduga. Maksimalna dužina utovarnog prostora od 2137 mm u ekstradugoj varijanti može se u dodatnoj opremi zahvaljujući sklopivom sjedalu suvozača produžiti do 2937 mm. Uz visinu utovarnog prostora od 1258 mm, Citan Furgon Vam na raspolaganje stavlja obujam utovarnog prostora od do 3,8 m3. On se, zahvaljujući maksimalnoj nosivosti od 768 kg, može napuniti i teškom teretom. Zahvaljujući velikom izboru dodatne opreme Citan možete savršeno prilagoditi svojim zahtjevima.

Citan Furgon: što se tiče sigurnosti, u potpunosti vlada situacijom.

Kad je riječ o sigurnosti, Citan također prednjači: sa sustavom ADAPTIVE ESP®, sustavom za potporu kočenju i antiblokirajućim sustavom ABS te kočnicama koje snažno koče na svim kotačima oduševljava kratkim putom kočenja – i u mokrim uvjetima. Podvozje sa zasebnim ovjesom na kotačima pouzdano održava kontakt s kolnikom. Ako koji put trebate putovati po snijegu, blatu ili pijesku, možete isključiti regulaciju pogonskog proklizavanja ASR.

U slučaju opasnosti će Vam izvrsnu zaštitu pružiti sigurnosni pojasevi u tri točke vezanja namjestivi po visini, sa zatezačem pojasa i ograničenjem sile zatezanja. Prilikom kočenja u slučaju opasnosti automatski se aktivira sustav pokazivača smjera za slučaj opasnosti.

Citan je, osim toga, serijski opremljen zračnim jastukom za vozača, svjetlima za dnevnu vožnju i pomoći pri kretanju na uzbrdici. Opcionalni zračni jastuk za suvozača i zračni jastuci za zaštitu prsnog koša9 mogu dodatno smanjiti rizik od ozljede u slučaju nesreće. Osim toga, u dodatnoj su opremi dostupni asistenti kao što su senzor za svjetla i kišu, nadzor tlaka u gumama i kamera za vožnju unatrag koja u unutarnjem retrovizoru prikazuje okruženje iza vozila.

Uz sustav zaštite od provale i krađe u dodatnoj opremi možete biti sigurni da Vaše vozilo neće dospjeti u pogrešne ruke iako će mnoge dovesti u napast.

1

Citan Furgon 108 CDI s paketom BlueEFFICIENCY u kombinaciji s ručnim mjenjačem s 5 stupnjeva prijenosa i registriran kao gospodarsko vozilo (N1). Potrošnja goriva gradska vožnja/otvorena cesta/prosjek: 5,0–4,7/4,4–4,2/4,6–4,3 l/100 km; emisije CO2, prosjek: 119–112 g/km. Stvarne vrijednosti potrošnje ovise, među ostalim, o masi vozila i odabranoj opremi.

2

Citan Furgon 109 CDI i Citan Mixto 109 CDI s paketom BlueEFFICIENCY u kombinaciji s ručnim mjenjačem s 5 stupnjeva prijenosa i registriran kao gospodarsko vozilo (N1). Potrošnja goriva gradska vožnja/otvorena cesta/prosjek: 5,2–4,7/4,5–4,2/4,7–4,3 l/100 km; emisije CO2, prosjek: 123–112 g/km. Stvarne vrijednosti potrošnje ovise, među ostalim, o masi vozila i odabranoj opremi.

3

Citan Furgon 111 CDI i Citan Mixto 111 CDI s paketom BlueEFFICIENCY u kombinaciji s ručnim mjenjačem sa 6 stupnjeva prijenosa i registriran kao gospodarsko vozilo (N1). Potrošnja goriva gradska vožnja/otvorena cesta/prosjek: 4,9–4,8/4,3–4,2/4,5–4,4 l/100 km; emisije CO2, prosjek: 119–115 g/km. Stvarne vrijednosti potrošnje ovise, među ostalim, o masi vozila i odabranoj opremi.

 

4

Citan Furgon 112 CDI s paketom BlueEFFICIENCY u kombinaciji s ručnim mjenjačem sa 6 stupnjeva prijenosa i registriran kao gospodarsko vozilo (N1). Potrošnja goriva gradska vožnja/otvorena cesta/prosjek: 7,4–7,3/5,8–5,6/6,4–6,2 l/100 km; emisije CO2, prosjek: 143–140 g/km. Stvarne vrijednosti potrošnje ovise, među ostalim, o masi vozila i odabranoj opremi.

Citan Furgon 112 bez paketa BlueEFFICIENCY u kombinaciji s mjenjačem 6G-DCT i registriran kao gospodarsko vozilo (N1). Potrošnja goriva gradska vožnja/otvorena cesta/prosjek: 8,1–7,9/5,6–5,5/6,5–6,4 l/100 km; emisije CO2, prosjek: 147–144 g/km. Stvarne vrijednosti potrošnje ovise, među ostalim, o masi vozila i odabranoj opremi.

5

Paket BlueEFFICIENCY spada u serijsku opremu za sve vrste motora i duljine, jedino nije dostupan u kombinaciji s mjenjačen s dvije spojke 6G-DCT.

6

Mjenjač s dvije spojke 6G-DCT dostupan je u dodatnoj opremi za Citan 112 [Citan Furgon 112 bez paketa BlueEFFICIENCY u kombinaciji s mjenjačem 6G-DCT i registriran kao gospodarsko vozilo (N1); potrošnja goriva gradska vožnja/otvorena cesta/prosjek: 8,1–7,9/5,6–5,5/6,5–6,4 l/100 km; emisije CO2, prosjek: 147–144 g/km]. Stvarne vrijednosti potrošnje ovise, među ostalim, o masi vozila i odabranoj opremi. Nije dostupno za Citan Mixto.

7

Do maksimalno 30 godina uz redoviti servis kod ovlaštenog Mercedes-Benzovog servisnog partnera.

8

Vrijedi za vozila s prvom registracijom od 1. listopada 2012. godine.

9

Za suvozača dostupno samo u kombinaciji sa zračnim jastucima za zaštitu prsnog koša vozača i suvozača.

Čvrsta i varijabilna osnova.

Dužina vozila
Kompaktna verzija
Duga verzija
Ekstraduga verzija
Maksimalna dužina utovarnog prostora
Površina utovarnog prostora
Obujam utovarnog prostora
Maksimalna nosivost
1369 mm
1,99 m2
2,4 m³
460 kg
1753 mm
2,55 m2
3,1 m³
735 kg
2137 mm
3,12 m2
3,8 m³
770 kg

Mobilno čudo od prostora za grad.

Prostrani Furgon u 3 dužine karoserije.

Citan Furgon osvaja obiljem utovarnog prostora i velikom fleksibilnošću u sve 3 dužine karoserije, na primjer s otvorom za ljestve u dodatnoj opremi. Ovisno o varijanti, u kabini za vozača može se smjestiti do 3 osobe.

Najvažnije prednosti Furgona:

  • Bogat izbor varijanti s 3 dužine karoserije: kompaktna, duga i ekstraduga za različite upotrebe utovarnog prostora
  • Veliki obujam utovarnog prostora s do 3,8 m³ u ekstradugoj varijanti U kompaktnoj varijanti dužine karoserije utovarni prostor dovoljno je velik za jednu euro paletu1 uzdužno, odnosno poprijeko, a u dugoj i ekstradugoj varijanti dužine karoserije za dvije euro palete složene poprijeko
  • Mjesto za do 3 osobe u kabini za vozača s dvostrukom sjedećom klupom suvozača u dodatnoj opremi
  • Velika fleksibilnost pri utovaru – čak i glomaznog tereta – zahvaljujući brojnoj dodatnoj opremi, na primjer otvoru za ljestve ili sklopivom sjedalu suvozača
1

U kombinaciji s kvalitetno izvedenom unutarnjom oblogom širina između kućišta kotača više nije dovoljna za euro paletu.

Spreman je prihvatiti svaki izazov.

Citan savladava svakodnevicu uvjerljivom fleksibilnošću. Doduše, ne može obaviti posao umjesto Vas, ali ga može znatno pojednostavniti, neovisno o djelatnosti kojom se bavite. Više nećete moći bez njegovog inteligentnog koncepta utovarnog prostora i niskog utovarnog brida. U njegove prednosti ubrajaju se i lakoća utovara i istovara te fleksibilno korištenje njegova velikog prijevozničkog kapaciteta: maksimalno dvoja klizna vrata i dvokrilna stražnja vrata s kutom otvaranja do 180° omogućavaju izvrstan pristup.

Citan Furgon, obloga pregradne stijene

Obloga pregradne stijene

 

Citan Furgon: pregradna stijena cijelom dužinom s 1 prozorom

Pregradna stijena cijelom dužinom s 1 prozorom

Citan Furgon, sklopiva rešetka za zaštitu od tereta na suvozačevoj strani

Sklopiva rešetka za zaštitu od tereta na suvozačevoj strani

Citan Furgon, otvor za ljestve

Otvor za ljestve

Citan Furgon, stražnji poklopac

Stražnji poklopac

Citan Furgon, drveni pod

Drveni pod

Jedinstveno Mercedes-Benzovo lako gospodarsko vozilo.

Dizajn eksterijera tipičan za marku.

Sa svojim atraktivnim dizajnom tipičnim za Mercedes-Benzova laka gospodarska vozila i odgovarajuće visokom kvalitetom, Citan besprijekorno prenosi imidž drugih lakih gospodarskih vozila iz serije u segmentu malih lakih gospodarskih vozila. U dizajnu Citana ističe se velika preciznost: fuge i spojevi površina precizno su oblikovani i odaju dojam visoke kvalitete.


Četiri univerzalna laka i šest metalik lakova dostupnih u dodatnoj opremi ističu njegovanu vanjštinu. Dodatnu vizualnu vrijednost Citana omogućavaju paketi u dodatnoj opremi: paket optike terenskog vozila za eksterijer, paket kromiranih aplikacija za eksterijer i paket lak.

* Navedene vrijednosti izračunate su pomoću propisanog mjernog postupka. Radi se o „izmjerenim vrijednostima CO2 koje su dobivene ispitivanjem vozila u skladu s NEDC-om“ u smislu čl. 2. br. 2 Provedbene uredbe Komisije (EU) 2017/1152. Podaci o potrošnji goriva izračunati su na temelju tih vrijednosti. Zbog zakonskih izmjena mjerodavnih postupaka ispitivanja u potvrdu o sukladnosti nužnu za registraciju vozila i za eventualni porez na motorna vozila mogu biti unesene više vrijednosti. Podaci se ne odnose na pojedino vozilo te ne ulaze u ponudu, nego služe isključivo za uspoređivanje različitih tipova vozila.

Lorem Ipsum