Čisti posao.

Broj kamiona s Euro 6 motorima polako se povećava, a dio motora koji nužno zahtjeva kvalitetno održavanje je filtar dizelskih čestica.

Filtar čestica neophodan je zbog zadržavanja ispunjenja zadane norme o emisiji ispušnih plinova i funkcionira samo ako je ispravan odnosno čist. Ponuda čišćenja ispušnog sustava kontinuirano se širi, no s različitim rezultatima čistoće Pogrešnim izborom kemijskog aditiva ili čišćenjem na vrlo visokoj temperaturi može nedovoljno očistiti filtar ili trajno oštetiti površinu filtarskog sustava, što za posljedicu ima neispravno funkcioniranje vozila i skupe troškove popravka. Za razliku od mnogih konkurenata Mercedes-Benz za svoja vozila nudi cjelokupni paket koji ne uključuje samo čisti dizelski filtar nego je za kupca isplativ na dugoročnoj osnovi.

Mercedes koristi patentirani način obnavljanja filtra dizelskih čestica na temperaturi ispod 100 °C pri kojoj se ne oštećuje katalitički premaz, a učinkovitost filtracije ostaje zajamčena s 99,98%. Svaki tvornički obnovljeni filtar je testiran na isti način kao i novi filtar, a jamstvo vrijedi kao za novi originalni rezervni dio. Mercedes-Benz ima u ponudi tvornički obnovljeni filtar dizelskih čestica koji jamči potpunu učinkovitost čišćenja kao što to čini i novi filtar dizelskih čestica, ali po bitno povoljnijim uvjetima za korisnika. Stari, zaprljani i začepljeni filtar dizelskih čestica preuzima i zbrinjava Mercedes-Benz čime Vas oslobađa skupog postupka zbrinjavanja starog filtra. Sustav zamjene s tvornički obnovljenim filtrom dizelskih čestica i preuzimanjem starog može biti i do 70% povoljniji odnosno i do gotovo 80% povoljniji u odnosu na novi filtar dizelskih čestica. U Mercedesovoj servisnoj radionici korisnik će uz filtar dobiti i sve nužne popratne dijelove: stezaljke, brtve i plombe u najkraćem mogućem roku čime se stajanje vozila skraćuje na minimum. Tegljač može u pravilu prijeći s jednim dizelskim filtarom i do 700.000 km prije nego što postane nužno podvrgnuti ga zamijeni. Valja provjeriti kilometražu svog vozila i upitati svog Mercedes-Benzovog servisnog savjetnika za ponudu tvornički obnovljenog Mercedes- Benz dizelskog filtara.