Dinamika vožnje.

Dojmljiva dinamika vožnje: jednostavno suvereno i opušteno na putu.

Međusobno precizno usklađene konfiguracije pogonskog sklopa, spontani razvoj snage, visok stupanj stabilnost vožnje i precizno ponašanje prilikom upravljanja – sve to osjetno rasterećuje vozača, pružajući mu jedinstven osjećaj u vožnji. Ukratko, teško da se bilo kojim drugim kamionom upravlja tako suvereno i opušteno kao Actrosom.

Actros se odlikuje izvrsnom dinamikom vožnje: za to su zaslužne sve precizno usklađene komponente pogona, podvozja i ovjesa. Tako, primjerice, precizna brzina reakcije snažnih rednih motora i savršeno usklađena strategija mijenjanja stupnjeva prijenosa automatskog mjenjača Mercedes PowerShift 3 omogućavaju spontano, komforno ponašanje prilikom kretanja. Osim toga, tome uvelike pridonosi i snaga generirana u motoru u kombinaciji s hipoidnom stražnjom osovinom. Za maksimalnu svrsishodnost, nisku potrošnju, a time i veću ekonomičnost.

I kad je riječ o komforu u vožnji, vrijedi tvrdnja da je sve međusobno savršeno usklađeno. Od istančanog upravljanja preko okvira i zračnog ovjesa s 4 jastuka do inovativnog vođenja stražnje osovine*.

Sve u svemu, izvrstan komfor u vožnji te osobito suveren i opušten osjećaj u vožnji. Od starta do cilja.

* Isključivo uz vozila 4x2, ne uz Actros Loader.