Svaka vožnja se računa: put prema većoj učinkovitosti

Novi Atego predstavlja niz tehničkih mjera pomoću kojih će poslovanje u distribucijskom prometu ubuduće biti iznimno ekonomično. To znači da će potrošnja goriva biti niska. I da će ukupni troškovi poslovanja biti niski tijekom čitavog vijeka korištenja vozila.

Kako bi vam poslovanje na području distribucijskog prometa bilo još isplativije i profitabilnije, novi Atego stavlja poseban naglasak na ekonomičnost.

Savršen primjer toga su novi motori koji već sada zadovoljavaju uvjete Euro VI norme emisija koja bi se trebala početi primjenjivati 2014. godine. Ti štedljivi 4-cilindarski i 6-cilindarski redni motori spajaju iznimno nisku potrošnju goriva s visokom razinom pouzdanosti. Ostali elementi koji doprinose niskoj potrošnji goriva su štedljivi pomoćni potrošači, uz doplatu dostupni Mercedes PowerShift 3 automatizirani mjenjač te optimizirane konfiguracije pogonske grupe. Sustav FleetBoard® EcoSupport dodatno je serijski integriran u instrumentnu ploču kako bi vozač mogao održavati ekonomičan način vožnje. Dulji servisni intervali, dulji vijek trajanja mnogih komponenata te dizajn Atega koji olakšava popravke i održavanje također pomažu smanjivanju ukupnih troškova poslovanja.

Još jedna značajka novog Atega koja od početka pomaže smanjiti troškove je dodatna mogućnost montiranja karoserije. Serijski sustav elektroničkih kočnica s ABS-om, kontrola proklizavanja prilikom ubrzavanja te pomoć pri kretanju na uzbrdici omogućavaju visoku razinu učinkovitosti prilikom kočenja.

Osim te serijske opreme, tu su i opcionalne usluge poput sustava FleetBoard® koje također povećavaju ekonomičnost obavljanja poslova u distribucijskom prometu. Kao što vidite, učinili smo sve kako bismo se pobrinuli da vam novi Atego pruži dodatnu učinkovitost koja vam jest i bit će od iznimne važnosti.