Mercedes-Benz
Plug-In Hibridi.

Nova dinamika, učinkovitost i doseg za sve segmente vozila.

Tehnologija ukratko


Ovako radi plug-in hibrid.

Pogonske komponente: inovativna tehnologija s inteligentnom interakcijom za veću učinkovitost.

Tehnologija ukratko


Ovako radi plug-in hibrid.

Pogonske komponente: inovativna tehnologija s inteligentnom interakcijom za veću učinkovitost.

Povucite horizontalno
 • Das Bild zeigt die Ladedose des Mercedes-Benz E-Klasse T-Modells.

  Plug-in punjenje

  U osnovi, plug-in hibrid se može puniti preko bilo koje kućne utičnice. Međutim, puno brža alternativa je Mercedes-Benz Wallbox sustav. S njim ćete najbrže napuniti svoje vozilo. Ako niste kod kuće, postoji mogućnost punjenja na javnim punionicama.

 • Das Bild zeigt die Lithium-Ionen-Hochvoltbatterie des Mercedes-Benz E-Klasse T-Modells.

  Litij-ionska visokonaponska baterija

  Litij-ionska visokonaponska baterija, koja se može puniti preko vanjskog električnog izvora napajanja, koristi se za spremanje električne energije. Ova vrsta baterije kombinira visoku gustoću snage s visokom izdržljivosti te zauzima relativno malo prostora. Puni se preko utičnice u bočnoj stranici ili u stražnjem braniku vozila.

 • Das Bild zeigt das Getriebe inklusive Elektromotor des Mercedes-Benz E-Klasse T-Modells.

  Vožnja uključujući električne motore.

  Električni motor može se koristiti kao pogonski motor ili generator. Kada radi kao pogonski motor radi kao pogonski sklop dok tijekom krstarenja i kočenja služi za generiranje električne energije kojom se puni litij-ionska baterija. Električni motor u mogućnosti je postići maksimalni okretni moment čim se vozilo pokrene, što osigurava posebno snažna ubrzanja iz mirovanja. Jako učinkoviti pretvarač momenta znači da je udobnost kretanja jednako dobra kao i u slučaju hibridnog rada.

 • Das Bild zeigt das Vorderrad des Mercedes-Benz E-Klasse T-Modells.

  Sustav kočenja s rekuperacijom

  Rekuperacija znači pretvaranje kinetičke energije u električnu kako bi se obnovio dio energije kočenja tijekom krstarenja. Ova energija može se pohraniti u litij-ionsku bateriju za kasniju uporabu od strane električnog motora za pogonsku snagu i druge potrošače u vozilu (npr. klima uređaj).

 • Das Bild zeigt den Verbrennungsmotor des Mercedes-Benz E-Klasse T-Modells.

  Motor s unutarnjim izgaranjem

  Ovisno o modelu, benzinski ili dizelski motori visokih performansi se kombiniraju s hibridnim modulima i baterijama različitih performansi. Po potrebi, snaga motora s unutarnjim izgaranjem se kombinira sa snagom električnog motora – za dodatno pojačanje tijekom ubrzavanja. Rezultat su performanse koje kombiniraju užitak u vožnji i udobnost uz smanjenu potrošnju i niže lokalne emisije.

The image shows the Mercedes-Benz E-Class drivetrain.
 • Plug-in punjenje

 • Litij-ionska visokonaponska baterija

 • Vožnja uključujući električne motore.

 • Sustav kočenja s rekuperacijom

 • Motor s unutarnjim izgaranjem

Učinkovitost & potrošnja


Više dosega. Više snage. Niža potrošnja goriva.

Učinkovitost & potrošnja


Više dosega. Više snage. Niža potrošnja goriva.

  Maksimalna fleksibilnost s električnim motorom i motorom s unutarnjim izgaranjem.

  The image shows the Mercedes-Benz GLA from the front.

  Snaga plug-in hibridnih modela je u njihovoj raznovrsnosti. Oni kombiniraju skoro nečujnu električnu vožnju s lokalnim nultim emisijama u gradovima i neovisnost motora s unutarnjim izgaranjem na dužim putovanjima.

  Lokalna vožnja s nultim emisijama.

  The image shows the Mercedes-Benz CLA Coupé at an angle from above.

  Plug-in hibridi su važan korak prema vožnji bez štetnih emisija. Mercedes-Benz konstantno nastavlja razvijati svoje plug-in hibridne modele kako bi postigli veći doseg na električni pogon te kreirao uvjerljive proizvode u svim segmentima s lokalnom vožnjom bez emisija na kratke udaljenosti.

  Inteligentna operativna strategija s rekuperacijom.

  The image shows a diagonal view of the Mercedes-Benz B-Class from the rear.

  Inteligentna, na ruti bazirana operativna strategija aktivira električni režim vožnje za odgovarajuće dionice putovanja. U obzir uzima navigacijske podatke, topografiju, ograničenja brzine i prometne uvjete na cjelokupnoj ruti. ECO asistent pomaže vozaču uštedjeti gorivo.

  Smanjena potrošnja preko ciljanog punjenja.

  The image shows the Mercedes-Benz A-Class from the side.

  Dometi na električni pogon Mercedes-Benz plug-in hibridnih modela omogućuju da vožnja po gradu bude uglavnom na električni pogon čime se smanjuje potrošnja goriva. Što češće punite svoje vozilo i svjesno koristite inteligentnu operativnu strategiju s rekuperacijom, to ćete imati veću prednost u električnoj vožnji i dodatno smanjiti potrošnju goriva.

  Plug-In hibridni dizel.

  The image shows a close-up of the Mercedes-Benz GLE 350 de model badge.

  Najnovija dizelska tehnologija u kombinaciji s najnovijom generacijom hibridnog pogona. Lokalna vožnja bez emisija postaje emotivno iskustvo, ruku pod ruku s većom učinkovitosti, izvanrednom udobnosti vožnje i impresivnim dometom dizelskog motora. A ugrađeni punjač udvostručuje kapacitet punjenja.

  GLE 350 de 4MATIC: ponderirana potrošnja goriva 1,3-1,1 l/100 km, ponderirane emisije CO2 34-29 g/km, ponderirana potrošnja struje 28,7-25,4 kWh/100 km<p>Naznačene su vrijednosti „izmjerene vrijednosti CO2 prema WLTP-u&quot; sukladno čl. 2. st. 3. Provedbene uredbe (EU) 2017/1153, a koje su utvrđene u skladu s postupkom ispitivanja iz Priloga XXI. Uredbi (EU) 2017/1151. Podaci o potrošnji goriva izračunati su na temelju tih vrijednosti. Potrošnja struje izračunata je na temelju Uredbe (EU) 2017/1151.</p>

  Udobna dinamika vožnje


  Pravo je vrijeme za nova iskustva: emocije i inteligencija.

  Udobna dinamika vožnje


  Pravo je vrijeme za nova iskustva: emocije i inteligencija.

   Dinamično iskustvo vožnje.

   The image shows the Mercedes-Benz GLE SUV at an angle from the front.

   Iskusite električnu vožnju s trenutnim odzivom i maksimalnim okretnim momentom od prvog okretaja. Odmah ćete se naviknuti na ovu novu dinamiku i nikada više nećete moći bez nje. Nikada prije, pri bilo kojoj brzini, niste mogli osjetiti snagu dva srca koja zajednički ubrzavaju.

   Poznata pouzdanost.

   The image shows a diagonal view of the Mercedes-Benz A-Class from the front.

   Naši plug-in hibridi kombiniraju najbolje od dva svijeta motora s unutarnjim izgaranjem i električnog pogonskog sustava. Preko inteligentne međusobne igre tehničkih komponenata, u kombinaciji sa sigurnosti koja je tipična za Mercedes-Benz, sva naša vozila zadovoljavaju našu tvrdnju:

   Tiha električna vožnja.

   The image shows a diagonal view of the Mercedes-Benz A-Class Saloon from the rear.

   Uživajte u novom iskustvu vožnje s trenutnim, snažnim ubrzanjima i skoro nečujnom vožnjom. Započnite svoj dan u opuštenom stanju uma, sa samo električnim pogonom i bez buke motora.

   Serijska klimatizacija unaprijed prije ulaska, upravljana preko aplikacije.

   The image shows a visualisation of the pre-entry climate control using an app.

   Uživajte u ugodnoj klimi kada uđete u vozilo. Jednostavno postavite vrijeme i temperaturu unutarnje ventilacije i čak za sjedala, ako je ova funkcija dostupna – bilo preko Mercedes me portala ili na prednjoj konzoli. Ako ih istovremeno punite, kapacitet baterije je zadržan dok ne započnete vožnju.

   Manje kočenja zbog inteligentnog obnavljanja energije.

   The image shows the energy flow on the media display in the Mercedes-Benz GLE.

   Sa svakim kočenjem povećavate doseg s električnim pogonom. Tijekom usporavanja ili kočenja, kinetička energija se pretvara u električnu energiju i koristi se za punjenje baterije (rekuperacija). Aktiviranjem rekuperacije, inteligentna operativna strategija podržava kašnjenje u prometnim situacijama koje zahtijevaju kočenje.

   Punjenje i doseg


   Mnogo ruta do snage – opcije punjenja

   Punjenje i doseg


   Mnogo ruta do snage – opcije punjenja

    Pregled opcija punjenja.

    The image shows a diagonal view of the Mercedes-Benz E-Class from the front.

    Plug-in hibridi mogu se puniti preko bilo koje kućne utičnice. No, puno brža alternativa je Mercedes-Benz Wallbox sustav. S njim ćete najbrže napuniti svoje vozilo. Ako niste kod kuće, postoji mogućnost punjenja na javnim punionicama.

    Doseg na električni i konvencionalni pogon.

    The image shows the digital instrument cluster in the Mercedes-Benz GLE.

    Inteligentna, na ruti bazirana, operativna strategija postiže optimalnu kombinaciju dosega na električni i konvencionalni pogon. Ovisno o situaciji u vožnji, bira se električni ili konvencionalni pogon kako bi se postigla najveća učinkovitost. Sustav u obzir uzima navigacijske i prometne podatke, kao i ograničenja brzine na cijeloj ruti.

    Što utječe na doseg?

    The image shows the Mercedes-Benz A-Class from the side.

    Doseg na električni pogon prije nego se aktivira motor s unutarnjim izgaranjem ovisi o stilu vožnje, profilu rute i okolnim faktorima. Također postoji predviđajuća vožnja s prikazom Eco rezultata, na radaru bazirana rekuperacija i funkcija krstarenja. Pomoćna oprema (npr. klima uređaj) također utječe na doseg.

    Punjenje s Wallbox sustavom.

    The image shows the Mercedes-Benz Wallbox Home.

    Mercedes-Benz Wallbox Home je stanica za punjenje koja omogućuje brzo, sigurno i praktično punjenje kod kuće.

    Pregled modela


    Svi trenutačno dostupni Mercedes-Benz Plug-in hibridi.

    Pregled modela


    Svi trenutačno dostupni Mercedes-Benz Plug-in hibridi.

     Mercedes-Benz A-klasa Limuzina

     The image shows the Mercedes-Benz A-Class Saloon.

     Snažna i učinkovita: tehnologija plug-in hibrida kombinira prednosti 4-cilindarskog motora s prednostima električne mobilnosti. Tako A 250 e oduševljava malom potrošnjom goriva u sportskom načinu vožnje i sistemskom snagom od 160 kW (218 KS) te najvećim okretnim momentom od 450 Nm.

      

     A-klasa 250 e Limuzina: ponderirana potrošnja goriva 1,5-1,4 l/100 km, ponderirane emisije CO2 35-31 g/km, ponderirana potrošnja struje 15,2-14,6 kWh/100 km

     Mercedes-Benz A-klasa Kompaktna limuzina

     The image shows the Mercedes-Benz A-Class Compact Saloon.

     Aktualna generacija modela Mercedes-Benz A-klase u mnogim je područjima usmjerena na budućnost. Očiti primjer za to je plug-in hibrid treće generacije. Kod modela A 250 e u središtu je užitak u električnoj vožnji i pogodnost za svakodnevnu primjenu što jasno pokazuje električni doseg od 74-77 km (NEDC).

      

     A-klasa 250 e Kompaktna limuzina: ponderirana potrošnja goriva 1,6-1,4 l/100 km, ponderirane emisije CO2: 36-32 g/km, ponderirana potrošnja struje 15,4-14,7 kWh/100 km

     Mercedes-Benz E-klasa Limuzina

     Mercedes-Benz E-klasa

     Modeli plug-in hibrid E-klase osmišljeni su za vozače koji provode mnogo vremena za upravljačem i kojima je komfor na dugim putovanjima izuzetno važan, a usto im je dostupno i veliko vučno opterećenje. U središtima gradova EQ Power u Vašoj E-klasi omogućava i vožnju bez dodatnih emisija. U tu je svrhu na raspolaganju sistemska snaga od 225 kW<p>Vrijednosti nazivne snage i okretnog momenta u skladu su s Uredbom (EZ) br. 715/2007 u trenutačno primjenjivoj inačici.</p> (306 KS) u modelu E 300 de odnosno 235 kW<p>Vrijednosti nazivne snage i okretnog momenta u skladu su s Uredbom (EZ) br. 715/2007 u trenutačno primjenjivoj inačici.</p> (320 KS) u modelu E 300 e.

      

     E-klasa 300 de Limuzina: ponderirana potrošnja goriva 1,5 l/100 km, ponderirane emisije CO2 39 g/km, ponderirana potrošnja struje 16,3-16,3 kWh/100 km
     E-klasa 300 e Limuzina: ponderirana potrošnja goriva 2,1-1,7 l/100 km, ponderirane emisije CO2 47-38 g/km, ponderirana potrošnja struje 14,3-13,8 kWh/100 km<p>Naznačene su vrijednosti „izmjerene vrijednosti CO2 prema WLTP-u&quot; sukladno čl. 2. st. 3. Provedbene uredbe (EU) 2017/1153, a koje su utvrđene u skladu s postupkom ispitivanja iz Priloga XXI. Uredbi (EU) 2017/1151. Podaci o potrošnji goriva izračunati su na temelju tih vrijednosti. Potrošnja struje izračunata je na temelju Uredbe (EU) 2017/1151.</p>

     Mercedes-Benz B-klasa Sports Tourer

     B-klasa

     B 250 e kao sportsko kompaktno vozilo za obitelj također koristi tehnologiju plug-in hibrida treće generacije. Sistemska snaga od 160 kW<p>Vrijednosti nazivne snage i okretnog momenta u skladu su s Uredbom (EZ) br. 715/2007 u trenutačno primjenjivoj inačici.</p> (218 KS) i sistemski okretni moment od 450 Nm<p>Vrijednosti nazivne snage i okretnog momenta u skladu su s Uredbom (EZ) br. 715/2007 u trenutačno primjenjivoj inačici.</p> pritom omogućavaju veliki užitak u svakodnevnoj vožnji. Međutim, električni doseg od 70-77 km (NEDC) također postavlja mjerila u segmentu.

      

     B-klasa 250 e Sports Tourer: ponderirana potrošnja goriva 1,6-1,4 l/100 km, ponderirane emisije CO2 36-32 g/km, ponderirana potrošnja struje 15,4-14,7 kWh/100 km<p>Naznačene su vrijednosti „izmjerene vrijednosti CO2 prema WLTP-u&quot; sukladno čl. 2. st. 3. Provedbene uredbe (EU) 2017/1153, a koje su utvrđene u skladu s postupkom ispitivanja iz Priloga XXI. Uredbi (EU) 2017/1151. Podaci o potrošnji goriva izračunati su na temelju tih vrijednosti. Potrošnja struje izračunata je na temelju Uredbe (EU) 2017/1151.</p>

     Mercedes-Benz E-klasa karavan

     E-klasa Karavan

     E 300 de kao karavan sistemske snage od 225 kW<p>Vrijednosti nazivne snage i okretnog momenta u skladu su s Uredbom (EZ) br. 715/2007 u trenutačno primjenjivoj inačici.</p> (306 KS) osobito je štedljiv i ekonomičan, a istodobno udoban i prostran. To ga čini idealnim vozilom za duga putovanja čemu u prilog govori i doseg veći od 1000 km (u kombinaciji sa spremnikom od 60 litara u dodatnoj opremi).

      

     E-klasa 300 de Karavan: ponderirana potrošnja goriva 1,6 l/100 km, ponderirane emisije CO2 42 g/km, ponderirana potrošnja struje 18,2 kWh/100 km
     E-klasa 300 e Karavan: ponderirana potrošnja goriva 1,7 l/100 km, ponderirane emisije CO2 44 g/km, ponderirana potrošnja struje 16,6 kWh/100 km<p>Naznačene su vrijednosti „izmjerene vrijednosti CO2 prema WLTP-u&quot; sukladno čl. 2. st. 3. Provedbene uredbe (EU) 2017/1153, a koje su utvrđene u skladu s postupkom ispitivanja iz Priloga XXI. Uredbi (EU) 2017/1151. Podaci o potrošnji goriva izračunati su na temelju tih vrijednosti. Potrošnja struje izračunata je na temelju Uredbe (EU) 2017/1151.</p>

     Mercedes-Benz GLC SUV

     The image shows the Mercedes-Benz GLC SUV.

     GLC 300 e 4MATIC kao premium SUV vozilo svestrane primjene osvaja komforom, funkcionalnošću i agilnošću. Zahvaljujući sistemskoj snazi od 235 kW<p>Vrijednosti nazivne snage i okretnog momenta u skladu su s Uredbom (EZ) br. 715/2007 u trenutačno primjenjivoj inačici.</p> (320 KS), sistemskom okretnom momentu od 700 Nm<p>Vrijednosti nazivne snage i okretnog momenta u skladu su s Uredbom (EZ) br. 715/2007 u trenutačno primjenjivoj inačici.</p> i električnom dosegu od 46-49 km (NEDC), predodređen je za raznolike zadatke na kratkim i dugim stazama.

      

     GLC 300 e 4MATIC: ponderirana potrošnja goriva 2,4-2,2 l/100 km, ponderirane emisije CO2 56-50 g/km, ponderirana potrošnja struje 16,7-16,5 kWh/100 km<p>Naznačene su vrijednosti „izmjerene vrijednosti CO2 prema WLTP-u&quot; sukladno čl. 2. st. 3. Provedbene uredbe (EU) 2017/1153, a koje su utvrđene u skladu s postupkom ispitivanja iz Priloga XXI. Uredbi (EU) 2017/1151. Podaci o potrošnji goriva izračunati su na temelju tih vrijednosti. Potrošnja struje izračunata je na temelju Uredbe (EU) 2017/1151.</p>

     Mercedes-Benz GLC Coupé

     The image shows the Mercedes-Benz GLC Coupé.

     GLC 300 e 4MATIC Coupé kao Sport Utility Coupé modela GLC SUV također se može koristiti na razne načine i naglašava svoj sportski karakter dojmljivom kombinacijom dizajna SUV-a i kupea. Identičnom sistemskom snagom i električnim dosegom od 46-50 km (NEDC) prikladan je za sva područja primjene.

      

     GLC 300 e 4MATIC Coupé: ponderirana potrošnja goriva 2,5-2,2 l/100 km, ponderirane emisije CO2 57-49 g/km, ponderirana potrošnja struje 16,7-16,5 kWh/100 km<p>Naznačene su vrijednosti „izmjerene vrijednosti CO2 prema WLTP-u&quot; sukladno čl. 2. st. 3. Provedbene uredbe (EU) 2017/1153, a koje su utvrđene u skladu s postupkom ispitivanja iz Priloga XXI. Uredbi (EU) 2017/1151. Podaci o potrošnji goriva izračunati su na temelju tih vrijednosti. Potrošnja struje izračunata je na temelju Uredbe (EU) 2017/1151.</p>

     Mercedes-Benz GLE SUV

     The image shows the Mercedes-Benz GLE SUV.

     Kao najveći članovi obitelji EQ Power, GLE 350 de 4MATIC i GLE 350 e 4MATIC osobito profitiraju od najnovije tehnologije. Značajni su električni doseg veći od 100 km zahvaljujući većoj bateriji i brže punjenje na putu te još izraženiji doživljaj vožnje električnog vozila.

     GLE 350 de 4MATIC: ponderirana potrošnja goriva 1,3-1,1 l/100 km, ponderirane emisije CO2 34-29 g/km, ponderirana potrošnja struje 28,7-25,4 kWh/100 km
     GLE 350 e 4MATIC: ponderirana potrošnja goriva 1,5 l/100 km, ponderirane emisije CO2 36 g/km, ponderirana potrošnja struje 27,2-26,8 kWh/100 km<p>Naznačene su vrijednosti „izmjerene vrijednosti CO2 prema WLTP-u&quot; sukladno čl. 2. st. 3. Provedbene uredbe (EU) 2017/1153, a koje su utvrđene u skladu s postupkom ispitivanja iz Priloga XXI. Uredbi (EU) 2017/1151. Podaci o potrošnji goriva izračunati su na temelju tih vrijednosti. Potrošnja struje izračunata je na temelju Uredbe (EU) 2017/1151.</p>