Nova dimenzija udobnosti

Izvanredna svojstva do najsitnijeg detalja

Novi Actros u cijelosti mijenja poimanje slobode kretanja, osjećaja prostranosti i atmosfere, imajući pritom u vidu svakodnevne poslove vozača.

Moderno radno mjesto, atraktivan životni prostor, a istovremeno i prostor za miran san – redizajnirane kabine novog Actrosa zadovoljavaju ove kriterije u svakom pogledu. To se posebno odnosi na varijantu GigaSpace. Nudi uzbudljiv način doživljaja nove dimenzije u transportnom prometu s impresivnom visinom* od 2,13 m te odličnim omjerom prostora za odlaganje i slobode kretanja. Novi Actros postavlja nova mjerila i u pogledu širine jer su varijante sa širinom od 2300 mm uz doplatu dostupne s ravnom podnicom duž čitave kabine. Pretinci za odlaganje u kabinama širine 2500 mm smješteni su na suvozačevu stranu kako bi se dobila impresivna visina iznad vjetrobrana.

Nova dimenzija udobnosti u radu, boravku i spavanju

Bolja ergonomija uz pomoć praktičnih rješenja bila je odrednica prilikom kreiranja novog radnog prostora, a ono što zvuči tako jednostavno i pruža tako dobar osjećaj na cesti zapravo je rezultat čitavog niza precizno spojenih komponenata, kako ergonomski, tako i funkcionalno. Tu su, primjerice, novi kokpit, nova sjedala i novo multifunkcionalnog kolo upravljača. Svime se može upravljati intuitivno i sve je precizno prilagođeno radnim tijekovima u transportnom prometu.

Ključni čimbenici za ugodnu atmosferu u novom Actrosu su topao dizajn interijera sa simpatičnim kombinacijama boja, istaknuta specifičnost dizajna te visokokvalitetni savršeno obrađeni materijali koji se jednostavno čiste, a tu je i jasno razgraničenje između radnog i životnog prostora. Kvalitetno osmišljen koncept životnog prostora, a posebno novi SoloStar koncept, omogućuju maksimalno opuštanje tijekom odmora. Dubok san omogućen je zahvaljujući novorazvijenim krevetima, dok brojni praktični detalji i opcionalne varijante dizajna unutrašnjosti povećavaju ugodan osjećaj te dodaju vrlo osobnu i individualnu notu novoj dimenziji po pitanju udobnosti kabine.

* visina između sjedala