Mercedes-Benz Citan | Mercedes-Benzova laka gospodarska vozila

Novi Citan. Feels giant.

Malo lako gospodarsko vozilo velikih mogućnosti.

Svojim dizajnom tipičnim za marku i ergonomskom unutrašnjošću u kojoj ćete se lako snaći, novi Citan predstavlja se kao pravi Mercedes-Benz. Uđite i otkrijte mogućnosti opcionalnog multimedijskog sustava MBUX (Mercedes-Benz User Experience) i inteligentnih rješenja povezanosti. Tijekom vožnje mogu Vas podržati mnogi sustavi pomoći s mogućnošću predviđanja situacija u vožnji. Nove su dvije linije opreme BASE i PRO kojima ćete svoje kompaktno lako gospodarsko vozilo opremiti u skladu sa svojim potrebama. To su samo neke od novosti. Saznajte više!

eCitan: novi član obitelji eVans.

Električan u svim klasama lakih gospodarskih vozila

U 2. polovici 2022. stiže eCitan, potpuno električna varijanta modela Citan. Prema postupku WLTP doseg iznosi od 285 do maksimalno 300 kilometara. Upravo zbog toga odgovara potrebama poslovnih korisnika koji te modele često koriste kao vozila kurirske službe i dostavna vozila u gradu. Na stanicama za brzo punjenje baterija se u roku od 40 minuta može napuniti 80 posto. Velika prednost: što se tiče dimenzija utovarnog prostora i nosivosti, nema potrebe za kompromisima u odnosu na konvencionalne modele. Za eCitan bit će dostupna i kuka za vuču.

Novi multimedijski sustav MBUX

Oprema za informiranje i zabavu u novom Citanu ima rješenje za gotovo sve: želite brže doći do odredišta pomoću aktualnih podataka o prometu i bez kabela puniti svoj mobilni terminalni uređaj? Ili želite upravljati svojim opcionalnim multimedijskim sustavom MBUX putem zaslona osjetljivog na dodir visoke razlučivosti, putem tipki na multifunkcijskom upravljaču ili putem govorne naredbe? Sve je moguće. Nove su i usluge povezivanja Mercedes me koje osiguravaju gotovo neograničene mogućnosti informiranja i zabave te pružaju veću sigurnost u Vašem malom lakom gospodarskom vozilu.
Citan, MBUX
 • Multimedijski sustav MBUX 7"

  Multimedijski sustav MBUX 7"

  Na zaslonu visoke razlučivosti osjetljivom na dodir s dijagonalom zaslona 17,8 cm (7") multimedijskim sustavom upravljate jednako kao i svojim mobilnim terminalnim uređajima. Dodatna mogućnost unosa: tipke na multifunkcijskom upravljaču.
 • Integracija pametnog telefona

  Integracija pametnog telefona

  Pomoću integracije pametnog telefona putem multimedijskog sustava možete komforno pristupiti odabranim aplikacijama svog mobilnog terminalnog uređaja.
 • Priključak za USB tip C

  Priključak za USB tip C

  Putem priključka za USB tip C dobivate integrirano medijsko sučelje kojim, primjerice, u vozilu možete slušati glazbu sa svog pametnog telefona.
 • Glasovno navođenje

  Glasovno navođenje

  Dovoljno je reći „Hej, Mercedes” da biste pokrenuli glasovno upravljanje i tako komforno koristili multimedijski sustav.

Najvažnije značajke novog Citana

Citan, ATTENTION ASSIST

 • ATTENTION ASSIST

Citan, krovna vodilica s integriranim osnovnim nosačem

 • Krovna vodilica s integriranim osnovnim nosačem

Citan, bezkabelski sustav punjenja za mobilne terminalne uređaje

Bezkabelski sustav punjenja za mobilne terminalne uređaje