Inteligentna električna mobilnost.

Dobro došli u svijet Mercedes-EQ električnih vozila.

Mercedes-EQ


Beskompromisno električno s Mercedes-EQ modelima.

Mercedes-EQ


Beskompromisno električno s Mercedes-EQ modelima.

Čista električna mobilnost znači izostanak lokalnih emisija, gotovo nečujno kretanje i izvanrednu brzinu reakcije. Sve u svemu, to predstavlja potpuno novi osjećaj u vožnji i oblik mobilnosti usmjeren prema budućnosti što podsjeća na pionirski posao prije 130 godina.

Mercedes-EQ modeli


Dinamični, gotovo nečujni i bez štetnih emisija.

Bez obzira je li riječ o sportskom SUV-u ili lakom gospodarskom vozilu prilagođenom obitelji. U ponudi Mercedes-EQ električnih modela postoji odgovarajući model za svakoga.

Mercedes-EQ modeli


Dinamični, gotovo nečujni i bez štetnih emisija.

Bez obzira je li riječ o sportskom SUV-u ili lakom gospodarskom vozilu prilagođenom obitelji. U ponudi Mercedes-EQ električnih modela postoji odgovarajući model za svakoga.

  EQA.

  EQB

  Ovo je za novu generaciju. S novim, prepoznatljivim elementima dizajna, EQA predstavlja novi, elektro-mobilni način života. Udobna oprema i sigurnosni sustavi modela EQA osiguravaju izvrsno, električno iskustvo vožnje. Kako u buduće ne biste propustili informacije o modelu EQA, ovdje se možete jednostavno registrirati. Tako vas uvijek možemo držati informiranima.   

  EQB.

  EQB

  Potpuno električno prostorno čudo: s do 7 sjedala EQB iz Mercedes-EQ-a spreman je za svaku obiteljsku avanturu. Upadajte.  

  EQC.

  EQC ispred zida od opeke

  Ispunjava visoka očekivanja: prvo Mercedes-EQ vozilo s čistim pogonom na električne baterije osvaja ne samo po pitanju sigurnosti i komfora, već oduševljava i visokim stupnjem dinamike vožnje zahvaljujući dvama elektromotorima na prednjoj i stražnjoj osovini. A da bi mobilnost bila bezbrižna, Mercedes me usto nudi sveobuhvatne usluge vezane uz električnu vožnju.

  EQE.

  EQE

  EQE kombinira svoj dinamičan izgled s luksuznom unutrašnjosti – ravnoteža tehničkih inovacija i moderne estetike. Bezvremenski oblici za novu eru.

  EQS.

  EQS

  EQS iz Mercedes-EQ-a je prva potpuno električna luksuzna limuzina. S njim Mercedes-EQ potpuno redefinira ovaj segment vozila. EQS je prvi model koji se temelji na modularnoj arhitekturi za električna vozila u luksuznoj i višoj klasi.

  EQV.

  Na prikazu je EQV na Mercedes-Benzovom zidnom punjaču.

  Dizajnerski elementi oblikovani posebno za Mercedes-EQ obitelj modelu EQV 300[1] daju njegov uzbudljiv i progresivan karakter – kako u eksterijeru, tako i u interijeru. Međutim jedna stvar ostaje upravo onakva kako ste navikli u Mercedes-Benzovom velikom jednovolumenu: EQV 300[1] će Vas isto tako razmaziti komforom i funkcionalnošću koji su tipični za brand.

  EQC 400 4MATIC: potrošnja struje u kWh/100 km (prosjek): 20,8-19,7; emisije CO₂ u g/km (prosjek): 0.<p>Podaci o potrošnji električne energije i dometu su privremeni i izračunali su ih djelatnici tehničke službe za ispitni postupak u skladu s pravilnikom UNECE br. 101. Tipsko odobrenje EZ-a i potvrda o sukladnosti sa službenim vrijednostima trenutačno još ne postoje. Moguća su odstupanja između navedenih podataka i službenih vrijednosti.</p>

  EQV 300: potrošnja struje u kWh/100 km: 27,0; emisije CO₂ u g/km (prosjek): 0.<p>Podaci o potrošnji električne energije i dometu su privremeni i izračunali su ih djelatnici tehničke službe za ispitni postupak u skladu s pravilnikom UNECE br. 101. Tipsko odobrenje EZ-a i potvrda o sukladnosti sa službenim vrijednostima trenutačno još ne postoje. Moguća su odstupanja između navedenih podataka i službenih vrijednosti.</p>

  Potpuno električni pogon


  Otkrijte komponente potpuno električnog pogona.

  Potpuno električni pogon


  Otkrijte komponente potpuno električnog pogona.

  Sustav punjenja

  Zahvaljujući inteligentnom sustavu punjenja, baterija se može puniti na sve uobičajene načine. Među njih se ubrajaju utičnice za kućanstvo, zidni punjači, punionice izmjenične struje (AC) i punionice za brzo punjenje (DC).

  Punjač u samom vozilu integriran je u vozilo i upravlja punjenjem preko javne elektroenergetske mreže. Pritom pretvara izmjenični (AC) u istosmjerni (DC) napon. Osim mogućnosti punjenja na „normalnom” mrežnom priključku (AC), vozilo je moguće puniti i na DC punionicama (punionice za brzo punjenje).

  Visokonaponska litijsko-ionska baterija

  Visokonaponska litijsko-ionska baterija centralni je spremnik energije za električni pogon. Domet i produktivnost izravno ovise o kapacitetu baterije.

  Baterija se puni eksterno na elektroenergetskoj mreži. Osim toga, energija se regenerira rekuperacijom prilikom kočenja i u modusu kretanja bez gasa. Da bi težište cijelog vozila bilo dinamično i nisko, baterija je ugrađena u donji postroj.

  Elektromotor

  Po jedan elektromotor na prednjoj i stražnjoj osovini pretvara električnu energiju iz visokonaponske baterije u mehaničku i od prvog okretaja osiguravaju zadivljujući potisak.

  Da bi se smanjila potrošnja struje i poboljšala dinamika, učinkovita raspodjela pogonske snage glatko se regulira između prednje i stražnje osovine.

  Rekuperativni sustav kočenja

  Za još veći domet: veliki potencijal za smanjenje potrošnje leži u povećanoj regeneraciji energije u fazi kretanja bez gasa i fazi kočenja (rekuperacija).

  To se odvija kroz inteligentnu raspodjelu momenata usporavanja optimiranog stupnja korisnosti. Kad pritisnete papučicu kočnice, prvo će električni stroj preuzeti usporavanje i pritom djelovati kao generator. Putem ručica za prebacivanje stupnjeva prijenosa na upravljaču dodatno možete u više stupnjeva utjecati na učinak rekuperacije.