Nova dimenzija u performansama vozila.

Novi Actros za do 250 tona je vozilo za prijevoze teških tereta koje impresionira u svakom pogledu. Prvenstveno zato što isporučuje cestovne performanse koje trebate za vaš posao. Iz dana u dan. I za svaku vrstu prijevoza teških tereta.

Od motora i sustava hlađenja do turbo retarder spojke i 16-stupanjskog prijenosnog sustava do standardnog Mercedesovog PowerShift 3 automatiziranog mjenjača – sve komponente za novi Actros za do 250 tona razvijene su kako bi osigurale savršene vozne performanse, a karakteriziraju ih posebno čvrsta, izdržljiva konstrukcija i izvrsna pouzdanost.

Ovdje važnu ulogu igraju novi Euro VI motori koji se mogu pohvaliti izvrsnom pokretnom snagom. Sa snagama do 460 kW i impresivnim okretnim momentom od 3000 Nm zajedno s drugim sustavom hlađenja, ovi 6-cilindarski linijski motori osiguravaju čvrstu bazu za zadovoljavanje svih zahtjeve prijevoza teških tereta. Novi Actros za do 250 tona standardno se oprema Mercedesovim PowerShift 3 automatiziranim mjenjačem tako da se njegova enormna snaga može u svakoj situaciji optimalno iskoristiti. U kombinaciji s programom vožnje ”heavy”, koji je posebno razvijen za teške terete, te fino razmještenim 16-stupanjskim prijenosnim sustavom, vrlo impresioniraju posebno kratka vremena prebacivanja i precizni odabir stupnjeva prema svakoj situaciji.

Dodatna i posebno važna korist novog Actrosa za do 250 tona i prijevoz teških tereta je na trošenje otporna turbo retarder spojka. Osigurava maksimalne performanse prilikom kretanja ili manevriranja s posebno visokom kombinacijom tereta i velikog okretnog momenta. Istovremeno djeluje kao retarder, čime osigurava posebno visoku razinu sigurnosti. Ukratko: precizno usklađena kombinacija motora, prijenosa, automatiziranog mjenjača i turbo retarder spojke osigurava da se snaga novog Actrosa za do 250 tona pouzdano iskoristi u praktički bilo kojoj situaciji u vožnji.