Serija 124

U prosincu 1984. godine u srednjoj se seriji vozila pojavila nova generacija modela. U tehničkom je pogledu tip 124 bio vrlo sličan kompaktnoj klasi prvi put predstavljenoj 1982. godine. Manja težina zahvaljujući korištenju čeličnih limova visoke čvrstoće i drugih materijala kao i optimizirana aerodinamika omogućili su osjetno manju potrošnju goriva.

S početkom prodaje prerađenih modela, u lipnju 1993. godine i serija 124 dobila je novu nomenklaturu. Analogno sa S-klasom i novom C-klasom, srednja klasa sad je dobila naziv E-klasa.

Činjenice

Serija

W124, S124, C124, A124

Razdoblje proizvodnje

1984.-1997.

Karoserije

Limuzina
Coupé
Karavan
Podvozje s djelomičnom karoserijom
Limuzina s dugim međuosovinskim razmakom
Cabriolet

Broj vozila

2 562 143 ukupno od čega
2 215 168 limuzina
141 498 kupea
6 343 kabrioleta
340 503 karavana
2 342 limuzina s dugim međuosovinskim razmakom
6 398 podvozja

Tehnološki razvoj


Još više sigurnosti, „Mercedes-Benzov koncept dinamike vožnje” i trostazni katalizator

Tehnološki razvoj


Još više sigurnosti, „Mercedes-Benzov koncept dinamike vožnje” i trostazni katalizator

Prostor za putnike serije 124 odlikuje se velikom otpornošću na udarce s bočne strane i prevrtanje te je bio opremljen sofisticiranim deformacijskim zonama u prednjem i stražnjem dijelu vozila. Da bi se zaštitili pješaci i biciklisti, područje mogućih zona kontakta bilo je koncipirano tako da u slučaju udarca bude elastično.

Bočni prikaz grube karoserije limuzine serije 124.

Okvir karoserije bez dijelova Mercedes-Benz Limuzina serije 124

Limuzina serije 124 prilikom crash-testa u bočnom prikazu.

Mercedes-Benz Limuzina serije 124 prilikom crash-testa

Na izložbi automobila IAA u Frankfurtu u rujnu 1985. godine debitirao je „Mercedes-Benzov koncept dinamike vožnje”. Obuhvaćao je tri stupnja sustava elektroničke automatske dinamike vožnje:

  • Automatski diferencijal s funkcijom blokade (ASD)
  • Regulaciju pogonskog proklizavanja (ASR)
  • Automatsku aktivaciju pogona na sve kotače 4MATIC
Shematski prikaz automatskog diferencijala serije 124 s funkcijom blokade.

Shematski prikaz automatskog diferencijala s funkcijom blokade (ASD)

Shematski prikaz automatskog pogona na sve kotače serije 124.

Shematski prikaz automatskog prebacivanja pogona na sve kotače (4MATIC)

Od rujna 1985. godine za sve je modele na benzinski pogon, osim tipa 200 s rasplinjačem, po želji bio dostupan upravljani sustav za pročišćavanje ispušnih plinova s trostaznim katalizatorom. Alternativno je bila dostupna takozvana „verzija za naknadnu ugradnju” u kojoj je vozilo bilo dostupno bez katalizatora i lambda sonde, ali s multifunkcionalnim sustavom mješavine i sustava paljenja.

Od rujna 1986. godine bio je dostupan i model s rasplinjačem sa sustavom za pročišćavanje ispušnih plinova, a regulirani katalizator bio je dio serijske opreme u svim Mercedes-Benzovim osobnim vozilima s Otto motorom.

Dizajn


Značajke dizajna novih modela

Dizajn


Značajke dizajna novih modela

Karakterističan oblik stražnjeg dijela vozila koji se sužava prema natrag, a na bočnim gornjim rubovima osjetno zaokružuje bio je osobito aerodinamičan i rezultat je ispitivanja u zračnom kanalu.

Još dvije tipične značajke dizajna – poklopac prtljažnika u obliku trapeza povučen prema dolje i kosi unutarnji rubovi gotovo kvadratno oblikovanih stražnjih svjetala – omogućili su osobito nizak utovarni brid koji je olakšao utovarivanje u veliki prtljažnik.

Bočni prikaz Limuzine serije 124.

Mercedes-Benz Limuzina serije 124, razvoj u zračnom kanalu

Mercedes-Benz Limuzina serije 124 u prikazu straga.

Poklopac prtljažnika i nizak utovarni brid

Redizajn


Potpuna prerada 1989. godine

Redizajn


Potpuna prerada 1989. godine

Na izložbi automobila IAA u rujnu 1989. godine predstavljen je potpuno prerađeni program modela srednje klase. U prvom planu je stilska prerada karoserije i redizajn unutrašnjosti. Najprepoznatljivije obilježje poboljšanog tipa bile su bočne letvice za zaštitu bočne strane s integriranim oblogama pragova vozila koje su u analognom obliku dvije i pol godine ranije uvedene kod kupea.

Bočni prikaz modela Mercedes-Benz serije 124.

Mercedes-Benzovi poboljšani tipovi serije 124. Mercedes-Benz Limuzina tip 300 E-24, Coupé tip 300 CE-24 i Karavan tip 300 TE-24 iz 1989. godine.

Za sve tipove serije 124, izuzev varijanti 4MATIC, u dodatnoj je opremi dostupan paket Sportline, sad već poznat iz kompaktne klase. Vanjske značajke bile su sportsko podvozje te osjetno spuštenija karoserija. Tu se ubrajaju i tvrđe usklađene opruge i amortizeri, modificirana oprema unutrašnjosti s ručicom kožnog upravljača i mjenjača, kao i zasebna sjedala ispred i iza.

Poseban položaj u paleti proizvoda zauzima 500E s V8 motorom predstavljen 1990. godine. Ne samo da je razvijen u suradnji s Porscheom, nego su i neki dijelovi također proizvedeni u Porscheu u Zuffenhausenu. Karakteristični su njegovi niži odbojnici i dodatno izbočeni prednji blatobrani.

Izgled unutrašnjosti limuzine serije 124 sa sportskom središnjom konzolom.

Mercedes-Benz Limuzina serije 124 iz 1989. godine, konzola Sportline (sredina)

Povijest


1993: prva službena „E-klasa”

Povijest


1993: prva službena „E-klasa”

Oznake tipova su s novom nomenklaturom slijedile modificirani sustav. Pritom je slovo koje je dokumentiralo pripadnost klasi prethodilo troznamenkastoj brojci koja se i dalje temeljila na obujmu motora.

Oznaka „E” za „motor s ubrizgavanjem goriva” (Einspritzmotor) izostavljena je jer su motori s rasplinjačem postali stvar prošlosti, jednako kao i kodiranje ionako vidljive varijante karoserije slovom „C” ili „T”.

U modelima s dizelskim pogonom, dosadašnja oznaka „D” zamijenjena je s „Dizel” ili „Turbodizel”.

Svjetski novitet


Dizelski motori s 4 ventila

Svjetski novitet


Dizelski motori s 4 ventila

Tehnologija s 4 ventila bila je svjetski novitet u dizelskim modelima sa usisnim motorom s 5 i 6 cilindara. Nova tehnologija omogućila je ne samo veći okretni moment i poboljšane performanse, nego i potrošnju goriva nižu i do 8 %. Istodobno se emisija čestica smanjila za cca 30 %.

Da bi se dodatno zaštitio okoliš, od lipnja 1993. svi dizelski modeli serije 124 serijski su bili opremljeni recirkulacijom ispušnih plinova i oksidacijskim katalizatorom.

Obilježja


Značajke dizajna prve E-klase

Obilježja


Značajke dizajna prve E-klase

Najupečatljivije obilježje bila je maska hladnjaka preoblikovana po uzoru na S-klasu. Kod takozvanog „hladnjaka s plaketom” odsad znatno uži okvir u kromu bio je skladno integriran u poklopac motora; Mercedesova zvijezda je, kao i kod S-klase Limuzine, stajala na poklopcu motora.

Tip E 500 serije 124 u pogledu sprijeda.

Mercedes-Benz tip E 500 serije 124

Vrlo su uočljive bile i promjene na svjetlosnim jedinicama: prednji pokazivači smjera dobili su bezbojna pokrovna stakla, a stražnja svjetla imala su dvobojne pokrove koji su u području pokazivača smjera i svjetala za vožnju unatrag bili obojeni jedinstvenom sivobijelom bojom. Žuti pokazivač smjera pritom je i sprijeda i straga proizlazio iz žarulja u boji.

I poklopac prtljažnika predstavljen je u prerađenoj varijanti: zaokruženi su zglobni bridovi na gornjoj strani, a površina između stražnjih svjetala odsad je bila paralelna s krajem stražnjeg dijela vozila. Osim toga, kromirana ručica iznad registarske pločice zamijenila je rukohvat koji je cijelom dužinom izrađen od plastike.

Prikaz straga tipa 500 E serije 124.

Mercedes-Benz tip E 500 serije 124

Karoserije


Eksterijer

Karoserije


Eksterijer

Osam mjeseci nakon što je na tržište lansirana Limuzina, na međunarodnoj izložbi automobila u Frankfurtu (IAA) debitirao je Karavan serije 124.

Prvi su se put podvozja s djelomičnom karoserijom pojavila upravo u tim karavanima. Kao što je već desetljećima i uobičajeno u Mercedes-Benzovoj seriji srednje klase, proizvođači nadgradnji u zemlji i inozemstvu proizveli su djelomične karoserije za kola hitne pomoći, karavane i ostale posebne izvedbe.

Osim varijante s normalnim međuosovinskim razmakom u kojoj su bili dostupni tipovi 250 D i 230 E, dodatno je opet postojala produljena izvedba u ponudi kao 250 D, 230 E i 260 E.

1987. godine proširen je tipski program serije 124 najprije dvama modelima kupea koji su upotpunili ponudu kao treća varijanta karoserije.

1989. godine u Frankfurtu je predstavljena limuzina s produženim međuosovinskim razmakom kao četvrta varijanta karoserije. Time se nakon četverogodišnjeg prekida u prodajni se program opet vratila duga verzija.

U rujnu 1991. godine Mercedes-Benz je predstavio seriju 124, tip 300 CE-24 Cabriolet kao dodatnu varijantu karoserije. Nakon točno 20 godina prekida, u srednjoj je klasi opet bio dostupan kabriolet s četiri sjedala.

Coupé, Limuzina i Karavan serije 124 u pogledu odozgo.

Mercedes-Benz Coupé, Limuzina i Karavan serija 124

Bočni prikaz karavana serije 124 na moru.

Mercedes-Benz Karavan serija 124

Dva modela Coupé 230 CE i 300 CE serije 124 u pogledu odozgo.

Dva modela Mercedes-Benz Coupé 230 CE i 300 CE i Coupé serije 124

Tip 230 CE serije 124 u pogledu sprijeda.

Mercedes-Benz tip 230 CE, serije 124

Bočni prikaz tipa 300 CE-24 Cabriolet serije 124.

Mercedes-Benz tip 300 CE-24 Cabriolet, serija 124

Bočni prikaz tipa 250 D serije 124 sa specijalnom nadgradnjom kao kola hitne pomoći.

Mercedes-Benz tip 250 D serije 124, podvozje za specijalne nadgradnje, Miesen 1985.

Bočni prikaz limuzine serije 124 s produženim međuosovinskim razmakom.

Mercedes-Benz Limuzina s dugim međuosovinskim razmakom, serija 124

Svi detalji o seriji 124

Classic-M@RS (Sustav istraživanja i multimedijskog arhiva)

Prikaz eksterijera Mercedes-Benza serije 124.

Svi detalji o seriji 124

Classic-M@RS (Sustav istraživanja i multimedijskog arhiva)

Arhivi centra Mercedes-Benz Classic čuvaju jedinstveno blago gotovo 130-godišnje povijesti automobila.

Arhivi centra Mercedes-Benz Classic čuvaju jedinstveno blago gotovo 130-godišnje povijesti automobila.

Faze razvoja


Razvoj Mercedes-Benzove E-klase

Faze razvoja


Razvoj Mercedes-Benzove E-klase

Ovako je tekao daljnji razvoj

2. generacija E-klase

Prikaz eksterijera Mercedes-Benzove E-klase 2. generacije.

Ovako je tekao daljnji razvoj

2. generacija E-klase

Nepogrešiv oblik protiv povećanja uniformnosti

Nepogrešiv oblik protiv povećanja uniformnosti

Pregled: povijest E-klase

Kolaž razvoja Mercedes-Benzove E-klase

Pregled: povijest E-klase

Uvijek novi dosjei povijesnih modela: od 1931. do 2018.