Nova dimenzija aktivnog upravljanja.

Novo poimanje ponašanja u vožnji.

Precizno podešene konfiguracije pogonskih grupa, spontano isporučivanje snage, veća stabilnost u vožnji, poboljšane karakteristike upravljanja, kao i brojni pomoćni/sigurnosni sustavi značajno rasterećuju vozača i pružaju ugodniji doživljaj vožnje.

Novi se Actros može pohvaliti odličnim voznim karakteristikama na način da uspješno spaja udobnost s boljim prianjanjem za cestu i odličnim ponašanjem u vožnji te kontrolom vozila; brojne komponente pogonske grupe, šasije i ovjesa redizajnirane su i značajno unaprijeđene. Na primjer, optimizirani odaziv novih rednih motora s velikim okretnim momentom i savršeno usklađena strategija promjene stupnjeva prijenosa serijskog automatskog mjenjača pružaju puno spontanije i ugodnije karakteristike pri kretanju nego kod prethodnog modela. Hipoidna stražnja osovina također je dodatno optimizirana. Tako se osigurava da se snaga koju razvija motor prenosi na cestu učinkovitije nego ikad prije. Time se usto može na optimalan način usmjeriti na posao, smanjiti potrošnja goriva te povećati profitabilnost.

Udobnost u vožnji: svi elementi su savršeno koordinirani

Novi sustav upravljanja, širi i krući okvir, novi zračni ovjes s 4 pneumatska balona te nenadmašna inovativna vodilica stražnje osovine* koja omogućuje poboljšane karakteristike samoupravljanja i veću bočnu stabilnost. Serijski isprobani i testirani elektronički sustav kočenja te sustav kontrole stabilnosti (Stability Control Assist) osiguravaju visoku razinu sigurnosti. Tu je još i niz sigurnosnih i pomoćnih sustava dostupnih uz doplatu, uključujući novi Attention Asist sustav za skretanja pažnje, dodatno unaprijeđeni sustav pomoći pri kočenju Active Brake Assist 3 te sustav kontrole udaljenosti Proximity Control sa stop-and-go funkcijom, a kako bi se vozača rasteretilo u stresnim situacijama.

Pasivna je sigurnost unaprijeđena opcionalnim bi-ksenon prednjim svjetlima, funkcijom zakretanja svjetala u zavojima, LED dnevnim svjetlima i LED stražnjim svjetlima. Za osobu koja se nalazi za upravljačem, to znači maksimalnu udobnost te siguran doživljaj vožnje. Od početka putovanja pa sve do odredišta.

* Samo za 4 x 2 vozila, ne za Actros Loader