smart vision EQ fortwo.

Nova vizija urbane mobilnosti.

smart vision EQ fortwo.

Nova vizija urbane mobilnosti.

Video prikazuje kako potpuno električno, potpuno automatsko konceptualno vozilo smart vision EQ fortwo mijenja mobilnost u urbanom prostoru.
Nažalost, željeni video trenutačno nije dostupan. Molimo, pokušajte ponovno kasnije.
Pogledajte ponovno

Manje vlasništva. Više slobode.

Na prikazu je potpuno električni konceptualni automobil za uslugu dijeljenja vozila smart vision EQ fortwo s dva putnika.

Rasterećeni od zadataka vožnje, putnici se mogu opustiti u unutrašnjosti vozila.

smart vision EQ fortwo već ima jednog putnika. Ostalo je mjesta za još jednog putnika.

Funkcija dijeljenja vozila 1+1 predlaže Vam putnike sličnih interesa.

Na prikazu je smart vision EQ fortwo koji na zebri propušta pješaka u prelasku ceste.

smart komunicira sa svojom okolinom.

Manje vlasništva. Više slobode.

Na koji bi način autonomna vožnja u budućnosti uslugu dijeljenja vozila mogla učiniti još udobnijom, jednostavnijom i ekonomski isplativijom pokazuje konceptualno vozilo smart vision EQ fortwo.

„smart vision EQ fortwo predstavlja našu viziju urbane mobilnosti budućnosti, općenito najradikalniji konceptualni automobil za uslugu dijeljenja vozila: potpuno autonoman, maksimalno komunikativan, ljubazan, individualno prilagodljiv i, naravno, električan“, izjavljuje šefica smarta Annette Winkler.

Vrlo fleksibilna i maksimalno učinkovita.

Na prikazu je smart vision EQ fortwo za autonomnu vožnju koji je upravo na putu da preuzme putnika.

Otpada put prema „vozilu za najam“.

Na prikazu je potpuno električni konceptualni automobil smart za uslugu dijeljenja vozila dok čeka putnika koji mu se približava.

Novi koncept vrata olakšava ulazak.

Na prikazu je smart vision EQ fortwo za autonomnu vožnju koji se upravo nalazi na stanici za punjenje da bi se napunio novom energijom.

smart vision EQ fortwo po potrebi se može puniti energijom ili je proizvesti.

Vrlo fleksibilna i maksimalno učinkovita.

Zahvaljujući inteligenciji roja i autonomnoj vožnji, smart vision EQ fortwo otvara novu eru usluge dijeljenja vozila: korisnici ne moraju tražiti sljedeći slobodni automobil – on će pronaći njih i svoje putnike preuzeti izravno na željenom mjestu. Poziv slijedi putem mobilnog uređaja.

Međusobno umrežena vozila stalno su na putu. U urbanom prostoru raste stopa iskorištenosti, dok se istodobno smanjuju gustoća prometa i površine za parkiranje. Kad se ne koristi, samostalno kreće prema stanici za punjenje da bi se napunio novom energijom. Automobili se alternativno mogu induktivno „priključiti“ na elektroenergetsku mrežu, predati joj svoju struju i tako rasteretiti mrežu kao „kolektivni spremnik energije“.

Jasan dizajn usmjeren prema budućnosti.

Na prikazu je sjedeća klupa nalik lounge naslonjaču u bijelom interijeru smarta vision EQ fortwo.

Sjedeća klupa nalik lounge naslonjaču nudi prostor za dvije osobe.

Jasan dizajn usmjeren prema budućnosti.

Izložbeni automobil kao prvo vozilo koncerna Daimler dosljedno se odriče upravljača i papučica, upravljanje funkcijama vozila putem osobnog mobilnog uređaja ili glasovnih naredbi je intuitivno, komforno i higijenski. Budući da nema konvencionalnih upravljačkih elemenata, bijeli interijer djeluje još prostranije.