MBUX:
Mercedes-Benz
User Experience.

Multimedijski sustav s umjetnom inteligencijom. Fascinantno intuitivan.

Istaknuta obilježja


Četiri slova. Bezbroj prednosti.

MBUX Vam pokazuje novi svijet informiranja i zabave. Intuitivno upravljiv putem govora, dodira ili gesti. Besprijekorno integriran u Vaš digitalni svijet i individualno prilagodljiv stilovima prikaza. Očaranost sustavom MBUX usto svakom vožnjom postaje veća jer sustav može učiti i namješta se individualno svakom vozaču.

Istaknuta obilježja


Četiri slova. Bezbroj prednosti.

MBUX Vam pokazuje novi svijet informiranja i zabave. Intuitivno upravljiv putem govora, dodira ili gesti. Besprijekorno integriran u Vaš digitalni svijet i individualno prilagodljiv stilovima prikaza. Očaranost sustavom MBUX usto svakom vožnjom postaje veća jer sustav može učiti i namješta se individualno svakom vozaču.

Motiv prikazuje Mercedes-Benz GLC SUV.
Video prikazuje funkcije multimedijskog sustava MBUX (Mercedes-Benz User Experience) u modelu Mercedes-Benz GLC SUV.
Pogledajte ponovno

Moguće je da je nakon dovršetka sadržaja došlo do izmjena na proizvodu.

Personaliziranje


Tako se MBUX pretvara u Vaš sasvim osobni doživljaj.

Personaliziranje


Tako se MBUX pretvara u Vaš sasvim osobni doživljaj.

  Tematski prikazi

  Motiv prikazuje zaslon modela Mercedes-Benz CLA Coupé.

  S tematskim prikazima Vaše vozilo može po želji „pritiskom na dugme” stvoriti unaprijed namješteni ugođaj. Prikazi na zaslonu instrumenata i multimedijskom zaslonu prilagođavaju se u skladu s tim, baš kao i svjetlosni ugođaj i način vožnje. A najbolje od svega je što vozač može sam sastaviti svoje individualne tematske prikaze.

  Predviđanje ponašanja korisnika

  Motiv zorno prikazuje predviđanje ponašanja korisnika sustava Mercedes-Benz User Experience.

  MBUX Vaše vozilo pretvara u snažnog partnera. Svaki dan sustav nauči nešto novo, a prije svega bolje upoznaje vozača. Može zapamtiti omiljene pjesme i put do radnog mjesta te često birane brojeve telefona. Ako želite, automatski namješta pravu radijsku postaju ili prikazuje brži put ako je na uobičajenom zastoj. Potpuno samostalno i potpuno prirodno, ako tako želite.

  Stilovi prikaza

  Motiv prikazuje zaslon modela Mercedes-Benz GLE SUV sa sustavom MBUX.

  Dizajn i ukupan izgled kokpita sa širokim zaslonom možete individualno prilagoditi. Možete birati između četiri stila prikaza: „Klasičan”, „Sportski”, „Progresivan” i „Decentan”. Odabrani stil osjetno obilježava atmosferu u interijeru, osobito u kombinaciji s ambijentalnom rasvjetom, dostupnom u dodatnoj opremi.

  Sustavi upravljanja


  Sve se odaziva na Vaš glas, dodir ili gestu.

  Sustavi upravljanja


  Sve se odaziva na Vaš glas, dodir ili gestu.

   Sustav glasovnog upravljanja LINGUATRONIC

   Na prikazu je interijer modela GLE SUV sa sustavom glasovnog upravljanja LINGUATRONIC.

   Zahvaljujući sustavu glasovnog upravljanja LINGUATRONIC u dodatnoj opremi, Vaše vozilo sluša što govorite. Ali i još mnogo više: ono Vas razumije, a da prethodno ne mora učiti naredbe. I razgovara s Vama. Želite li pročitati ili izdiktirati te poslati SMS? Nema problema. Za Vas će provjeriti vremenske uvjete na odredištu (samo u kombinaciji s uslugama Mercedes me), promijeniti radijsku postaju ili Vas najbržim putem odvesti kući. Dovoljne su samo dvije riječi: „Hej, Mercedes”. Vaše vozilo već se pretvara u uho.

   Asistent za interijer MBUX

   Slika zorno prikazuje asistenta za interijer MBUX.

   Uživajte u komforu prilikom upravljanja bez dodira: ovaj inovativni sustav registrira i interpretira pokrete Vaše ruke. Odabrane funkcije tako možete aktivirati doslovno jednim potezom. Pritom sustav može razlikovati vozača i suvozača – kako biste mogli doći točno do onih izbornika kojima želite upravljati.

   Koncept upravljanja dodirom

   Motiv prikazuje interijer modela GLE SUV s konceptom upravljanja dodirom.

   MBUX korisniku nudi maksimalnu slobodu upravljanja svim funkcijama na osobno najudobniji način. U Vašem je vozilu dostupan zaslon osjetljiv na dodir, a usto je u središnjoj konzoli integrirana podloga osjetljiva na dodir koja reagira na upravljanje više prstiju te na rukopis. Usto se zaslonima može upravljati putem tipki osjetljivih na dodir na upravljaču.

   Zasloni i povezanost


   Od prednjeg stakla do stražnjeg dijela vozila: MBUX je posvuda.

   Zasloni i povezanost


   Od prednjeg stakla do stražnjeg dijela vozila: MBUX je posvuda.

    Head-up zaslon

    Motiv prikazuje interijer modela Mercedes-Benz GLE SUV s head-up zaslonom.

    Najbolja perspektiva za sportski užitak te suveren osjećaj u vožnji: head-up zaslon pretvara Vaše vjetrobransko staklo u očaravajući digitalni kokpit. Na taj način u svakom trenutku imate pregled važnih informacija. Potpuno se koncentrirajte na cestu i zbivanja u prometu ispred Vas.

    Sustav za zabavu u stražnjem dijelu vozila MBUX

    Motiv prikazuje interijer modela Mercedes-Benz GLS SUV sa sustavom za zabavu u stražnjem dijelu vozila MBUX.

    Sustav za zabavu u stražnjem dijelu vozila MBUX preobrazit će stražnji dio vozila u atraktivan svijet doživljaja i dopadljivu radnu okolinu. Ovdje program putovanja možete oblikovati prema vlastitim željama – za razonodu ili obavljanje važnih zadataka. Zasloni osjetljivi na dodir visoke razlučivosti omogućavaju izravan pristup internetu i telefoniji te multimedijskom i navigacijskom sustavu.

    MBUX proširena stvarnost za navigaciju

    Na prikazu je interijer modela Mercedes-Benz CLA Shooting Brake sa sustavom MBUX proširena stvarnost za navigaciju.

    Kako biste se mogli snaći u kompleksnim situacijama u prometu, funkcija MBUX proširene stvarnosti za navigaciju umrežava virtualni svijet sa stvarnim. Tehnologija spaja grafičke navigacijske upute i prometna upozorenja u slike uživo. Na odredište stižete brzo, sigurno i opušteno.

    Bezkabelsko punjenje

    Motiv zorno prikazuje bezkabelsko punjenje uz Mercedes-Benz User Experience.

    Vrijeme vožnje pretvara se u vrijeme punjenja – Vaš pametni telefon samo jednim pokretom ruke smješten je u svoj pretinac za odlaganje gdje se puni bez kabela. Kompatibilni pametni telefoni pune se bez kabela, neovisno o modelu i brandu.

    Integracija pametnog telefona

    Slika zorno prikazuje integraciju pametnog telefona uz Mercedes-Benz User Experience.

    Integracija pametnog telefona spaja mobilni telefon s multimedijskim sustavom putem aplikacija Apple® CarPlay® i Android Auto®. Na taj način dobivate jednostavan pristup najvažnijim aplikacijama na svom pametnom telefonu. Aplikacije trećih ponuđača, primjerice Spotify, također možete koristiti brzo i jednostavno.

    Proširene funkcije sustava MBUX

    Mercedes-Benz User Experience: paket inovacija MBUX

    Stvorite emocionalnu vezu – vozilo postaje Vaše vozilo. Jer se proširene funkcije MBUX u potpunosti prilagođavaju Vama. Recite „Hej, Mercedes” i Vaš sustav MBUX čeka da izgovorite svoje želje. Osobni profili, funkcije predviđanja te WiFi pristupne točke u potpunosti redefiniraju pojam digitalnog umrežavanja.

    Dostupno uz MBUX


    Mercedes-Benz User Experience predstavlja doživljaj za sva osjetila.

    Dostupno uz MBUX


    Mercedes-Benz User Experience predstavlja doživljaj za sva osjetila.

    Motiv prikazuje interijer modela GLB SUV sa sustavom Mercedes-Benz User Experience.

    Najbolje je da to otkrijete sami. Sustav informiranja i zabave dostupan je u sve više klasa vozila: od kompaktne A-klase do luksuznog modela GLS SUV.

    Dostupna oprema može se razlikovati ovisno o vozilu.