• PRE-SAFE® PLUS

  PRE-SAFE® PLUS

  PRE-SAFE® PLUS

  Ovaj prošireni sustav PRE-SAFE® PLUS može pri mogućem udarcu straga dok vozilo stoji aktivirati preventivne mjere zaštite putnika. Među njih se ubrajaju upozorenje sudionika prometa iza vozila i kočenje vozila.

 • Sustav aktivne pomoći pri kočenju s funkcijom za raskrižja

  Sustav aktivne pomoći pri kočenju s funkcijom za raskrižja

  Slika zorno prikazuje funkciju sustava aktivne pomoći pri kočenju s funkcijom za raskrižja E-klase Limuzine.
  Pogledajte ponovno

  Sustav aktivne pomoći pri kočenju s funkcijom za raskrižja

  Sustav može upozoriti na prepoznatu opasnost od nesreće, podržati kočenje u slučaju opasnosti te u nuždi automatski kočiti. Uočava sporija vozila, vozila koja se zaustavljaju i stoje te promet iz poprečnih smjerova u raskrižju, vozila na kraju zastoja i pješake u području u kojem postoji opasnost.

  Dostupno isključivo kao sastavni dio paketa pomoći u vožnji ili paketa pomoći u vožnji Plus.

 • Paket za zadržavanje smjera

  Paket za zadržavanje smjera

  Slika zorno prikazuje funkciju paketa za zadržavanje smjera E-klase Limuzine koji, zahvaljujući integriranom sustavu upozoravanja na vozila u mrtvom kutu, može upozoriti na vozila u mrtvom kutu.

  Paket za zadržavanje smjera

  Sustav upozoravanja na vozila u mrtvom kutu i sustav aktivne pomoći za zadržavanje vozne trake vozača mogu vizualno i zvučno upozoriti na vozila u mrtvom kutu kao i na nehotično napuštanje vozne trake. Sustav aktivne pomoći za zadržavanje vozne trake intervencijama kočenja može pomoći u sprečavanju sudara.

 • Sustav pomoći za prometne znakove

  Sustav pomoći za prometne znakove

  Slika zorno prikazuje funkciju sustava pomoći za prometne znakove koji može prepoznati i prikazati ograničenja brzine.

  Sustav pomoći za prometne znakove

  Sustav može prepoznati i prikazati ograničenja brzine, zabrane prometa vozila i zabrane pretjecanja kao i njihov prestanak. U slučaju zabranjenog ulaska na cestu u smjeru vožnje suprotnom od propisanog, nakon prepoznavanja odgovarajuće oznake uslijedit će vizualno i zvučno upozorenje.

  Dostupno isključivo u kombinaciji sa sustavom COMAND Online.

  Sustav pomoći za prometne znakove i pojedine funkcije nisu dostupni u svim zemljama. Vizualno i zvučno upozorenje na zabranjen ulaz uz odgovarajuće prometne znakove za sada je dostupno samo u Njemačkoj.

 • Sustav bočnog impulsa PRE-SAFE®

  Sustav bočnog impulsa PRE-SAFE®

  Na prikazu su dva vozila koja se susreću na raskrižju.
  Pogledajte ponovno

  Sustav bočnog impulsa PRE-SAFE®

  Sustav bočnog impulsa PRE-SAFE® proširuje pasivni koncept zaštite pripremom vozača i suvozača na udarac s bočne strane. Bočni sudari koje mogu prouzročiti drugi sudionici u prometu mogu se prepoznati zahvaljujući proširenju sustava senzorike. Zatim slijedi pomicanje putnika pomoću aktivnih elemenata u sjedalu. To može smanjiti rizik od ozljede.

  Dostupno isključivo kao sastavni dio paketa pomoći u vožnji Plus.

 • Sustav PRE-SAFE®

  Sustav PRE-SAFE®

  Sustav PRE-SAFE®

  Sustav PRE-SAFE® može već unaprijed prepoznati kritične situacije u vožnji i u slučaju opasnosti od nesreće aktivirati preventivne mjere zaštite putnika. Osim reverzibilnog zatezanja pojasa i drugih mjera, u opseg funkcije odnedavno se ubraja i PRE-SAFE® Sound.

 • Sustav aktivne pomoći za održavanje sigurnosnog razmaka DISTRONIC

  Sustav aktivne pomoći za održavanje sigurnosnog razmaka DISTRONIC

  Sustav aktivne pomoći za održavanje sigurnosnog razmaka DISTRONIC

  Sustav aktivne pomoći za održavanje sigurnosnog razmaka DISTRONIC rasterećuje vozača na dugim dionicama i u prometu s učestalim zaustavljanjem i ponovnim kretanjem. Željeni razmak i brzina jednostavno se prema potrebi mogu namjestiti putem multifunkcijskog upravljača.